Ακρόαση για τα έργα “in readiness” και "A.Υ.O.R."

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας προσκαλεί ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς για να συμμετάσχουν στις παραστάσεις των χοροθεατρικών έργων “in readiness” και “A.Υ.O.R.” που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας, Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013: “LA BOTTEGA DELLE VOCI CENTRO DI PRODUZIONE TEATRALE II”.

 

  • “in readiness”

Κύριος άξονας του χοροθεατρικού έργου  “in readiness” (“σε ετοιμότητα”) είναι το ανθρώπινο σώμα που υπερβαίνει τα όριά του, αναμετριέται, αρνείται, επιθυμεί, ρισκάρει, ταλαντεύεται, ισορροπεί, ακροβατεί, έλκεται από τη βαρύτητα, συναντά, ή όχι το «θείο». Μέσα από μια σειρά αυτοσχεδιασμών σωματικής αντοχής που έχουν στόχο την ενσώματη κίνηση και συζητήσεις που αφορούν την ανατροφοδότηση των πληροφοριών – pushing discussions – θα αναζητηθούν τα σωματικά μας όρια, το σημείο εξάντλησης των φυσικών αντοχών μας, αλλά και τα σημεία επαφής, επικοινωνίας, διαλόγου, ή ρήξης. Υλικά πρόβας, αφορμές άσκησης, μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα και φράσεις από ποιητικά κείμενα. Η “άσκηση” γίνεται κίνηση, ήχος, λόγος, χρώμα, εικόνα, αλλά πάντα παραμένει “άσκηση”, μια “άσκηση” αντοχής και ετοιμότητας. Το φως εναλλάσσεται με το σκοτάδι. Ακόμα και όταν τα φώτα σβήνουν,  η “άσκηση” συνεχίζεται έως εξαντλήσεως. Μέρος των “ασκήσεων” θα εκτελούνται στο σκοτάδι.

 

  • “A.Υ.O.R.”

Με αφορμή το διεθνή αυτό όρο, “A.Υ.O.R. – At Your Own Risk" ("με δική σου ευθύνη") θα πειραματιστούμε στην αναζήτηση τρόπων επικοινωνίας, διαφωνίας, συμφωνίας, άρνησης και παραδοχής, στις σχέσεις κυρίως με τον εαυτό μας, που σε στιγμές αιφνιδιασμού, ευθύνης κ.λπ. σοκάρει και εμάς τους ίδιους με τον τρόπο που λειτουργεί, αμύνεται ή ρισκάρει. Η στιγμή που λέμε το μεγάλο ναι, ή το μεγάλο όχι, στις αποφάσεις της ζωής μας, σημαδεύει για πάντα την μετέπειτα πορεία μας. Με την έρευνα μας πάντα επικεντρωμένη στο χοροθεάτρο και στη μίξη των τεχνών, αυτή τη φορά θα επιχειρήσουμε να πάμε λίγο παραπέρα.  Στο “A.Υ.O.R.” δεν θέλουμε ένα κοινό ουδέτερο και αποστασιοποιημένο. Ένα κοινό που εκ του ασφαλούς παρακολουθεί τα δρώμενα. Στο “A.Υ.O.R.” θέλουμε να εμπλέξουμε το κοινό στη διαδικασία της δημιουργίας. Οι ηθοποιοί- χορευτές- μουσικοί, θα προσκαλούν το κοινό όχι μόνο να παρακολουθήσει, αλλά να συμμετέχει και να αποφασίσει για την έκβαση των δρώμενων. Το κοινό δεν θα είναι απλός θεατής. Παίρνοντας το δικό του ρίσκο, θα γίνεται μέρος του έργου, του ζωντανού περιβάλλοντος, των live προβολών. Θα γίνεται συνένοχος και συνδημιουργός μας.

Οι πρόβες και για τα δύο έργα θα ξεκινήσουν στις 15 Μαρτίου 2013 και θα ολοκληρωθούν στις 30 Απριλίου 2013. Οι παραστάσεις θα δοθούν στην Ιταλία, στην Κέρκυρα, στην Πάτρα και στην Αθήνα, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τον φάκελο ενδιαφέροντός τους στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας (Γεωργίου Θεοτόκη - Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, 49100 Κέρκυρα) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση dipethek@otenet.gr, με το βιογραφικό τους σημείωμα και δύο φωτογραφίες τους, μία προσώπου και μία ολόσωμη.

Η επιλογή θα γίνει σε δύο στάδια αξιολόγησης: στο πρώτο με βάση το φάκελο του ενδιαφερόμενου και στο δεύτερο μετά από τριήμερη συμμετοχή του σε εργαστήρια στα οποία θα αξιολογηθούν τα πρακτικά προσόντα -ικανότητες του.
Το τριήμερο εργαστήριο θα περιλαμβάνει ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς στην υποκριτική, στο χορό, στο τραγούδι, ή στη μουσική, ανάλογα με την ιδιότητα του ενδιαφερόμενου. Οι διδάσκοντες στο εργαστήριο είναι και οι κύριοι συντελεστές των έργων.

Οι φάκελοι των υποψηφίων πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013. Πληροφορίες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας ή στο τηλέφωνο 26610 40136, τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:30 έως 14:30.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας
Πέτρος Γάλλιας