Ακρόαση για την Ομάδα Junior & Youth Ballet της RAD

Ο Ελληνικός Σύλλογος της RAD (Royal Academy of Dance) και η Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών θα πραγματοποιήσουν νέα παραγωγή τον Οκτώβριο του 2014.

Με αυτή την αφορμή οργανώνουν ακρόαση για τις Ομάδες Junior & Youth Ballet, το Σάββατο και την Κυριακή 25 & 26 Ιανουαρίου 2014. Η ακρόαση είναι ανοιχτή σε μαθητές και μαθήτριες χορού από 9 ετών από όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα μπαλέτου.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και 21 Ιανουαρίου 2014.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την αίτηση συμμετοχής με e-mail. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, ο κάθε υποψήφιος θα καταβάλει το ποσό των €10 (η προμήθεια βαραίνει τον καταθέτη), στο λογαριασμό του Συλλόγου στην Εθνική Τράπεζα 051/775844-88 (Καρποδίνη Χρυσάνθη) με αιτιολογία "Ονοματεπώνυμο-Ακρόαση". Δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στο e-mail: periodikoallegro@yahoo.gr με επισυνημμένη την αίτηση, μια φωτογραφία σε μέγεθος ταυτότητας της/του υποψηφίου και οπωσδήποτε την απόδειξη κατάθεσης.

Οι Ακροάσεις θα γίνουν στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Άννας Πέτροβα (Προμηθέως 19-21, κάτω Πατήσια, τηλ 210-22.34.921) σε τμήματα μόνο 30 υποψηφίων. Για το λόγο αυτό, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (εφόσον έχουν σταλεί τα απαραίτητα συνημμένα) στις αιτήσεις συμμετοχής.

Οι επιτυχόντες στην Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών (Junior & Youth Ballet) θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν δίπλα στους καταξιωμένους χορογράφους κ. Renato Zanella, Διευθυντή Μπαλέτου της ΕΛΣ και κ. Ιρίνα Ακριώτη, Ballet Master της ΕΛΣ, σε ένα πρωτότυπο έργο, αποκλειστικά εμπνευσμένο και φτιαγμένο για την Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών.

Θα καταβάλλουν το ποσό των €130 την πρώτη μέρα της πρόβας τους (θα ειδοποιηθούν από την επιτροπή εκπαίδευσης). Το ποσό αυτό θα καλύψει μαθήματα και πρόβες, υποδήματα μπαλέτου και κοστουμιών. Οι χορεύτριες και οι χορευτές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν υποτροφίες για φοίτηση σε Summer Schools, όπως της Royal Academy of Dance.


Ο Ελληνικός Σύλλογος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, ιδρύθηκε το 1995 ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποσκοπεί στην προώθηση της τέχνης του χορού στη χώρα μας, στη σωστή επικοινωνία και ενημέρωση των συναδέλφων-καθηγητών χορού, στη διοργάνωση σεμιναρίων για μαθητές και καθηγητές όλων των εκπαιδευτικών συστημάτων χορού και στην παροχή ίσων ευκαιριών σε νέα παιδιά και εφήβους να αναδείξουν το ταλέντο τους με τη σύσταση της Ομάδας Νέων Ελλήνων Χορευτών (RAD Junior & Youth Ballet) και την πραγματοποίηση παραστάσεων.

Η Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού (Royal Academy of Dance- Youth Ballet) ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό να δώσει μια ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες των ανώτερων τάξεων χορού, από όλη την Ελλάδα, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο, άλλοτε και με σύμπραξη επαγγελματιών χορευτών. Για να δοθεί παρόμοια ευκαιρία και στα μικρότερα παιδιά συστάθηκε το 2001 η «μικρή» ομάδα Junior Youth Ballet για νεότερους χορευτές και χορεύτριες, η οποία λειτουργεί παράλληλα με την μεγάλη ομάδα, με χορογραφίες κατάλληλες για την ηλικία και τις δυνατότητες των παιδιών.

Η συγκρότηση των Ομάδων Junior & Youth Ballet γίνεται με επιμέλεια και ευθύνη Επιτροπής από σπουδαίους ξένους και Έλληνες καθηγητές και χορογράφους σε ανοιχτές ακροάσεις (auditions που απευθύνονται σε παιδιά από όλα τα συστήματα χορού, όπως αγγλικό, ρώσικο κι άλλα), και η σύνθεσή τους εξαρτάται από τις ανάγκες του εκάστοτε ρεπερτορίου. Η όλη δραστηριότητα προγραμματίζεται και ασκείται με διοικητική και οικονομική ευθύνη του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού, ως εκ τούτου είναι μια καθαρά συλλογική προσπάθεια. Από το Μάιο του 1999 έως σήμερα, στις ετήσιες παραστάσεις έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 450 μαθητές από όλη την Ελλάδα και οι Ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά υλικά και ηθικά από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Βρετανικό Συμβούλιο, τη Διεύθυνση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της R.A.D. στο Λονδίνο. Η Lynn Wallis πρώην υποδιευθύντρια του Royal Ballet και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Royal Academy of Dance είναι Επίτιμη Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού από το 1995, και παίζει καθοριστικό ρόλο στη γενική πορεία και εξέλιξη των Ομάδων Junior & Youth Ballet με την εγκάρδια συνεργασία και την αμέριστη προσφορά της μέχρι σήμερα.

Η Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού (Royal Academy of Dance Junior & Youth Ballet) συνεχίζει να προσφέρει ευκαιρίες στα όνειρα των νέων χορευτών στη χώρα μας στην αδιάκοπη πορεία της τα τελευταία 15 χρόνια. Μερικές μόνον από τις παραστάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί είναι: Esmeralda, Buffa Overture, Feeling of Love (1999), Coppelia (2000), Giselle (2002), La Sylphide (2003), Napoli (2004), Nutcracker (2005), Peter and the Wolf (2006 & 2007), Graduation Ball (2007), Oliver Twist (2008-2009), Shapes, Rhythms & Movements (2009), Sleeping Beauty (2012). Για την Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών μέχρι σήμερα έχουν χορογραφήσει εξαίρετα ονόματα του χώρου, μεταξύ άλλων οι: Lynn Wallis, Valerie Aitken, Ιρίνα Κολιουμπάκινα, Κατερίνα Κασιούμη, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Daniel Lommel, κ.ά.
 


info: Για πληροφορίες και διευκρινήσεις: periodikoallegro@yahoo.gr