Δημιουργικό Μπαλέτο με τον Ιάσονα Μιχαηλίδη

dhmioyrgiko-mpaleto-web

Μια διαφορετική, πιο γόνιμη σχέση με το μπαλέτο μέσω της σωματικής αυτογνωσίας.

 

Μια εναλλακτική προσέγγιση στο μπαλέτο που βασίζεται στην κατανόηση του σώματος και των δυνατοτήτων του. Χρησιμοποιώντας τη σωματική αυτογνωσία, θα προσεγγίσουμε τις ασκήσεις του μπαλέτου με σεβασμό στα όρια του σώματος.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από σύγχρονο, σωματική αυτογνωσία, αυτοσχεδιασμό δημιουργούμε τις φόρμες του μπαλέτου από μέσα προς τα έξω. Αντί να προσπαθούμε να μιμηθούμε τις φόρμες του μπαλέτου οπτικά, ψάχνουμε για την εσωτερική αίσθηση του σώματος που δημιουργεί την εξωτερική φόρμα.

Το μπαλέτο είναι μια χορευτική τεχνική με ιστορία εκατοντάδων χρόνων. Έχει συσσωρευμένη κινησιολογική σοφία πολλών γενεών δασκάλων, χορευτών και χορογράφων. Είναι μια πολύτιμη πηγή γνώσης για όσους ενδιαφέρονται να εκφραστούν μέσα από το σώμα τους. Έχει όμως και ξεπερασμένες αντιλήψεις για το τρόπο διδασκαλίας του χορού. Σε αυτό το μάθημα, θα προσεγγίσουμε το μπαλέτο μέσα από μια σύγχρονη ματιά, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του σήμερα για να γευτούμε τη μαγεία του μπαλέτου χωρίς πόνο και τραυματισμούς. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη γνώση του σώματος. Αυτό θα μας επιτρέψει να προσεγγίσουμε το μπαλέτο με τρόπο ασφαλή.

Απευθύνεται σε ανθρώπους που ασχολούνται με το μπαλέτο, αλλά ψάχνουν εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του. Επίσης σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με αυτό, αλλά τους αποθαρρύνει η αυστηρότητα και η ακαμψία που πολλές φορές συναντάνε σε μαθήματα μπαλέτου.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο Θησείο, πέντε λεπτά από το σταθμό του τρένου, σε μικρά γκρουπ των τεσσάρων ατόμων, ώστε να έχουν όλοι την ευκαιρία να λύσουν απορίες και να έχουν την προσοχή που χρειάζονται.

Ο Ιάσων Μιχαηλίδης ασχολείται 35 χρόνια με το χορό με έμφαση στο μπαλέτο. ΄Εχει χορέψει σε όλα τα κλασσικά και νεοκλασσικά συγκροτήματα της Ελλάδας ξεκινώντας από το "Αέναον Χοροθέατρο" του Ντανιέλ Λομέλ και τελειώνοντας στη Λυρική Σκηνή. Βρίσκεται στη διαδικασία παντρέματος της συσσωρευμένης κινησιολογικής σοφίας του μπαλέτου, με τα διδάγματα από τις σύγχρονες ανακαλύψεις για το πως λειτουργεί το σώμα. Διδάσκει το "Δημιουργικό Μπαλέτο" όπως ονομάζει αυτή τη θεώρηση στο δικό του στούντιο, στο Θησείο.

Ώρες μαθημάτων:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 18:30 - 20:00
Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: 11:00 - 12:30

info : Πληροφορίες και εγγραφές: 6947447926  |  iasonm57@gmail.com