Μαθήματα Bollywood και Ινδικού Χορού

Ο Bharata Natyam είναι ένας κλασικός Ινδικός χορός που συνδυάζει μια καθαρά ρυθμική τεχνική, με τη θεατρική έκφραση και μίμηση αρχέγονων μύθων, συναισθημάτων και ιδεών.

  • Τα ρυθμικά χτυπήματα των ποδιών
  • Τα γεωμετρικά σχήματα του σώματος και η ταχύτητα,
  • Η συμβολική γλώσσα των χεριών και του προσώπου,
  • Η αναπνοή και η εναλλαγή κίνησης κι ακινησίας,
  • Η μουσική δεινότητα κι ο λόγος,
  • Η θεατρική περιγραφή μύθων,

ξετυλίγουν τους προσωπικούς μας μύθους σε μια διαδικασία ψυχοσωματικής κάθαρσης, και ισορροπίας. Η διαδρομή είναι πάντα Χορευτική, ινδικά Χρωματιστή, Χαρούμενη και βαθειά Θεραπευτική!

Το bollywood dance είναι ο άλλοτε κεφάτος και ρυθμικός, άλλοτε ερωτικός και νοσταλγικός χορός που βλέπουμε στις ινδικές ταινίες. Συνδυάζει στάσεις κλασσικών ινδικών χορών με κινήσεις παραδοσιακών ανατολίτικων χορών, καθώς και στοιχεία από jazz, hip hop και musical dance. H μοναδική feel-good ατμόσφαιρα που δημιουργεί τον έκανε τόσο δημοφιλή σε όλο τον κόσμο!

Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου

Γενική και καλλιτεχνική διευθύντρια της Stagecoach theatre arts Ελλάδας (σχολής performance για παιδιά κι εφήβους), η Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στην Κοινωνική Ανθρωπολογία της Τέχνης στο Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ως μουσικός, χορεύτρια και χορογράφος έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους μουσικούς και ομάδες χορού, θεάτρου, και μουσικά σχήματα με εμφανίσεις στην Ελλάδα, Αγγλία, Σκωτία, Ιταλία, Ινδία και είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος του νέου χοροθεάτρου ‘Intravenous’. Από το 2000 με την αδερφή της και αρπίστα Μαρία-Χριστίνα Παπαδοπούλου έχουν το ντουέτο πιάνο –άρπα δίνοντας συναυλίες σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Παράλληλα διδάσκει μουσική, χορωδία και κίνηση στα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ Μαλλιάρα και πιάνο στο Εθνικό ωδείο. Πήρε δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο και πτυχία ανώτερων θεωρητικών. Σπούδασε σύγχρονο χορό στο "London Contemporary Dance school ‘the place" όπου έκανε και ειδίκευση στον Ινδικό κλασικό χορό Mπαράτα Νάτυαμ μετά από 9 χρόνια σπουδών στην Αθήνα, και στη συνέχεια φοίτησε στην ανώτερη σχολή ‘Καλάκσετρα’ του Μαντράς στην Ινδία.Διδάσκει Bollywood και Ινδικό Χορό.

Μάτα Μάρρα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Γρηγοριάδου. Παρακολούθησε σεμινάρια κουκλοθέατρου, και εκπαιδευτικού δράματος. Συνεργάστηκε σαν χορεύτρια-χορογράφος με χορευτικούς και θεατρικούς θιάσους και σαν δασκάλα με σχολές χορού,μουσεία, θεατρικά εργαστήρια, σχολεία, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.
Συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο διδάσκοντας δημιουργική κίνηση σε παιδιά και εφήβους.
Έχει κάνει δεκαετείς σπουδές πάνω στον Ινδικό χορό όπως Bollywood με τον Dilara Adim, Mπούτο με την Α.Μπουρίτη, Κλασικό ινδικό χορό Mohinyatam με την Kalatharamgni M.John, Κλασσικό Ινδικό Χορό Bharata Natyam καθώς και με τους: Λ.Shantala,Α.Μπουρίτη, Θάλεια-Μαρί Παπαδοπούλου, Rajib Saha.
Τα τελευταία χρόνια ζεί και εργάζεται στην Ελλάδα και διδάσκει Bollywood και Ινδικό Χορό. 

 

Bollywood : Δευτέρα, 20:00  - 21:00 και Παρασκευή 19:00 - 20:00

Ινδικός χορός : Παρασκευή, 18:00 - 19:00 και 20:00 - 21:30

 

info : Artistic studio Oriental Expression, Λ.Βουλιαγμένης 272Α, Άγιος Δημήτριος, 4ος Όροφος, Τηλ. 2109735888 - 6992553320