Μαθήματα χορού για παιδιά στον Κινητήρα

photo-2---apo-thn-parastash-akalakoympa-web

Ο Κινητήρας εφέτος

δίνει ''χώρο'' στο Παιδί


Στο καλλιτεχνικό και ταυτόχρονα οικογενειακό περιβάλλον του Κινητήρα όλα τα παιδιά εξελίσσονται κι εμπνέονται σ΄ ένα πνεύμα ομαδικής δημιουργίας και προσωπικής παρατήρησης γνωρίζοντας διαφορετικές μορφές χορού και
θεάτρου.

Δημιουργικός Χορός με την Ευγενία Σιγαλού

κάθε τρίτη 16.00 – 17.00 (για ηλικίες 7-12)
κάθε πέμπτη 16.00 – 17.00 (για ηλικίες 4,5-6,5)
Όταν το παιδί μπορεί να εκφράσει με δημιουργικούς τρόπους όσα αισθάνεται,σκέφτεται και παρατηρεί, νιώθει ελεύθερο. Ο χορός παρέχει τη δυνατότητα σωματικής έκφρασης και καλλιεργεί τη φαντασία, όταν συνοδεύεται από μια δημιουργική διάθεση. Παιχνίδι, αυτοσχεδιασμός, ρυθμός και μουσική αποτελούν τα εργαλεία, μέσω των οποίων τα παιδιά θα αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ψυχοσωματικές και πνευματικές. Ο δάσκαλος-συντονιστής είναι πάντα κοντά, για να βοηθά και να χαίρεται μαζί τους.

 

Capoeirakid με τον CONTRA MESTRE PAULINHO

κάθε δευτέρα και τετάρτη 16.00-17.00 (για ηλικίες 7-12)

Η capoeira είναι μια μορφή τέχνης που συνδυάζει μουσική, τραγούδι, χορό, πολεμικές τέχνες κι ακροβατικά. Η capoeira παίζεται μέσα σε ένα κύκλο φίλων που χειροκροτούν και τραγουδούν στο ρυθμό παραδοσιακών οργάνων που χρησιμοποιούνται από τις απαρχές της . Τα παιδιά λατρεύουν να ασκούνται με capoeira γιατί οι κινήσεις είναι εύκολες να τις μάθουν, διασκεδαστικές κι ενδιαφέρουσες. Επίσης, η capoeira αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση και τη θετική σκέψη, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται μέσα σε μια ομάδα και να έχουν θετική συμπεριφορά.

 

Θέατρο με την Βίκυ Αδάμου

κάθε τετάρτη 17.00 – 18.00 ( για ηλικίες 5 – 12 χρονών)
Η θεατρική εμπειρία δίνει στα παιδιά την δυνατότητα να ανακαλύψουν την φωνή και το σώμα τους, ακόμα τα βοηθάει να αναπτύξουν ένα πλούσιο λεξιλόγιο, το οποίο θα χρησιμοποιήσουν όταν θέλουν να μιλήσουν για τα συναισθήματα και να σκιαγραφήσουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι τα αντιμετωπίζουν. Με οδηγό το σύγχρονο παραμύθι, θα παίξουμε με τον λόγο, τον ρόλο και τη φαντασία.

 

info : κινητήρας studio, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ: 210.9248 328  │ www.kinitirastudio.com και info@kinitiras.com