Μαθήματα Ελληνικού Χορού

ellhnikoi-xoroi

Σε αντίθεση με τα μαθήματα άλλων φορέων, απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες - η μέση ηλικία είναι 25 ετών περίπου. Τα μαθήματα γίνονται στη μεγάλη κλειστή αίθουσα στο Λόφο Φιλοπάππου, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Λειτουργούν συνολικά 28 τμήματα, που το καθένα διαρκεί μιάμιση ώρα (εκτός από τα τμήματα για παιδιά, τις Κυριακές, που διαρκούν μία ώρα). Διδάσκονται οι πιο διαδεδομένοι χοροί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, φυσικά στην πιο γνήσια μορφή τους. Διδάσκουν οι αρχαιότεροι χορευτές του συγκροτήματος, με πάνω από 500 παραστάσεις στο ενεργητικό του ο καθένας.

Το πνεύμα της διδασκαλίας είναι ότι ο χορός δεν είναι μόνο κίνηση. Μαζί με τις χορευτικές κινήσεις δίνονται ποικίλες πληροφορίες για την περιοχή, την περίσταση, τη μουσική, τη φορεσιά και άλλα στοιχεία που συνδέονται με τον εκάστοτε χορό. Η κάθε σειρά μαθημάτων διαρκεί ένα τρίμηνο, με τρία τρίμηνα ανά έτος και τρία έτη για την ολοκλήρωση του κύκλου. Στο τέλος κάθε χρονιάς όλοι οι μαθητές δίνουν παράσταση, με τους οργανοπαίχτες και τις φορεσιές του Θεάτρου. Ενδιάμεσα το κάθε τμήμα κάνει δικές του χορευτικές βραδιές.

Μέχρι τώρα έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά περίπου 3000 άτομα. Ορισμένα από αυτά έχουν μεταπηδήσει στο χορευτικό συγκρότημα του Θεάτρου ή έχουν στελεχώσει άλλα συγκροτήματα.

 

info : Θέατρο Ελληνικών Χορών Δόρα Στράτου, τηλ. 210.324.4395 και 210.324.6188 πρωϊνές ώρες  | mail@grdance.org