Τεχνική και αυτοσχεδιασμός με τον Σ.Αποστολάτο

img_6436_web

Μάθημα τεχνικής και αυτοσχεδιασμού

με τον Σταύρο Αποστολάτο

 

Το μάθημα είναι ένα απόσταγμα προσωπικών επιλογών από πολλούς Δασκάλους που στάθηκαν στην εκπαίδευσή μου ως χορευτή, καθώς και αποτέλεσμα εμπειρίας και αισθητικής επιλογής. Το τεχνικό μέρος είναι βασισμένο κυρίως στις τεχνικές release. Κρατάει επίσης βασικές αρχές του Cunninghum και του Limon...
Βασικός άξονας του μαθήματος είναι η τεχνική κατάρτιση του σώματος στο χώρο, στο χρόνο και στις ποιότητες της κίνησης. Δουλεύουμε σε όλα τα επίπεδα, πάτωμα και όρθια θέση. Προσθετικά αυξάνουμε την χρονική διάρκεια συνδυασμών κίνησης για να φέρουμε το μυαλό σε μία εξοικείωση με τη μνήμη και τη σωματοποίηση των πληροφοριών της τεχνικής.

 

Σχέση συνείδησης και τεχνικής.

Επιδιώκουμε την κατανόηση της τεχνικής μέσα από την εκγύμναση και τη δόμηση της μέσα από την ανάλυση της σωματικής λειτουργικότητάς της. Στο μέρος τού αυτοσχεδιασμού θα ερευνήσουμε τη δυνατότητα να ακούμε, να μοιραζόμαστε και να αντιμετωπίζουμε τις κινητικές μας συνήθειες έτσι, ώστε να μπορέσουμε να εξελίξουμε έναν δημιουργικό διάλογο, διατηρώντας μία προσωπική συζήτηση μέσω της κίνηση και του εαυτού μας.

 

Εξωτερική και εσωτερική παρατήρηση εαυτού. 

Kινητικές ιδέες θα προσεγγίζονται μέσα από οδηγημένο αυτοσχεδιασμό και ελεύθερη αυτοσχεδιαστική έρευνα μελετώντας πως αυτές περνούν σε ένα επίπεδο συνείδησης του σώματός μας και κατ’ επέκταση
πως απελευθερώνουμε τη δημιουργικότητά μας. H ιδεολογία μας θα είναι ότι πρέπει να είμαστε ανοιχτοί για το απρόσμενο και έτοιμοι να ταξιδέψουμε σε 'μέρη' που δεν γνωρίζαμε πριν. Η συναρπαστική πρόκληση είναι να διατηρήσουμε τις αισθήσεις μας  ανοιχτές σε κάθε πιθανότητα. Στοχεύουμε στη διεύρυνση των δυνατοτήτων του σώματος μας, την ανακάλυψη των ιδιαιτεροτήτων μας, καθώς και την ενίσχυση της ικανότητάς μας να παίρνουμε αποφάσεις ενστικτωδώς σε σχέση με τους εκάστοτε 'εξωτερικούς παράγοντες'.
Θα ερευνήσουμε την έννοια της σύνθεσης σε πραγματικό χρόνο, αφού πρώτα ερευνήσουμε τα συστατικά αυτής όπως η ίδια η κίνηση, αλλά και τα διάφορα 'θέματα παράγοντες' που την προκαλούν ή την επηρεάζουν.
Η έρευνα θα γίνεται σε solo, ντουέτα και ομαδά. Και όλα αυτά πάντα μέσα από την ευχαρίστηση του 'χορεύω'.


info : Κινητήρας Studio - Artistic Residency Centre  Ερεχθείου 22 – Ακρόπολη │ κάθε Τρίτη 21:15 -23:00  και  Παρασκευή 17:30 με 19:00  │ Κόστος : drop in 10 €  -  8 μαθήματα (ένας μήνας) 60 €  │ Πληροφορίες στο 2109248328.