Εβδομαδιαίοι κύκλοι μαθημάτων για χορευτές

Athens Weekly Classes

Κάθε εβδομάδα, διαφορετικοί επαγγελματίες χορευτές/χορογράφοι παραδίδουν ένα δημιουργικό δίωρο μάθημα, όπου πέρα από την πρακτική στην τεχνική, ο καθένας μοιράζεται και προτείνει ένα σεμιναριακό θέμα. Το μάθημα εξελίσσεται σταδιακά από Τετάρτη μέχρι Σάββατο, όπου και καταλήγει σε μια ανοιχτή παρουσίαση.

Μέσα από αυτά τα μαθήματα, οι χορευτές έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν διαφορετικές τεχνικές και πρακτικές, αλλά και να μοιραστούν τις γνώσεις τους μεταξύ τους είτε από τη θέση του δασκάλου είτε από τη θέση του μαθητή.Το μάθημα απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες χορευτές , αλλά και σε ανθρώπους με εμπειρία (αλλά και δημιουργική περιέργεια) προς τον χορό και την κίνηση.

Το κόστος του εβδομαδιαίου κύκλου είναι 40 €. Κάθε Τετάρτη το μάθημα γνωριμίας μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει ανεξάρτητα με κόστος 10 €.

Οι ώρες διδασκαλίας είναι:
Τετάρτη-Σάββατο  11-1 μμ.26-29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 - Maxine Heppner

Η Maxine Heppner επιστρέφει στη Αθήνα για μια ακόμη φορά προκαλώντας τους προχωρημένους χορευτές/ χορογράφους με το ενδιαφέρον της για την ενέργεια ως πρωταρχική πηγή του χορού. Θα διδάξει σύγχρονο χορό και την ενοποιημένη τεχνική «φωνή- κίνηση» καθώς και τη δική της πρακτική δημιουργία «κύκλοι», η οποία βασίζεται σε νευρολογικά πρότυπα και τον ενεργειακό παλμό. Η Καναδή Maxine Heppner, είναι πιο γνωστή στην Αθήνα για τη διδασκαλίες τεχνικής και τη δουλειά πάνω στη τεχνική  αναπνοή-φωνή-κίνηση.
Είναι, χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα σύγχρονου χορού και διεπιστημονικού θεάτρου και δημιουργεί τα τελευταία 30 χρόνια τολμηρά και καινοτόμα πρότζεκτ.  Έχει λάβει βραβεία, παραγγελίες, επιχορηγήσεις από ομάδες, φεστιβάλ και οργανισμούς στον Καναδά, Ν.Α Ασία, Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη. Είναι φιλοξενούμενη καλλιτέχνης στην Αθήνα από το 2002, και έχει διδάξει στις σχολές Μέτση, Χοροχώρος, Κέντρο Ντάνκαν,  Atheneum, , Ραλλού Μάνου, όπως και έχει δουλέψει ως μέντορας για την Quasi Stellar, YELP danceco, Metamorphosis.
Έχει παρουσιάσει σόλι και δημιούργησε το πρότζεκτ «Tι κρίμα» (2006) στο Athens Booze Cooperativa. Το community project αυτό, με 100 χορευτές, τους μισούς επαγγελματίες χορευτές και τους άλλους μισούς ανθρώπους που αγαπούν το χορό, καθοδηγήθηκε από τη Maxine. Απεικόνιζε την ανάγκη συσσώρευσης καταστροφών έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα  επαρκές σοκ που μας υπενθυμίζει ότι κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Τα έσοδα από τη δράση αυτή δόθηκαν στο Κέντρο Βοηθείας μεταναστών στην Αθήνα.
Μερικά άλλα πρότζεκτ είναι: μια συμφωνία από κορναρίσματα πλοίων, σε 12 πλοία από 50 προσκόπους στο λιμάνι της Πόλης Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα 2006. Στις λίμνες του Οντάριο, το αστείο “Boat Ballet in Budapest Park”, με πολεμικά κανώ 10 ατόμων, περφόρμερ με βατραχοπέδιλα και μάσκες και μινιατούρες πλοία. Το “Necklace Legacy” , στο οποίο συλλέχτηκαν ιστορίες από κατοίκους μιας μικρής πόλης για το πιο πολύτιμό τους κόσμημα. Οι ιστορίες συντέθηκαν σε μια περφόρμανς με χορό , αφήγηση και τεχνολογία όπου οι κάτοικοι έβλεπαν τον εαυτό τους και τις ιστορίες του μέσα από την κίνηση των νέων καλλιτεχνών που ζούσαν στην πόλη τους.

 

info : Στούντιο Quasi Stellar, Πλαταιών 10, Κεραμεικός (Μετρό Κεραμεικός, Ομόνοια), | οργάνωση μαθημάτων Μαριέλα Νέστορα- YELP danceco. |  e-mail : mariela.nestora@gmail.com | Πληροφορίες 6944182731 (Μαριέλα)