Σύγχρονος + Χορογραφία με την Ανδρονίκη Μαραθάκη

Μαθήματα σύγχρονου + Χορογραφία

με την Ανδρονίκη Μαραθάκη

 

 
Από Δευτέρα 9 Ιανουαρίου μέχρι και Πέμπτη 12 Απριλίου το studio χορού "Baile de Barrio" ξεικινάει έναν τρίμηνο κύκλο μαθημάτων σύγχρονου χορού δύο διαφορετικών επιπέδων + πρόβες για χορογραφία με την Ανδρονίκη ΜΑΡΑΘΑΚΗ.

  • Τα μαθήματα είναι ΑΝΟΙΧΤΑ για όλους.
  • Οι πρόβες για τη χορογραφία λειτουργούν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ.
  • ΜΟΝΟ όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη χορογραφία έχουν τη δέσμευση να παρακολουθούν το μάθημα της Πέμπτης και αμέσως μετά να κάνουν την πρόβα. Η χορογραφία που θα ολοκληρωθεί στις 12/4, θα παρουσιαστεί στην παράσταση της Σχολής που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου σε θέατρο της Αθήνας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ + ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ:
Δευτέρα 18:00-19:30 :Σύγχρονο (Μεσαίο επίπεδο}
Πέμπτη 14:30-16:00 :Σύγχρονο (Προχωρημένο επίπεδο)
Πέμπτη 16:00-16:30 *προαιρετικά και ανεξάρτητα από το μάθημα. Πρόβα για χορογραφία

Κόστος πακέτου μαθημάτων + χορογραφίας: 90 ευρώ
(14 μαθήματα + πρόβες κάθε Πέμπτη 14:30-16:30)

*Όσοι είναι μαθητές της Σχολής και έχουν κάρτες δεν έχουν επιπλέον επιβάρυνση στην τιμή. Μπορούν να συμπεριλάβουν στην κάρτα τους τα μαθήματα και τις πρόβες.

Μάθημα χορού/Τεχνική
Καθηλώνομαι, όποτε ο χορός παύει να υπάρχει σα στιγμιότυπο και αφορά τις διαδρομές. Καθηλώνομαι, όποτε η κίνηση δεν αφορά ένα “κενό” σώμα, αλλά δραστηριοποιείται από το πώς εγώ, ο χορευτής, ηθοποιός, performer αντιλαμβάνομαι το “εγώ κινούμαι". Αν ο σύγχρονος χορός αφορά την κίνηση μου σαν ολότητα, το μάθημα αυτό δίνει έμφαση περισσόερο στις πορείες έναντι των θέσεων. Φιλτραρισμένο μέσα από μία τέτοια προοπτική, άμεσα επηρεασμένο από τις καταγραφές μου και τον τρόπο με τον οποίο ερευνώ και εγώ η ίδια την κίνηση και την διαδικασία μάθησης της κίνησης, η προσπάθεια είναι στη δημιουργία ερεθισμάτων για άλλα πιθανά δίκτυα απομνημόνευσης, ερμηνείας και λειτουργικότητας της κίνησης.

Performance/Χορογραφία
Πότε ο χορός μπορεί να γίνει μία πρόσκληση στο κοινό, του πως αντιλαμβάνομαι κάτι, αντί μία πρόσκληση του πως με βλέπει; Πότε εγώ εν κινήσει παράγομαι και πότε παράγω; Στο μέρος αυτό του μαθήματος γίνεται ανάπτυξη αυτού που εγώ αποκαλώ modulated choreographies, ή αλλιώς μετατροποιήσιμες χορογραφίες. Αντλώντας υλικό από την performance “biograms”, η προσπάθεια αφορά την εξέλιξη του έργου, ή μέρους του έργου, από solo σε ομαδική χορογραφία.

 

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΑΚΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Αρχικά σπούδασε στη σχολή Συντήρησης Αρχαιοτήτων και ‘Εργων Τέχνης (Αθήνα) και μετά αλλάζοντας κατεύθυνση σπούδασε χορό στην επαγγελματική σχολή της Δ. Γρηγοριάδου. Κερδίζοντας την υποτροφία του Ι.Κ.Υ. συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Λονδίνο στο University of London, C.S.S.D(ΜΑ Performance Practices and Research). Η έρευνά της μέσω της πρακτικής του χορού αφορά στη σύνθεση χορογραφίας και έχει παρουσιαστεί σε δύο ερευνητικά συνέδρια των performance studies και σε φεστιβάλ χορού (Λονδίνο, Αθήνα). Αναπτύσσει αυτό που η ίδια αποκαλεί “μετατροποιήσιμες/διαμορφώσιμες χορογραφίες” (“modulated choreographies”) και η διδασκαλία της αφορά τη σχέση κίνησης και έννοιας του performing.

infoBaile de Barrio, Kωνσταντινουπόλεως 52, Γκάζι (Σταθμός μετρό: Κεραμεικός) 1ος όροφος, τηλ. 210 3472509,  κιν. 6948 624155  |  e-mail: bailedebarrio@yahoo.gr  |  www.bailedebarrio.gr