Μαθήματα swing & party

swing-dance

HAPPY HOUR SWING ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ PARTY

με τους LOLA DUCK

Κάθε Τρίτη 20.00-22.00 θα μαθαίνουμε και θα χορεύουμε Swing βρίσκοντας ξανά τη χαρά του χορού, του partnering και της κοινωνικής συναναστροφής.

 

Το Swing είναι ένα είδος χορού που ξεκίνησε να αναπτύσσεται την δεκαετία του 1920. Έχει μεγάλες επιρροές από την Jazz μουσική και από αφρικανικούς χορούς και ρυθμούς. Ήταν περισσότερο μία αυτοσχεδιαστική έκφραση πάνω στη μουσική, που με την πάροδο των χρόνων, απέκτησε βηματολόγιο, δικό του ρυθμό και φανατικούς υποστηρικτές. Εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες και όπως ήταν φυσικό, το βηματολόγιο αυτό εξελίχθηκε και μετατράπηκε αντίστοιχα από τους ανθρώπους και την κουλτούρα της κάθε χώρας. Σήμερα το swing παραμένει ένας χορός που συνεχώς αλλάζει ύφος και βήματα και παίρνει στοιχεία από χορούς όπως το jive και το rock’n‘roll. Απευθύνεται σε όλους γιατί δεν απαιτεί χορευτικές ικανότητες, είναι διασκεδαστικός και ιδιαίτερα επικοινωνιακός χορός.

Τα ιδρυτικά μέλη της Lola Duck

  • Ναντίνα Χακιάμη: Απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας-κατεύθυνσης Ψ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπουδές κλασικού – σύγχρονου χορού και πιάνου. Ασχολείται με την οργάνωση και την επικοινωνία. Σύλληψη, οργάνωση και επικοινωνία της ομάδας.
  • Άννα Αθανασιάδη: Απόφοιτη της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλούς Μάνου. Ασχολείται με το χορό, το θέατρο, το τραγούδι και τη διδασκαλία. Σύλληψη της ομάδας και χορογραφίες για τους χορευτές που συμμετέχουν στα πάρτυ.
  • Χρήστος Θεοδωρίδης: Απόφοιτος του τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη μουσική παραγωγή. Σύλληψη της ομάδας και μουσική επιμέλεια των μαθημάτων και των πάρτυ.


Η Lola Duck είναι μία ομάδα 8 ατόμων που δημιουργήθηκε από τη Ναντίνα Χακιάμη, την Άννα Αθανασιάδη και τον Χρήστο Θεοδωρίδη, με πρώτη αποστολή, τη διάδοση του χορού swing σε μαγαζιά ποτού και εστίασης, καθώς και σε άλλους χώρους, με τη μορφή parties διαδραστικού τύπου και μαθημάτων κατά τη διεξαγωγή του party. Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι το όλο εγχείρημα είχε επιτυχία και απήχηση, καθώς η ομάδα απέκτησε φανατικούς οπαδούς, που ανταποκρίθηκαν θετικά στην ιδιαίτερη τεχνοτροπία των μελών της ομάδας- ζητώντας συγκεκριμένα την παρακολούθηση μαθημάτων σε σχολή, το επόμενο βήμα είναι η καθαρή διδασκαλία της τεχνοτροπίας του swing, αλλά και η διασκέδαση μέσα από προγραμματισμένα ωριαία μαθήματα, σε συνεργασία με τον Κινητήρα.info : Κινητήρας studio, Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Αθήνα 11742, - Τηλ: 210.9248 328  | Κάθε Τρίτη 20:00 - 22:00 | Είσοδος 8 ευρώ με ποτάκι και το ρεφενέ σε μεζεδάκια καλοδεχούμενο όπως πάντα!