Μαθήματα Flamenco με τη Βικτώρια Κόκκιζα

victoria-kokkiza-web

Μαθήματα Flamenco όλων των επιπέδων με τη δασκάλα και χορογράφο Βικτώρια Κόκκιζα στη σχολή flamenco “Arroyo Nuevo”. Παράλληλη διδασκαλία από τους χορογράφους Σταύρο Λίτινα και Χριστίνα Καρπούζου. Συνεργάζονται ο κιθαρίστας Roland Hoffmann και ο σεβιλλιάνος τραγουδιστής Jose Parrondo. Διοργανώνονται ετησίως σεμινάρια με διάσημους Ισπανούς χορευτές και χορογράφους.

Το Arroyo Nuevo γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του και προσφέρει έκπτωση έως και 50%. Κόστος 60 ευρώ/μήνα για 3 ώρες την εβδομάδα.

Τα νέα τμήματα αρχαρίων με τη Βικτώρια Κόκκιζα θα ξεκινήσουν από 1 Μαρτίου2012 κάθε Τρίτη & Πέμπτη 7-8μμ και με το Σταύρο Λίτινα κάθε Τρίτη 6-7μμ.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων πατήστε εδώ

 

Βικτώρια Κόκκιζα: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 6 ετών, αρχίζει να ασχολείται με το κλασσικό μπαλέτο. Το 1990, αναζητώντας ένα είδος χορού με αυξημένες εκφραστικές δυνατότητες, στρέφεται στο Flamenco, το οποίο και την ενθουσιάζει σε βαθμό ώστε να αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό. Αρχικά, εκπαιδεύεται στη σχολή χορού "ARROYO", κοντά στον Carlos. Γρήγορα γίνεται μέλος της χορευτικής ομάδας του "ARROYO", μέσω της οποίας λαμβάνει μέρος σε πολυάριθμες παραστάσεις, ανά την Ελλάδα.

  • Το 1994, για να ειδικευτεί στο χώρο του Flamenco και να έλθει σε επαφή με τα σύγχρονα ρεύματα και τους μεγάλους δασκάλους του είδους, μεταβαίνει στην Ισπανία, όπου παραμένει για τέσσερα συναπτά έτη. Το 1995, στο Χερέθ Ντε Λα Φροντέρα της Ανδαλουσίας, σπουδάζει κοντά στην La Chiqui, ειδικευμένη στο ρυθμό και το στυλ της Βulerias. Παράλληλα, αποκτά το διδασκαλικό δίπλωμα IDBΙ της SDS. Στη συνέχεια, διαμένει στη Σεβίλλη, όπου παρακολουθεί μαθήματα με διάσημους χορευτές και χορογράφους του Flamenco, όπως οι Manolo Marin, Mario Maya, Antonio Canales, Eva Yerbabuena, Javier La Torre, Belen Maya, Juana Amaya κ.α. Κατά την παραμονή της στην Ισπανία, παραδίδει σεμιναριακά μαθήματα χορού στο Χερέθ και στη Σεβίλλη, ενώ αποδέχεται αλλεπάλληλες προσκλήσεις για διδασκαλία σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας. Δίνει παραστάσεις ως σολίστ, εντός Ισπανίας, αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Πορτογαλία, με τη συνοδεία του διάσημου τραγουδιστή Jose Parrondo και εξαιρετικών κιθαριστών, όπως ο Roland Hoffmann, ο Antonio Moya, και ο Manuel Herrera.
  • Το 1998, χορεύει για το Ισπανικό τηλεοπτικό κανάλι "Canal Sur", με τη συνοδεία του τραγουδιστή Jose Parrondo και του κιθαρίστα Manuel Herrera. Την ίδια χρονιά, επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση που δέχεται από σχολή χορού "ARROYO", για να αποτελέσει βασική καθηγήτρια και σολίστ της χορευτικής του ομάδας. Η επάνοδος της σηματοδοτεί μια νέα τάξη πραγμάτων στα flamenco δρώμενα της Αθήνας και η σχολή χορού τιμητικά μετονομάζεται σε "ARROYO NUEVO". 
  • Το 2000 συστήνει μαζί με τους συνεργάτες της Σταύρο Λίτινα και Roland Hoffmann, μια νέα, πιο δυναμική μορφή του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος "ARROYO NUEVO" και παρουσιάζει παραστάσεις που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία: Το 2000 χορογραφεί και χορεύει στην παράσταση "Cuerpo Y Alma", στα θέατρα "Ιλίσια" στην Αθήνα και "Astoria" στο Ηράκλειο. Στην παράσταση συμμετέχουν μεγάλα ονόματα μουσικών και τραγουδιστών από το διεθνή χώρο.
  • Το 2002, χορογραφεί και χορεύει στην παράσταση "Viento del Sur" στο κηποθέατρο "Ν. Καζαντζακης" στο Ηράκλειο και στο θέατρο "Ανατολικής Τάφρου" στα Χανιά, στα πλαίσια των φεστιβάλ των αντίστοιχων Δήμων. Στην παράσταση συμμετέχει η σοπράνο Klaudia Delmer και το κουαρτέτο εγχόρδων "Romido". Το 2002 με τους ίδιους συνεργάτες, συστήνει την ερασιτεχνική ομάδα του "ARROYO NUEVO", δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέους χορευτές να συνεργαστούν με επαγγελματίες μουσικούς και τραγουδιστές. Το 2002 χορογραφεί για την παράσταση "Arroyo Nuevo -10 Αños που παρουσιάζεται στο θέατρο "Altera Pars".
  • Το 2003 χορογραφεί για την παράσταση "Colores de Otoño" που παρουσιάζεται στο θέατρο "Κνωσός".
  • Το 2006 χορογραφεί για την παράσταση "Arena" που παρουσιάζεται στο θέατρο "Altera Pars".
  • Το 2007 χορογραφεί για την παράσταση "Ensayo" που παρουσιάζεται στο «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας».
  • Το 2008 χορογραφεί για την παράσταση "Verde" που παρουσιάζεται στο θέατρο «Ήβη».
  • Το 2009 χορογραφεί για την παράσταση "Candela" που παρουσιάζεται στο θέατρο «Ήβη» και στο θέατρο «Αντ. Καλογιάννης».

 


info : ARROYO NUEVO - Χορευτικό Εργαστήρι Flamenco, Μ. Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός, (στάση μετρό Κεραμεικός)  | τηλ. 210 34 69 575 - 6932 76 33 05  |   www.arroyo.gr  |