Ανοιχτά μαθήματα tap & body music

8anos-1

 

Ανοιχτά μαθήματα tap & body music

με τον Θάνο Δασκαλόπουλο.

 

3-4  και  8-9 Σεπτεμβρίου 2012 


Λίγο πριν ξεκινήσει το κανονικό πρόγραμμα του studio Playground, μπορείτε να παρακολουθήσετε δύο διήμερα δωρεάν ανοιχτών μαθημάτων  tap & body music με το Θάνο Δασκαλόπουλο. Το κανονικό πρόγραμμα αρχίζει αμέσως μετά, τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη, και σε αυτό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων : θεωρία της Jazz, τεχνική, φρασεολογία, αυτοσχεδιασμός, χορογραφία. Μια φορά το μήνα θα υπάρχει μια guest παρουσία από κορυφαίους Έλληνες jazz μουσικούς. Δείτε το αναλυτικά στο www.studioplayground.gr

*τα μαθήματα των αρχαρίων γίνονται χωρίς παπούτσια
**δεν ειναι απαραίτητη η κράτηση θέσης

 

 

 

 

Πρόγραμμα ανοιχτών μαθημάτων:

1ο Διήμερο

Δευτέρα 3/9:  19.00-20.30 αρχάριο Tap      
Τρίτη 4/9:    20.30-22.00 προχωρημένο Tap    


2ο διήμερο

Σάββατο 8/9:  13.30-15.00 προχωρημένο Tap           
                          15.00-16.30  Body Music
Κυριακή 9/9:  12.00-13.30 αρχάριο Tap     

---------------------------------------------------------------

 

Ο Θάνος Δασκαλόπουλος, γεννημένος στην Αθήνα το 1977, είναι κλακετίστας (tap dancer) και μουσικός του σώματος (body musician) με βάση την Αθήνα. Έχοντας ως μέντορες του τους Heather Cornell (NY) και Max Pollak (ΝΥ), η προσέγγιση του στο χορό έχει ως βάση τη μουσικότητα, με ανάμειξη στοιχείων από τη jazz και funk, αφρικάνικα και latin, έως και τη Βαλκανική και Ελληνική μουσική.

Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους έλληνες jazz μουσικούς και κλακετίστες παγκοσμίου φήμης και εμφανίζεται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Τρία βασικά του project στα οποία είναι συν-δημιουργός αποτελούν οι Funkollectiv, το Prime Time Jazz trio και το body music ensemble Kantu Korpu.

Σε συνεργασία με τη Γιώτα Πεκλάρη και τον Πέτρο Κούρτη ιδρύει το studio Playground, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει στο πρόγραμμα Orff της σχολής Μωραϊτη και στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Ισπανία, Αγγλία, Αμερική κα. Είναι ο παραγωγός και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ρυθμού Tapmotif που γίνεται κάθε χρόνο στη Λευκάδα.

Το μάθημά του στοχεύει στην εξέλιξη του footwork, στη διεύρυνση της ρυθμικής αντίληψης και στην απελευθεύρωση της σωματικής έκφρασης. Τα  βασικά στοιχεία που διδάσκονται, είναι η τεχνική του σώματος και των ποδιών πάντα σε σχέση με τα μουσικά στοιχεία της jazz, όπως είναι το swing, το syncopation, οι πολυρυθμίες, οι φόρμες των κομματιών.
Επίσης περιλαμβάνει:

• Θεωρία της Jazz
• Φρασεολογία
• Αυτοσχεδιασμό
• Παραδοσιακό υλικό
• Χορογραφία
• Άλλα μουσικά στυλ, African, Afro Cuban, Balkan...

 


info: PLAYGROUND, Βουτσαρά 6, Βοτανικός 11855  /(στ. μετρό Κεραμεικός), Τ.: 210 8544836  / e-Mail: thanos@tapmotif.net