Σύγχρονος Χορός για Εφήβους

Σύγχρονος Χορός για Εφήβους 13-17 ετών

με τη Μυρτώ Γράψα

 

Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και την εκμάθηση κινητικών φράσεων, το μάθημα εστιάζει τόσο στην ανάπτυξη της τεχνικής του σύγχρονου χορού, όσο και στο να μάθουμε να είμαστε ανοιχτοί στις προκλήσεις της ταχύτητας και του βάρους. Παίζοντας με ιδέες που αναπτύσσονται μέσα από κινητικά πρότυπα που προτείνονται από το δάσκαλο εξερευνούμε τις αρχές της κίνησης και καλλιεργούμε δεξιότητες, όπως ο συντονισμός, η ισορροπία, η κίνηση με ορμή, ο χορός σε ροή, ο έλεγχος του βάρους. Το μάθημα ξεκινάει με ζέσταμα στο πάτωμα και σταδιακά ο ρυθμός του εντείνεται δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να βιώσουν διαφορετικές ποιότητες και δυναμικές κινητικής έκφρασης. Έτσι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στο σώμα και το πάτωμα, το χώρο, το χρόνο, την ενέργεια και την υπόλοιπη ομάδα.

Μαθαίνοντας το σώμα τους και τις βασικές λειτουργίες της κίνησης πειραματίζονται αυτοσχεδιαστικά και αποκτώντας νέα ερεθίσματα, με ή χωρίς τη μουσική υποστήριξη, διαμορφώνουν ένα πλούσιο κιναισθητικό λεξιλόγιο.

Πρόθεσή μας είναι η εκγύμναση του σώματος να γίνεται με ασφάλεια καθώς ο μαθητής εκπαιδεύεται να γνωρίζει καλύτερα τις δυνατότητές του, έτσι ώστε να  αποκτά δύναμη και ελαστικότητα χωρίς να καταπονούνται οι μυς και οι αρθρώσεις του. Καλλιεργώντας την προσοχή μέσα από την άσκηση και τον πειραματισμό, μαθαίνει τρόπους ελέγχου της κίνησης έτσι ώστε να χορεύει με ακρίβεια και να ακολουθεί κινητικούς συνδυασμούς με μεγαλύτερη ευκολία και απόλαυση.

Η Μυρτώ Γράψα, γεννημένη το 1986, είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού Αθήνας και του London Contemporary Dance School (The Place) στο Λονδίνο με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Είναι μέλος της Hellenic Dance Company από το 2006 έχοντας χορέψει στις παραγωγές Acts of Light/Acts of Darkness, War, Channels και ιδρυτικό μέλος της Lumi Dance Company όπου συνεργάστηκε ως χορογράφος και χορεύτρια. Η ομάδα έχει παρουσιάσει το έργο της Feral το οποίο έλαβε μέρος στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού στην Αθήνα, καθώς και στο 8ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο και συνεργάστηκε με τους Jonathan Lunn, Jorge Crecis, Leon Bough και Αthina Vahla καθώς και σε παραγωγές του Royal Opera House και English National Opera. Είναι ιδρυτικό μέλος της ΑRTηρίας καλλιτεχνικού μη κερδοσκοπικού οργασνιμού με έδρα τη Λευκάδα. Από το 2012 διδάσκει στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Χορού.

 


info :   Present Body Center, Ερεσσού 16, Εξάρχεια,  Αθήνα - Τηλ. 210 3605964 | κάθε Παρασκευή 17:30 – 19:00.