Partnering - Instant Composition

sinertia2

Το μάθημα χωρίζεται σε δύο μέρη:

  • Στο πρώτο μέρος αναπτύσσουμε την κιναισθητική αντίληψη, το σωματικό διάλογο και την εμπιστοσύνη. Εστιάζουμε στο μηχανισμό της αναπνοής, στην σκελετική δομή και στην επαφή. Μέσα από δοσμένες κινητικές ασκήσεις που αφορούν τη συνύπαρξη δύο σωμάτων που βρίσκονται σε επαφή, ή απόσταση, ερευνάμε τις δυνατότητες του σώματος. Θέματα που θα αναλύσουμε είναι η διαχείριση του βάρους, η ακινησία, οι διαβαθμίσεις της έντασης και η ισορροπία μεταξύ δύο σωμάτων.
  • Στο δεύτερο μέρος του μαθήματος εισάγουμε τη ζωντανή μουσική / ήχο, μελετώντας τη σχέση μουσικού – χορευτή. Απλοποιώντας και αναλύοντας τα στοιχεία που δομούν τη μουσική και το χορό, δημιουργούμε διαύλους επικοινωνίας μέσα σε στιγμιαίες χορογραφικές συνθέσεις, δίνοντας έμφαση στο «πότε» και στο «που» συμβαίνουν τα γεγονότα μέσα στο χρόνο. Η εγρήγορση, το ένστικτο και η ικανότητα του ανθρώπου να αισθάνεται, διευρύνονται μέσω του ήχου, της δόνησης και της παρατήρησης.

 

Δάφνη ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Είναι χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου (1998) και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (1999). Υπότροφος του PARTS και της φλαμανδικής κυβέρνησης για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα x-group project (Βρυξέλλες 2000). Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια - performer και βοηθός χορογράφου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καλλιτέχνες όπως οι: Αγγελική Στελλάτου, Αγγελική Παπαδάτου, Βασιλική Τσαγκάρη, Billie Hanne, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Δήμητρα Λαζαρίδου-Χατζηγώγα, Esther Klinkers, Γιώργος Αμέντας, Θεοδωσία Στάθη, Κατερίνα Παπαγεωργίου, Julyen Hamilton, Jonas Kocher, Κοσμάς Κοσμόπουλος, Kris Verdonck, Κωσταντίνος Μίχος, Lily Kiara, Marjolaine Charbin, Pak Yan Lau, Sato Endo, Susanne Muller Nelson και Τζένη Αργυρίου. Από το 1999 κάνει τις δικές της ανεξάρτητες παραγωγές χορού και video dance, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στην Κέρκυρα, στο Λονδίνο και στο Μάαστριχτ. Τα τρία τελευταία χρόνια η πρακτική της εστιάζει σε τεχνικές σκηνικού αυτοσχεδιασμού και η εκπαίδευσή της συμπεριλαμβάνει την τεχνική Skinner Releasing της Joanne Skinner. Από το 2000 διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό για τη σκηνή, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Γιώργος ΑΜΕΝΤΑΣ

Είναι μουσικός, χορευτής και συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Αποφοίτησε από το Τ.Ε.Ι. Αθήνας το 2010. Σπούδασε μουσική στο Μαιάνδριο Ωδείο, κλασική κιθάρα με τον Νίκο Μελίδη (1988 -1996) και ηλεκτρικό μπάσο με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου (2001 – 2005) και ασχολείται με το χορό και τα ακροβατικά από το 2002. Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με τους «Bitter Harvest» (jazz – swing), «Μητέρα φάλαινα τυφλή» (Διαμαντής Διαμαντίδης), με τον Κλέωνα Αντωνίου (Mode Plagal), με τον Δημήτρη Αποστολάκη (Χαΐνηδες), με τον Πέτρο Παπαβασιλείου (snooze loop) και είναι ιδρυτικό μέλος των «96 sexual dyslectic.!» (experimental). Έχει κάνει την μουσική επένδυση σε παραγωγές της ομάδας χορού «Οδοντογλυφίδα» και της ομάδας «Eekuipoiz». Έχει συνεργαστεί με την χορογράφο Νένα Παπαγεωργίου ως μουσικός σε μαθήματα αυτοσχεδιασμού. Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με τον Camilo Bentancor και την Χριστίνα Σουγιουλτζή σε δύο παραγωγές της ομάδας «κι όμΩς κινείται», την Ολύβια Θανάσουλα σε τρεις παραγωγές της ομάδας «Οδοντογλυφίδα» και έχει συμμετάσχει σε μία παράσταση της σχολής χορού Νένα Παπαγεωργίου. Διδάσκει χορό και partnering με την Χριστιάνα Σαρασίδου.

 


info: ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ 14ΜΕΡΑ, Καλλιρόης 10, Αθήνα |   Δευτέρα και Πέμπτη: 17.00 - 18.30 (από 15/10) | Πληροφορίες-συμμετοχές : 6973331497, 6988640704, 6972495254


 

Φωτογραφία: Αναστασία Τσέλιου