Μαθήματα Τεχνικής Χορού με τον Τίμο Ζέχα

img_2416

Μαθήματα Τεχνικής Χορού

με τον Τίμο Ζέχα

 

Τεχνική χορού, ή πως οι άνθρωποι μπορούν να κινηθούν και να χορέψουν.

Η κίνηση αποτελεί βασικό γνώρισμα της ίδιας της ζωής. Η ανάγκη μου για γνώση της ανθρώπινης ανατομίας και το ενδιαφέρον μου για τους φυσικούς νόμους που διέπουν τη ζωή, με οδηγεί στη συνειδητοποίηση πως ο κάθε άνθρωπος εφόσον διέπεται από αυτούς τους νομούς και τους ακολουθεί, μπορεί να κινηθεί λειτουργικά κι αρμονικά με μια αίσθηση πληρότητας. Υποστηρίζω ένα λειτουργικό τρόπο κίνησης που βοηθά το σώμα να εξελίσσει τις δυνατότητές του μέσα από μια υγιή διαδικασία.     

 

Σύντομο Βιογραφικό

Ασχολούμαι με την κίνηση από το 1991 ξεκινώντας με κοινωνικούς χορούς. Είμαι ενεργός χορευτής και πιστοποιημένος καθηγητής χορού και τεχνικής Πιλάτες. Το 1999 αποφοίτησα από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή την Νίκης Κονταξάκη-Μπακάλη με δίπλωμα χορευτή και καθηγητή χορού. Έχω συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο 1996/99 και το ΚΘΒΕ 2010 και υπήρξα μέλος του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2000 έως το 2002. Το 2002-03, με υποτροφία από το ίδρυμα Fulbright, μελέτησα στο στούντιο της Trisha Brown Dance Company, τεχνική release, αυτοσχεδιασμό, σύνθεση χορογραφίας, partnering και ρεπερτόριο της ομάδας. Έχω συνεργαστεί και συνεργάζομαι με διάφορα χορευτικά σχήματα και καταξιωμένους χορογράφους της σύγχρονης χορευτικής σκηνής όπως: Αντώνης Φωνιαδάκης, Έρσυ Πίττα, Μαριέλα Νέστορα, Μαρίνα Μαυρογένη, Τατιάνα Λοβέρδου, Χάρης Μανταφούνης, Ιωάννα Πορτόλου, Τέτη Νικολοπούλου, Χριστίνα Κλεισιούνη, Igor Zelinski, Carol Armitage κ.α. Έχω λάβει μέρος σε φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα, όπως στο Θέατρο Βράχων, Φεστιβάλ Αθηνών, Φεστιβάλ χορού στο Γκάζι, Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, ΚΘΒΕ κ.α. και στο εξωτερικό: Λοζάνη (Ελβετία), Πράγα (Τσεχία), Τρέντο, Μπολόνια (Ιταλία), Κουόπιο (Φιλανδία), Ίπσουιτς (Αγγλία), Κάιρο (Αίγυπτος)…κ.τ.λ. 

Έχω παρουσιάσει προσωπική χορογραφική δουλειά στο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων στην Αθήνα και στην 1η Βαλκανική Πλατφόρμα Αγοράς Χορού «Farewell», Θεσσαλονίκη 2006, στη Λοζάνη, Ελβετία «ΕΝΑ» 2007 και στην Αθήνα ξανά στο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων «Όλα Όσα Είναι» τον Μάιο του 2009. Έχει συνεργαστεί με το σχήμα “present bodies” σε παραστάσεις αυτοσχεδιασμού και site specific performance στο μουσείο της Ακρόπολης για την παγκόσμια ημέρα χορού της UNESCO 2011, 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου χορού Θεσσαλονίκης 2011 και Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων 2012.

Τα τελευταία χρόνια η δουλειά μου είναι επηρεασμένη από την μέθοδο Feldenkrais, Axis Syllabus, release technique, Contact Improvisation, αυτοσχεδιασμό, διαλογισμό κ.α.. Υποστηρίζω ένα λειτουργικό τρόπο κίνησης που βοηθά το σώμα να εξελίσσει τις δυνατότητές του μέσα από μια  υγιή διαδικασία. Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αντιρρευματικού Αγώνα, ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α διδάσκω μέθοδο Πιλάτες και κίνηση σε συν - ανθρώπους μας που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Το 2012 εντάχθηκα στο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης για practitioner στη μέθοδο Feldenkrais (1o έτος) και επίσης παρακολουθώ το teachers’ training της ερευνητικής κοινότητας Axis Syllabus.

 


info: Στούντιο  Danzarin, Θεσσαλονίκης 17, Γέφυρα Πουλοπούλου απέναντι από το Γκάζι  | Τιμή με το μάθημα: 7 € - Πληροφορίες: timos.zechas8@gmail.com και τηλ. 6973826166  |  Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 12:00 με 14:00 έως και 22/11  |  Τρίτη και Πέμπτη πρωί 12:00 με 14:00