Μαθήματα χορού στο Studio της Griffon

 

Το νέο πρόγραμμα μαθημάτων που θα φιλοξενούνται στο studio της ομάδας Griffon, έχει ώς εξής: 

 

  • Δευτέρα 18:00-19:30 μάθημα σύγχρονου χορού με την Ιωάννα Αποστόλου
  • Τρίτη 10:00-11:30 μάθημα barre a terre με την Κορίννα Κουτούζη
  • Τρίτη 20:00-21:30 μάθημα σύγχρονου χορού με τον Γιάννη Νικολαίδη
  • Τετάρτη 18:00-19:30 μάθημα σύγχρονου χορού με την Κατερίνα Λιόντου
  • Πέμπτη 10:00-11:30 μάθημα barre a terre με την Κορίννα Κουτούζη
  • Πέμπτη 20:00-21:30 μάθημα σύγχρονου χορού με τον Γιάννη Νικολαίδη
  • Παρασκευή 10:00-11:30 μάθημα barre a terre με την Κορίννα Κουτούζη

 

Η Κατερίνα Λιόντου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Έχει συνεργαστεί με τους Αντώνη Φωνιαδάκη, Λίντα Καπετανέα, Josef Frucek, Jasmin Vardimon  για τις παραστάσεις της ομάδας της σχολής. Έχει δουλέψει με τους Δημήτρη Παπαϊωάννου, Χάρη Μανταφούνη, X-it dancetheater του Φώτη Νικολάου, Κωνσταντίνο Ρήγο, Αγγελική Στελλάτου και Sinequanon.


H Ιωάννα Αποστόλου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Ως υπότροφος του ιδρύματος Πράτσικα, συνέχισε τις σπουδές της στο σύγχρονο χορό στο Folkwang Hochschule στο Essen της Γερμανίας. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το χοροθέατρο Ύψιλον της Αγγελικής Στελλάτου, το χοροθέατρο X-it του Φώτη Νικολάου, την Yelp danceco, τη Λία Τσολάκη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Όλια Λυδάκη, τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο, την ομάδα σύγχρονου χορού του Χάρη Μανταφούνη κ.α. Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο χορό.


Ο Γιάννης Νικολαίδης αποφοίτησε απο τη Κ.Σ.Ο.Τ. το 2002. Έχει χορέψει στις ομάδες σύγχρονου χορού Θεατροκίνηση, Αίρεσις, Χορευτές,Griffon, Λάθος κίνηση, Οκτάνα, Ζήτα, Πέρσας Σταματοπούλου, Πρόσχημα, Yelp,"2"-Δημήτρη Παπαιωάννου καθώς και με τους χορογράφους Αντώνη Φονιαδάκη, Αγγελική Στελάτου, ¨Αντζυ Σμάλις, Αλεξάνδρα Βάιερσταλ, Νατάσα Ζούκα, Μυρτώ Κοντονή, Rick Nodine κ.α σε παραγωγές χορού, θεάτρου και όπερας. Εχει συνχορογραφήσει 3 κομμάτια χορού, καθώς και ακόμη 3 δικά του. Διδάσκει σύγχρονο χορό σε studio χορού και σε δραματικές σχολές τα τελευταία 10 χρόνια.

To μάθημα της Κορίννας Κουτούζη βασίζεται στο σύστημα ασκήσεων στο πάτωμα barre à terre του δασκάλου Borris Kniaseff πλαί στον οποίο μαθήτευσε αρκετά χρόνια. Κατά τη διάρκεια πολλών ετών τα διδάγματα αυτής της μεθόδου συγχωνεύτηκαν με μεθόδους άλλων δασκάλων, που την οδήγησαν μέσα απο προσωπικές της εμπειρίες, στη δημιουργία του μαθήματος που διδάσκει σήμερα. Εστιάζει στην αβίαστη αναπνοή, που επιτρέπει την εναλλαγή έντασης και χαλάρωσης.

 


info : Studio Griffon, Απόλλωνος 23 (1ος όροφος), Σύνταγμα, Αθήνα | Πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα σύγχρονου χορού: 6976622866 και στο yiannisnap@yahoo.gr  -  Πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα barre à terre: τηλ. 6972275823 και στο coricoutouzi@hotmail.com