Μαθήματα κίνησης #2 με τη Μαρία Κολιοπούλου

koliopoulou

15 Ιανουαρίου - 7 Φεβρουαρίου 2013

 

Ένα σώμα σκέφτεται, ελίσσεται, πέφτει, σηκώνεται,
Αναπνέει, συσπάται, χαλαρώνει
Κινείται στο χώρο και το χρόνο,
Μόνο του η με άλλα σώματα.

 

Ξεκινώντας από την ανάγκη να γνωρίσουμε το σώμα και τις δυνατότητές του, προετοιμαζόμαστε για την αναζήτηση, όχι της τέλειας μορφής και τεχνικής, αλλά της συνειδητής κίνησης στο χώρο και στο χρόνο.

Μέσα από ένα ήρεμο και σε βάθος ζέσταμα, χρησιμοποιώντας τεχνικές συγκέντρωσης, ενεργοποίησης και ενδυνάμωσης, μαθαίνουμε να ακούμε το σώμα μας και να το αφήνουμε να αναπνέει ελεύθερα μέσα από την κίνησή μας. Μέσα από αυτοσχεδιαστικές και χορογραφημένες φόρμες ψάχνουμε την ελευθερία στην κίνησή μας, χωρίς να χρειάζεται να επιδείξουμε κάποια ικανότητα, απλά κινούμαστε σε σχέση με τις ανάγκες και τις αισθήσεις μας, ενώ μοιραζόμαστε τον ίδιο χορό. Συνδέοντας την φυσική εκγύμναση με την εμπειρία της κίνησης, το μάθημα αυτό εστιάζει στο σώμα και στην ξεχωριστή δυνατότητα έκφρασης και συναίσθησής του.


Εισήγηση: Μαρία Κολιοπούλου

Ημερομηνίες μαθημάτων : 15, 17, 22, 24, 29, 31 Ιανουαρίου και 1, 5, 7 Φεβρουαρίου 2013)info: Athens Aikido, Ξανθίππου 3, Xολαργός- Μετρό Ειθνική Άμυνα | Ημέρεςκαι ώρες μαθημάτων : Τρίτη – Πέμπτη 11.00 - 12.30 | επικοινωνία / δήλωση συμμετοχής: τηλ. 6972502001 και mariakoliopoulou@gmail.com  |  κόστος για ένα κύκλο 8 μαθημάτων: 50 €