Μαθήματα σύγχρονου χορού με τη Ριαλένα Νικοδήμου

nikodimou_rialena

Το μάθημα στηρίζεται στις βασικές αρχές της τεχνικής Release. Ξεκινά με προθέρμανση του σώματος και του νου, συνεχίζει αυξάνοντας σταδιακά την ενέργεια για πιο απαιτητικές ασκήσεις και καταλήγει σε χορογραφία υψηλών δονήσεων! Το μάθημα ολοκληρώνεται με ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεων μέσω της yoga.

Το μάθημα έχει ως στόχο να ικανοποιεί: όλους όσοι θέλουν να χορεύουν χρησιμοποιώντας σύγχρονο κινητικό λεξιλόγιο, αυτούς που έχουν ανάγκη για ουσιαστική εκτόνωση ,όσους νιώθουν την ανάγκη να διεγείρουν το μυαλό, όσους θέλουν ένα εναλλακτικό τρόπο εκγύμνασης του σώματος και τέλος, όσους έχουν ξεχάσει τη χαρά που προσφέρει ο χορός.

 

Η Ριαλένα ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής τέχνης Αθηνών. Έχει συνεργαστεί : με τον Φώτη Νικολάου και Θανάση Γεωργίου στο έργο “Λίγο ακόμα” παραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Hellenic Dance Company, με την Αθηνά Βάχλα, την Πένυ Διαμαντοπούλου, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, την MRA dance company στην 11η Πλατφόρμα Σύχρονου χορού στην Κύπρο και στο «No_body festival», τον Αντώνη Αντωνίου στο «Dance waves festival» στην Κύπρο, με την ομάδα χορού SubRosa στην Αθήνα.

Έχει χορογραφήσει τις τραγωδίες «Ελένη» του Ευριπίδη και «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, το θεατρικό έργο “Ωραίο Μπαλκόνι” και το χοροθεατρικό έργο “65 λεπτά” της ομάδας “Θέατρο Δέντρο” και το έργο «------» για το «Vice versa festival» στην Κύπρο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού με την Ana Sanchez Colberg (Repertory class of Pina Bausch’), Juan Cruz (Repertory class of Sasha Waltz’), Hofesh Shecter (Release technique), David Zambrano (Release technique), Ivan Woolfe (Release technique), Chrysha Parkinson (Release technique), Jorge M. Cresis (Release technique), Ted Stoffer (Release technique), Debora Saxon (Release technique). Το 2009 Επιλέχτηκε στους 20 να συμμετάσχει στο σεμινάριο «coaching project of Visual art, Choreography and the Practice of performance» με τους Trajal Harrel και Sarah Sze στο Impulse Tanz στη Βιέννη.
Από το 2012 μετεκπαιδεύεται στη Νευροπρακτική για χορευτές. Η Νευροπρακτική είναι μία πρωτοποριακή Νευρολογική μέθοδος βελτίωσης της κίνησης, με εφαρμογή στο χορό, και εντυπωσιακά αποτελέσματα στη βελτίωση της ποιότητας της κίνησης του χορευτή.  Αυτή την περίοδο κάνει μαθήματα υποκριτικής για τις ανάγκες της παράστασης «65 λεπτά» της ομάδας «Θέατρο Δέντρο», που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα.

 


info : Studio Footsteps, Κων. Κωττά 31, Ν. Ψυχικό, τηλ. 210 6775795 (Η πρόσβαση στη σχολή είναι 8’ από τη στάση του μετρό Κατεχάκη). |  Kάθε Τρίτη 21:30-11:00