Μαθήματα γνωριμίας Βutoh με τη Μ Τσαγκαράκη

_art2461from_dxo-2

Εν αρχήν είναι ο λόγος... του σώματος.

 

Το Teatro Piccolo υποδέχεται τη νέα χρονιά με δύο μαθήματα γνωριμίας butoh - δωρεάν - που θα συντονίσει η Μαριάννα Τσαγκαράκη.Τα μαθήματα είναι ανοιχτά σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την εσωτερική τους κίνηση ακόμα κι αν δεν έχουν προηγούμενη χορευτική εμπειρία, αλλά και σε χορευτές, σπουδαστές χορού, ηθοποιούς, φoιτητές θεατρικών σπουδών, μουσικούς, εικαστικούς, κ.α.

 

Εκεί που οι λέξεις φαίνεται να μην αρκούν για να εκφράσουν μιά έντονη αίσθηση -ευχάριστη, ή δυσάρεστη- το σώμα είναι ο συνεχιστής του προφορικού λόγου, η φωνή στις σιωπές μας. Η εμπειρία που διατρέχει όλο το σώμα, ή που παραμένει σ'ενα συγκεκριμένο μέρος του, αρχίζει να φανερώνεται αλλάζοντας τη φόρμα του ακόμη και την υφή του.

To Βutoh είναι μια μορφή παραστατικής τέχνης που γεννήθηκε στην Ιαπωνία το 1959. Ο Tastumi Hijikata και o Kazuo Ohno ηταν οι πρωτεργάτες αυτού του ρεύματος, το οποίο απο το '70 άνοιξε στην Ευρώπη και συνεχίζει ως σήμερα να εξαπλώνεται στον κόσμο. Eίναι ένα μονοπάτι που προσφέρει εσωτερική περιπλάνηση στα ίχνη που υπάρχουν μέσα μας βαθια, μνήμες ατομικές, όσο και αυτές που αγγίζουν το συλλογικό ασυνείδητο.

Στο μάθημα προετοιμαζόμαστε στοχεύοντας στην ομαλή ροή της ενέργειας του σώματος και στη σύνδεση με το κέντρο μας, με ασκήσεις ή καθοδηγούμενες κινητικές διαδρομές που προάγουν την αίσθηση της σωματικής συνολικότηττας. Το αργό βάδισμα ''empty body'' και η ακινησία αφυπνίζουν την ένωση του σώματος-νού-πνεύματος, καθώς διαφοροποιούν την αντίληψη του σωματικού χώρου και του εξωτερικού (φώς, ήχοι, βαρύτητα, όσφρηση κ.ο.κ). Και η ψυχή ξεδιπλώνει την ιστορία της δίνοντας πνοή στην ύλη του σώματος...

 


info: Θεατρικό Εργαστήρι Teatro Piccolo, Mάρκου Μουσούρου 3 - Μέτς (Στάση Τραμ Ζάππειο) | Παρασκευές 15 και 22 Φεβρουαρίου 2013 | ώρες 20:30 - 22:00. | Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσης επικοινωνείστε στα:
210 9235575, info@teatropiccolo.gr και 6939 554397, marianna.tsag@gmail.com