Μάθημα Pilates με την Αταλάντη Μουζούρη

_pet0278atal2

Το μάθημα περιλαμβάνει τρία μέρη:

Α) Ζέσταμα: Πρόκειται για σειρές κινήσεων που προέρχονται από τα συστήματα Ορθοσωμικής και Feldenkrais. Μέσω αυτών των κινητικών σειρών γίνεται εξισορρόπηση δεξιάς- αριστερής πλευράς. Επίσης διαφοροποιούνται και συνδέονται τα μέλη, ώστε το κάθε ένα να έχει την αυτονομία του, αλλά επίσης το σώμα να μπορεί να κινείται ως σύνολο. Μαθαίνουμε πρακτικές πληροφορίες για την οργάνωση του σώματος. Βελτιώνεται η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε το σώμα μας εν κινήσει.

Β) Ασκήσεις ενδυνάμωσης-διατάσεις μέσω της τεχνικής Pilates. Θα κάνουμε ενδυνάμωση και διάταση σε όλες τις μυϊκές ομάδες, σε συνδυασμό με αναπνευστικές ασκήσεις και υποστήριξη της σπονδυλικής στήλης. Ασκήσεις κινητοποίησης και σταθεροποίησης των αρθρώσεων. Ασκήσεις συντονισμού και ισορροπίας. Θα χρησιμοποιήσουμε μπάλες και therabunds (ελαστικοί ιμάντες).

Γ) Χαλάρωση: Με αναπνευστικές ασκήσεις και τεχνικές αυτομασάζ.

 

Η Αταλάντη Μουζούρη είναι χορεύτρια απόφοιτος της Ιδιωτικής Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Νίκης Κονταξάκη(1997) και της Κρατικής Σχολής Χορού(1999). ‘Eχει συνεργαστεί με τους χορογράφους: Κυριάκο Κοσμίδη (Rhesus Omicron), Ρεγγίνα Αλεξοπούλου (Ίασις), Σοφία Σπυράτου (Ροές), Σεσίλ Μικρούτσικου (Griffon), Κατερίνα Κασιούμη (Δραπέτες), Τέτη Νικολοπούλου (Εννιάμορφο), Δαγίπολη, Alessandra Maiolleti (Όνειρο), Maxine Heppner, Carol Brown, Αγγελική Στελλάτου (Ύψιλον), Iωάννα Πορτόλου (Griffon). Συμμετείχε στη θεατρική παραγωγή «Πενθεσύλεια» σε σκηνοθεσία Peter Stein που έκανε πρεμιέρα στην Επίδαυρο και στη συνέχεια περιοδεία στην Ευρώπη. Επίσης, συμμετείχε στην ομάδα που δημιούργησε το κινητικό υλικό για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικών Σύγχρονου Χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους: James Lepore, Wendy Peron, Κhurt Koegel, Gill Clark, Jeremy Nelson, Tom Thayer, Andrew De L. Harwood, Claudia Mader, Ulrike Hassbach, David Zabrano, Nita Little, Ted Stoffer, Juan Kruz, Pita Lily, Julien Hamilton, Josef Fruccek, Carlota Ikeda.
Διδάσκει από το 1997 σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό και δημιουργικό χορό για παιδιά σε ιδιωτικές σχολές χορού της Αθήνας. Έχει διδάξει στη Δημοτική Σχολή Χορού της Καλαμάτας και στο Λύκειο Ελληνίδων (μάθημα Ορθοσωμικής για την Τρίτη ηλικία). Άνηκε στο κλιμάκιο χορού του προγράμματος Μελίνα (εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τις τέχνες στα σχολεία). Επίσης, έχει διδάξει κίνηση σε ηθοποιούς (θεατρικό εργαστήρι Δήμου Πετρούπολης, θέατρο Πορεία).
Έχει ολοκληρώσει το full training programme της τεχνικής Pilates (mat, props, reformer, cadillac, wunda, ladder barrel, step barrel) στη σχολή DanceWay τo 2005. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ορθοσωμικής με την οστεοπαθητικό Λένα Τρυφωνοπούλου και ανατομίας με την Lorna Lee Malcom. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικών μάλαξης και εναλλακτικών θεραπευτικών τεχνικών, όπως ινδικό μασάζ κεφαλής, thai foot, shiatsu, sotai. Από το 2006 διδάσκει τεχνική Pilates/ Ορθοσωμική και είναι υπεύθυνη του τμήματος Pilates της Oriental Medicine & Shiatsu Training Centre, στην Αθήνα. Διδάσκει βιωματική ανατομία στους φοιτητές της σχολής. Από το 2012 συνεργάζεται με το Studio Pilates Springs της Φανής Παπαρούπα, όπου και εκπαιδεύτηκε στο corealign 1 από τον Jonathan Hoffman. Από τον Ιανουάριο του 2012 συμμετέχει στο τετραετές Feldenkrais Professional Training Course Athens 1 με υπεύθυνη εκπαίδευσης την Ruty Bar από το Ισραήλ.

 


info : CUMANA dance, Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός) | Κόστος μαθήματος: 8 € (υπάρχουν και ειδικές εκπτωτικές κάρτες για ακόμα χαμηλότερες τιμές) | Ώρες μαθήματος: κάθε Τετάρτη και Σάββατο 15:30 – 17:00 (έναρξη 1η Μαρτίου 2013)