Μάθημα contemporary flamenco για επαγγελματίες χορευτές

_mg_2898-web

Με τη Γιώτα Πεκλάρη

 

Το μάθημα απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και σπουδαστές επαγγελματικών σχολών χορού που δεν έχουν ασχοληθεί με το φλαμένκο.

Θα ασχοληθούμε μόνο με την κινησιολογία του φλαμένκο και πως αυτή μπορεί να ενσωματωθεί σε άλλες φόρμες ή να εφαρμοστεί πάνω σε διαφορετκά είδη μουσικής. Επίσης, θα μελετήσουμε τη δυνατότητα του σώματος να λειτουργεί σαν κρουστό μουσικό όργανο μέσα από ρυθμικούς αυτοσχεδιασμούς που αναπτύσσουν τη μουσικότητα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν στοιχεία body music σε οποιαδήποτε δημιουργία.

Η Γιώτα Πεκλάρη μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Ξεκίνησε χορό σε ηλικία πέντε ετών και αυτή τη στιγμή θεωρείται από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες και δασκάλους φλαμένκο στην Ελλάδα. Ως έφηβη έγινε δεκτή στο προπαρασκευαστικό τμήμα της Κρατικής Σχολής Χορού και το 1991 αποφοίτησε από την επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου. Με το φλαμένκο άρχισε να ασχολείται το 1995, παίρνοντας μαθήματα αρχικά στην Αθήνα δίπλα στην Νατάσα Ντέκα και αργότερα στην Ισπανία και την Ελλάδα από τους: Rafaela Carrasco, Belén Maya, Israel Galván, Eva Yerbabuena, Mercedes Ruiz, Andrés Peña και πολλούς άλλους. Από το 1998 μέχρι το 2008 συμμετέχει στην ομάδα «Ronda al Alba» (αρχικά ως χορεύτρια και έπειτα ως χορογράφος) και στη συνέχεια σκηνοθετεί και κάνει η ίδια την παραγωγή των έργων της: Nana [2008], Viva Sevilla [2009], Zaguan [2010], AQUI [2011], AQUI version 0.7 [2012]. Σε αυτά τα χρόνια, συμμετέχει σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των: Φεστιβάλ Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, TapMotif, International Body Music Festival, Festival Musicale del Mediterraneo και παρουσιάζει δουλειές της σε χώρους όπως: Μουσείο Μπενάκη, Θέατρο Αργώ, Θέατρο Ροές. Επιμελείται επίσης την κίνηση για θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα.

Ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής χορού "Estrella" από το 2001-2008. Το 2009 συν-ιδρύει το PLAYGROUND. Σε αυτό το ρόλο, έχει την χαρά να προσκαλέσει πολλούς από τους διάσημους καλλιτέχνες του φλαμένκο με τους οποίους σπούδασε, για να διδάξουν σεμινάρια. Η τελευταία της παραγωγή Anónimo, παρουσιάστηκε στο Sadler's Wells στην 10η επέτειο του Flamenco Festival London.

Η Γιώτα άρχισε να διδάσκει χορό το 1993. Σε αυτά τα 20 χρόνια έχει διδάξει σε όλες τις ηλικίες [από το νηπιαγωγείο μέχρι ...], σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων και μερικές φορές σε εντελώς αντισυμβατικές συνθήκες [το 2004 δίδασκε φλαμένκο στο πρόγραμμα απεξάρτησης ΕΝ ΔΡΑΣΗ του ΚΕΘΕΑ στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού]

Η εκπαίδευσή της, που καλύπτει τόσο σπουδές στο μπαλέτο, το σύγχρονο χορό και το φλαμένκο, όσο και η εμπειρία της, τής έδωσαν τις δεξιότητες να αναπτύξει μια μέθοδο που βασίζεται σε αυτές τις τεχνικές και προσφέρει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον καθένα που θέλει να γίνει χορευτής.

 


info: PLAYGROUND, Βουτσαρά 6, Βοτανικός (στ. μετρό: Κεραμεικός), Τ.: 210 8544836  | www.studioplayground.gr | Το μάθημα διαρκεί 2 ώρες/εβδομάδα. Η μέρα και ώρα θα συμφωνηθούν από τους συμμετέχοντες | Κόστος 40€/μήνα.