Μαθήματα Pilates

pilates_studio_bangkok_pilates_reformer

Η μέθοδος επικεντρώνεται στο “κέντρο του σώματος”, την κοιλιά, σαν την αφετηρία που ξεκινούν όλες μας οι κινήσεις και οι ενέργειες. Ελέγχοντας το κέντρο του σώματός μας μπορούμε να ελέγξουμε σχεδόν τα πάντα στη ζωή μας. Αυτή είναι και η βασική αρχή της μεθόδου.

H μέθοδος είναι σχεδιασμένη, έτσι ώστε να δυναμώνει το μυοσκελετικό σύστημα με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγονται πιθανοί μελλοντικοί τραυματισμοί σε αδύναμα σημεία.

Xαλάρωση, συγκέντρωση, αναπνοή, ευθυγράμμιση, συνειδητοποίηση του κέντρου, έλεγχος, ακρίβεια, συνεχής (κυκλική) ροή των κινήσεων, αντοχή, είναι οι βασικές αξίες που δουλεύονται και που από το συνδυασμό τους και τη σωστή αναπνοή, επιτυγχάνεται η πλήρης ισορροπία και η αρμονία του σώματος, χωρίς ιδιαίτερη πίεση και κούραση.

Η μέθοδος PILATES απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και έχει ιδιαίτερη ευεργετική αξία για την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων που προέρχονται από το σύγχρονο τρόπο ζωής, την καθιστική εργασία και είναι κατάλληλη για αθλητές και χορευτές. O ίδιος ο J.H. Pilates χαρακτήρισε τη μέθοδό του “ήπια για τις εγκύους, ασφαλή για τους υπερήλικες, δυναμική για αθλητές και χορευτές”.

Διδάσκει η Αλεξάνδρα Λυκερίδου

 


info: Σχολή Μπαλέτου Ελισάβετ Γεωργούδη,  Αλ. Παπαναστασίου 6, Λυκόβρυση, Αθήνα, τηλ. 210 28 32 883 | κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 11:00 - 12:00