Κλακέτες / Tap dance ISTD

tap

Tο μάθημα απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν κέφι για χορό από 5-70 χρονών! Επειδή το στυλ των κλακετών και η χρήση των ποδιών είναι χαλαρά, ο χορός αυτός προσεγγίζεται εύκολα από όλες τις ηλικίες.

Θυμηθείτε πόσο διασκεδαστικό ήταν για όλους μας όταν είμαστε παιδιά το να χτυπάμε τα πόδια μας στο έδαφος! Αυτός είναι ο λόγος που το μάθημα φαίνεται παιχνίδι στα παιδιά, γίνεται ψυχοθεραπεία για τους μεγάλους και διασκέδαση και πρωτότυπος τρόπος εκγύμνασης για όλους.

Η τεχνική τους αφορά στην ενδυνάμωση των ποδιών, την απομόνωση του αστραγάλου από το υπόλοιπο πόδι, καθώς και στην απομόνωση των διαφορετικών σημείων του πέλματος. Για το λόγο αυτό οι κλακέτες ενδείκνυνται για τη γύμναση των κάτω άκρων. Σημαντικό στοιχείο των κλακετών είναι η σχέση του μαθητή με το ρυθμό, η οποία καλλιεργείται και βελτιώνεται. Ποικίλα είδη μουσικής συνοδεύουν την πρακτική των μαθητών, ώστε να έχουν την ευκαιρία να καλλιεργούν διαφορετικά στυλ κίνησης στο σώμα τους. Από μουσική τζαζ και τραγούδια μιούζικαλ μέχρι hip hop. Ενίοτε στις χορογραφίες μιούζικαλ χρησιμοποιούνται και αντικείμενα όπως καπέλα, μπαστούνια κ.τ.λ.
Οι κλακέτες είναι το είδος χορού που γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την πρόσμιξη των χορών των μεταναστών που έφτασαν στην νέα ήπειρο με την ελπίδα καλύτερης τύχης: Ιρλανδών, Ισπανών, Αφρικανών κ.ο.κ.

Οι κλακέτες έγιναν διάσημες μέσα από τα μιούζικαλ του '40 και του '50 από τους Fred Astaire, Ginger Rodgers, Gene Kelly. Σημερινοί εκπρόσωποί τους είναι ο Ιρλανδός Michael Flatley και τα shows του (River dance, Feet of  Flames κ.ά.), οι Αυστραλοί Tap Dogs, ο Savion Glover, κ.ά.

Διδάσκει η Ζελίνα Κιλίμη

Η Ζελίνα Κιλίμη είναι Χορογράφος Musical / Καθηγήτρια Χορού ISTD (κλακέτες, μοντέρνο, national, μπαλέτο ) και tutor TAP της ISTD. Έχει σπουδάσει στο Elisabeth Harrison College of Dance στην Αγγλία. 'Εχει χορογραφήσει σε παραστάσεις χορού όπως “Rock on stage”, “Show Time” για το Αμερικάνικο Κολέγιο DEREE, στο θέατρο “Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες” του Ν.Καμψή, “Άμλετ ο 2ος” για το θίασο του Β.Κυριακίδη και έχει υπάρξει βοηθός χορογράφου της Gillian Gregory για το musical “JOSEPH”. Εχει συμμετάσχει σε χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει χορό και μουσικοκινητική αγωγή σε σχολές στην Αθήνα και από το 1995 συνεργάζεται με τη σχολή Ελισάβετ Γεωργούδη.

 


info: Σχολή Μπαλέτου Ελισάβετ Γεωργούδη,  Αλ. Παπαναστασίου 6, Λυκόβρυση, Αθήνα, τηλ. 210 28 32 883  | Κάθε Πέμπτη λειτουργεί τμήμα εφήβων 20:00 – 21:00