Κινησιολόγιο, με την Μαριλένα Πετρίδου

marilena-petridoy--2

Ένα μάθημα κίνησης για όλους,

βασισμένο στο σύγχρονο χορό και τα somatics

 

Το μάθημα που οδηγεί η Μαριλένα Πετρίδου, ασχολείται με εναλλακτικούς τρόπους αφύπνισης του σώματος, των αισθήσεων και της φαντασίας. Απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν ανάγκη να ασχοληθούν με το σώμα τους και τον εαυτό τους, πέρα από το να του προσφέρουν μόνο άσκηση. Δεν χρειάζεται να έχουν προηγούμενη σχετική εμπειρία. Είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους μαθητές κίνησης.  
   
Το "Κινησιολόγιο" αποτελείται από ποικιλία οδηγιών και κινητικών συνδυασμών, που στοχεύουν στην όξυνση της αντίληψης και την καλλιέργεια της κατανόησης και ‘ενσυνείδησης’ της κίνησης του σώματος. Στόχος του επίσης είναι και η σύνδεση της κίνησης με το περιβάλλον (χώρος, ήχοι, άλλα σώματα) καθώς και με τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Έτσι επιτυγχάνεται η σωματική ενδυνάμωση και κινητική καλλιέργεια με ασφάλεια και με την ικανοποίηση της προσωπικής έκφρασης.

Το υλικό του μαθήματος προέρχεται από διάφορες πηγές, όπως ο σύγχρονος χορός (τεχνικές release, contact, αυτοσχεδιασμός) και η μέθοδος Feldenkrais, αλλά και μερικά στοιχεία από το θεατρικό παιχνίδι, την Αυθεντική Κίνηση (Authentic Movement), την πρακτική της Yoga και το ιαπωνικό Butoh. Λέξεις κλειδιά που αφορούν το μάθημα είναι η ‘σωματικότητα’, η φυσικότητα και η αυτογνωσία, εργαλεία απαραίτητα όχι μόνο σε έναν ερασιτέχνη ή επαγγελματία περφόρμερ, αλλά και για κάθε έναν που έχει ανάγκη από ποιότητα στην καθημερινή στάση και κίνηση του σώματος.
 


Η Μαριλένα Πετρίδου σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην ΚΣΟΤκαι στο Northern School of Contemporary Dance (Leeds, UK). Από το 2011 παρακολουθεί την 1η επαγγελματική εκπαίδευση που γίνεται στην Ελλάδα πάνω στη μέθοδο Feldenkrais (υπό τη διεύθυνση της Ruty Bar).  Είναι συνεργάτης της ομάδας YELP danceco. της χορογράφου Μαριέλας Νέστορα από το 1998 και της Ομάδας Χορού ΖΗΤΑ της Ίριδας Καραγιάν από το 2005. Έχει επίσης συνεργαστεί ως χορεύτρια με τους Stephan Koplowitz, Rebecca Skelton στο Λονδίνο και Αλλού Εδώ Παντού, Μετ’ Εμποδίων, Amorph.org, Carol Brown, κ.α. στην Αθήνα. Έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες στο θέατρο ως βοηθός στην επιμέλεια κίνησης, χορογραφία-σκηνοθεσία ταινιών χορού (videodance), συνεργασίες με εικαστικούς σε πρωτότυπες περφόρμανς. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε παιδία και ενήλικες από το 2002. Παράλληλα έχει ασχοληθεί από το 2004 με την πολιτιστική διαχείριση και έχει συνεργαστεί με σημαντικά φεστιβάλ και οργανισμούς. Τα τελευταία χρόνια διευρύνει τις δραστηριότητές της στο χώρο της μουσικής, όπου συμμετέχει σε μουσικά πρότζεκτ παίζοντας τύμπανα-κρουστά κ.α. όργανα.


 


info: Επικοινωνία σχετικά με το μάθημα, τηλ.: 6974 744944 και e-mail: m_pedestrian@yahoo.gr