Μαθήματα Ακροβατικών Εδάφους

lia01-2

με τη Λία Χαμηλοθώρη


Μέσα από αυτές τις συναντήσεις θα κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με την ακροβατική κίνηση και τα βασικά χαρακτηριστικά της. Έπειτα από κατάλληλη ενδυνάμωση και διατάσεις θα προσπαθήσουμε να περάσουμε βάρος στα χέρια και να παίξουμε με τη βαρύτητα.

Ποιός είναι ο ρόλος του κέντρου βάρους του σώματος σε όλες τις εκφάνσεις της ακροβατικής και πώς μπορούμε να το χειριστούμε σε ανάποδες και πρωτότυπες θέσεις; Πώς μπορεί ένα άλλο σώμα να με στηρίξει και να οδηγήσει σε αυτές τις θέσεις;

Βασικός μας στόχος είναι να ξεπεράσουμε το φόβο που προκαλούν οι ανάποδες θέσεις και έπειτα να εξοικειωθούμε με αυτές. Τα πόδια φεύγουν από το πάτωμα και αναλαμβάνουν δράση τα χέρια!

Η Λία Χαμηλοθώρη ήταν από μικρή αθλήτρια της ρυθμικής και αργότερα για πολλά χρόνια του ακροβατικού συλλόγου ΓΑΣ Ειρήνη Περιστερίου. Μετά την αποφοίτησή της από την ΑΣΟΕΕ, σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου». Το 2011, με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση παρακολούθησε για δύο χρόνια σεμινάρια τεχνικής και αυτοσχεδιασμού στις Βρυξέλλες του Βελγίου (Danscentrum Jette) και συνεργάστηκε με διάφορες ομάδες σύγχρονου χορού. Σα χορεύτρια έχει συνεργαστεί με ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Cie la ignorancia, Creo dance company, Paracoon, Krama, Transito κα). Ήταν μέλος της ελληνικής συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Homme@home μέσω του κέντρου χορού Ι.Ρ.Ντάνκαν και σα βοηθός στην ομάδα Φora etc. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό και partnering στη «σχολή χορού Μιχάλης Ναλμπάντης» και φέτος διδάσκει στη σχολή χορού «Ραλλού Μάνου» και «Μοριάνοβα-Χαραλάμπη».

 


info: Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, Τηλ: 2109248328 | Κάθε Τρίτη 12.00-13.30 & Παρασκευή 18.30-20.00. Έναρξη μαθημάτων 28/1/2014