Χορός και Feldenkrais με τον Τ.Ζέχα

nea-eikona--11

«…η αυτογνωσία μέσω της επίγνωσης είναι ο σκοπός της επανεκπαίδευσης. Καθώς αποκτούμε επίγνωση του τι κάνουμε πραγματικά και όχι τι λέμε ή σκεφτόμαστε ότι κάνουμε, ο δρόμος προς την βελτίωση είναι πλατιά ανοιχτός σε μας». - Moshe Feldenkrais

Η μέθοδος Feldenkrais είναι μία μέθοδος σωματικής εκπαίδευσης που μέσω της κίνησης βοηθά το άτομο να αποκτήσει καλύτερη λειτουργικότητα, επίγνωση του σώματός του και του εαυτού του και της εικόνας που έχει για αυτό. Πρόκειται για μια διαδικασία μάθησης και αναδιοργάνωσης του σώματος μέσω της οποίας το άτομο αποβάλλει παλαιές συνήθειες και πρότυπα τα οποία εμποδίζουν την πλήρη ανάπτυξη του δυναμικού του. Κάνοντας χρήση της μεθόδου μέσα στο μάθημα, ο χορός γίνεται μια δημιουργική διαδρομή που κάποιος βιώνει στο παρόν, απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή και διευρύνοντας τον τρόπο να επιλέγει, να αντιλαμβάνεται και να έρχεται σε επαφή με τo περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα για τον Moshe Feldenkrais εδώ
 

Ο Τίμος Ζέχας είναι ενεργός χορευτής, καθηγητής χορού και πιστοποιημένος δάσκαλος στη μέθοδο Πιλάτες. Είναι υποψήφιος δάσκαλος και μέλος της ερευνητικής κοινότητας Axis Syllabus με βασικό του μέντορα και συνεργάτη τον Frey Faust. Βρίσκεται στο 3ο έτος σπουδών πάνω στην μέθοδο Feldenkrais, Greece 1 (με επικεφαλής trainer την Ruty Bar - εξουσιοδοτημένος να διδάσκει ομαδικά μαθήματα Feldenkrais) και στο 1ο έτος σπουδών στην Σωματοψυχοπαιδαγωγική - Μέθοδος Danis Bois. Διδάσκει τεχνική χορού και χορευτικό αυτοσχεδιασμό. Έχει συνεργαστεί με χορευτικά σχήματα και καταξιωμένους χορογράφους της σύγχρονης χορευτικής σκηνής. Κατά καιρούς παρουσιάζει δική του χορογραφική δουλειά και τον ενδιαφέρει η συνεργασία με ομοϊδεάτες καλλιτέχνες σε ένα μοίρασμα ανταλλαγής γνώσεων πειραματισμού και επικοινωνίας με το κοινό.

 


info: Dancevacuum centre of performing arts, Διογένους 42, Χαλάνδρι, τηλ.6974924991 | κάθε Δευτέρα 20:45 - 22:15 |