Αυτοσχεδιασμός με την Στ.Σιάμου

stayroyla-siamoy

Ο αυτοσχεδιασμός είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής. Τον ασκούμε καθημερινά: περνώντας το δρόμο, πιάνοντας κουβέντα, αντιδρώντας σε αυτά που μας συμβαίνουν χωρίς να γνωρίζουμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα.

Τί αλλάζει σε ένα μάθημα αυτοσχεδιασμού; Είναι απλώς μια πιο συνειδητή προσπάθεια, να κουρδίσουμε το μυαλό και το σώμα σε μια ενότητα μέσω  της κίνησης.

Πρωταρχικό μέλημά μας σε αυτό το μάθημα είναι ένα είδος πρακτικότητας. Κύριο υλικό μας είναι οι αισθήσεις και το σώμα και όχι η ψυχολογία ή η φαντασία. Μέσα από συγκεκριμένες σωματικές οδηγίες και περιορισμούς, φτιάχνουμε έναν χάρτη για να μη χαθούμε στο άπειρο των επιλογών και να μπορέσουμε να εμπιστευθούμε το σώμα να κάνει, αυτό που ξέρει ούτως ή άλλως να κάνει τόσο καλά: να κινείται. Τα πράγματα εδώ δεν κρίνονται από το αποτέλεσμα, που είναι εξάλλου τόσο φευγαλέο όσο και ο χρόνος που περνάει, αλλά από τη συνειδητότητα που ασκείται στο να συλλαμβάνει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια αυτού του τρελού λούνα πάρκ που είναι η ζωή και ο χορός .

Η Σταυρούλα Σιάμου είναι απόφοιτος της ΚΣΟΤ με σπουδές της στη Νέα Υόρκη σε μαθήματα release technique και αυτοσχεδιασμού. Έχει χορέψει με σε πολλές ελληνικές ομάδες χορού. Στο θέατρο έχει συνυπογράψει τη σκηνοθεσία στα έργα “Μάκβεθ” και “Μανδραγόρας” στο θέατρο του Νέου Κόσμου και “Η γυναίκα που κάθεται” του Δ. Καρατζά. Έχει συνεργαστεί ως χορογράφος σε θεατρικές δουλειές. Μαζί με την Πέρσα Σταματοπούλου χορογράφησε και χόρεψε το ντουέττο fight or flight που παρουσιάστηκε το 2013 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

 


info: CUMANA dance, Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός), τηλ 6977805517 ή στο info@cumana.gr  | Κάθε Τρίτη, ώρα 17:30 – 19:00 (έναρξη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου) | κόστος 7€/μάθημα (μειωμένες τιμές για τους κατόχους μηνιαίων καρτών της Cumana και για ανέργους με κάρτα ΟΑΕΔ)