Μαθήματα partnering με την Χριστιάνα Σαρασίδου

partnering

Το μάθημα βασίζεται στις αρχές της τεχνικής release. Εξερευνά τις δυνατότητες κίνησης του σώματος, το διαχωρισμό των διαφόρων μερών του και εστιάζει στην ενεργοποίηση του κέντρου και τη σωστή μεταφορά βάρους. ´

Εμφαση δίνεται στην ορθή χρήση της αναπνοής και τη διαχείριση της ενέργειας. Σκοπός του μαθήματος, εκτός από το να ενδυναμώσει το μυϊκό σύστημα, είναι να αναλύσει τα στοιχεία της κίνησης και να οδηγήσει στη συνειδητότητα της μηχανικής του σώματος. Εφόσον αυτό επιτευχθεί, αρχίζουμε πλέον να δουλεύουμε μαζί με ένα άλλο σώμα και να αναγνωρίζουμε πώς μπορούμε να το υποδεχθούμε, να του αφήσουμε βάρος ή να το χρησιμοποιήσουμε (αρχές partnering).

Η Χριστιάνα Σαρασίδου είναι απόφοιτος της ΚΣΟΤ.  Έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού «Παρουσίες» της Μπέττυ Βυτινάρου, με την ομάδα «Smack» και μέχρι το 2012 ήταν μόνιμο μέλος της ομάδας «Οδοντογλυφιδα», με την οποία χόρεψε στις παραγωγές «Bits and pieces» και «Κεντρικό Δελτίο». Συμμετείχε ως ερμηνεύτρια και συνδημιουργός στο video dance «Χωρίς Ίχνος» (3η θέση σε πανελλήνιο διαγωνισμό του British Council, 2004). Τον Ιούλιο του 2011 παρουσίασε τη δημιουργία της με τίτλο «A glimpse of truth» στο 1ο Διεθνές Φεστιβαλ Χορού του Αβέιρο, στην Πορτογαλία. Έζησε και εργάστηκε στην Πορτογαλία, όπου έδωσε μια σειρά σεμιναρίων και συνεργάστηκε με την Companhia de Dança de Aveiro για την παραγωγή «Amadeus»  που περιόδευσε σε διαφορες πόλεις της Πορτογαλίας καθώς και με τον Claudinei Garcia για την παραγωγή «O som do meu silencio».
 


info: Modulor Dance Space, Γ. Σισίνη 8, Ιλίσια, Αθήνα, τηλ/φαξ 210 723 23 79 | κάθε Σάββατο, 14:30-16:00 | Κόστος: 10€/μάθημα, 30€/μήνα, 65€/μήνα (συνολικά για 4 μαθήματα σύγχρονου/εβδομάδα), κάρτα 120€ (για οποιαδήποτε 15 μάθηματα της Σχολής)