Χορός μέσα στο νερό...

csa

Contemporary Synchro Art

Μαθήματα στην πισίνα
του κλειστού γυμναστηρίου Ερμούπολης

με τη Μαρία Μάντια Παπαθανασίου
 

Όταν το σώμα συναντά το νερό και γίνονται ένα... Όταν αυτά τα δύο συνδυαστούν με το χορό και την κολύμβηση... Εκεί η ανάσα γίνεται αργή και εναρμονίζεται με το νερό...εκεί οι κινήσεις του σώματος γίνονται με περίσσια αρμονία. Tο αποτέλεσμα; Απελευθερωτικό!

Τα μαθήματα αφορούν στην άσκηση του σώματος και στο πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα στο νερό, όπου το περιβάλλον είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο που έχουμε συνηθίσει. Τα σώματα δημιουργούν σχήματα, πέφτουν, σηκώνουν το ένα το άλλο. Μαθαίνουμε να κρατάμε την αναπνοή μας περισσότερο και με ασφάλεια μέσω ειδικών ασκήσεων, καθώς και να εκφράζουμε τον εαυτό μας μέσω του αυτοσχεδιασμού.
Αποκτούμε ευλυγισία στο σώμα με ήπιο τρόπο αλλά και δύναμη μέσω ευχάριστων ασκήσεων. Όλα γίνονται με σκοπό να φέρουμε σε αρμονία το σώμα, το πνεύμα και την εσωτερικότητά μας.

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε άτομα που είναι εξοικειωμένα με το νερό. Χορευτές, αθλητές ή ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να ασκηθούν εναλλακτικά. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, γυναίκες και άντρες.

Τμήματα:

  • Παιδικό (7-13 ετών)
  • Εφηβικό (14-18)
  • Ενηλίκων (19 ετών και άνω)

Έναρξη μαθημάτων: 2 Ιουνίου 2014


Η Μαρία Μάντια Παπαθανασίου είναι απόφοιτος της σχολής χορού Νίκη Κονταξάκη. Ήταν αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης και πρωταθλήτρια Ελλάδος μέχρι το 2000. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού, μπαλέτου, αυτοσχεδιασμού/επαφής και Aikido σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και στο Μόντρεαλ, τη Ν.Υόρκη (τεχνική Martha Graham) και στη Νορβηγία (Carte Blanche dance company). Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια σε παραστάσεις των ομάδων: Λάθος Κίνηση, Yelp, Fora, Αθανασία Κανελλοπούλου, Josef Heizer, κ.α. Έχει διδάξει συγχρονισμένη κολύμβηση και σύγχρονο χορό στις εθνικές ομάδες της Ελλάδος, Γερμανίας, Ιταλίας, Τουρκίας και χορογραφεί για διεθνή meetings, Παγκόσμια  Πρωταθλήματα, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 (ντουέτο Γερμανίας). Επίσης, έχει αναλάβει την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016 με τη Γερμανική εθνική ομάδα (ντουέτο). Είναι η ιδρύτρια, καλλιτεχνική διευθύντρια, χορογράφος και χορεύτρια του Contemporary Synchro Art και της ομάδας χορού Αμετακίνητ(Ρ)ο.

 


info: Κέντρο Χορού Ακροποδητί, Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη, Σύρος, τηλ.:22810-80690, 6944-771449  | Πληροφορίες – εγγραφές: Μαρία Μάντια Παπαθανασίου, τηλ. 6955-800465 |