Κύκλος μαθημάτων Αυτοσχεδιασμού με τη Στ. Σιάμου

stayroyla-siamoy--2

Η Σταυρούλα Σιάμου θα δώσει 4 μαθήματα αυτοσχεδιασμού, 2ωρης διάρκειας το καθένα.

Ο αυτοσχεδιασμός είναι μέρος της καθημερινής μας ζωής. Τον ασκούμε καθημερινά: περνώντας το δρόμο, πιάνοντας κουβέντα, αντιδρώντας σε αυτά που μας συμβαίνουν χωρίς να γνωρίζουμε εκ των προτέρων το αποτέλεσμα. Τί αλλάζει σε ένα μάθημα αυτοσχεδιασμού; Καταφέρνουμε μια πιο συνειδητή προσπάθεια να κουρδίσουμε το μυαλό και το σώμα σε μια ενότητα μέσω της κίνησης.

Πρωταρχικό μέλημα μας σε αυτό το μάθημα είναι η πρακτικότητα. Κύριο υλικό μας είναι οι αισθήσεις και το σώμα και όχι η ψυχολογία, ή η φαντασία. Μέσα από συγκεκριμένες σωματικές οδηγίες και περιορισμούς, φτιάχνουμε ένα χάρτη για να μη χαθούμε στο άπειρο των επιλογών και για να μπορέσουμε να εμπιστευθούμε το σώμα ώστε να κάνει αυτό που ούτως ή άλλως ξέρει να κάνει τόσο καλά: να κινείται.


Η Σταυρούλα Σιάμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και με υποτροφία του Ιδρύματος Κούλας Πράτσικα συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη όπου παρακολούθησε  μαθήματα release technique και αυτοσχεδιασμού. Έχει χορέψει με τις ομάδες: Tα Μήλα, Χορικά, 14 η μέρα, Μετακίνηση, Σύγχρονη Χορευτική Έκφραση,  Λάθος Κίνηση, Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου, Quasistellar, Griffon, Ομάδα Εδάφους, amorphy.org., Blitz, Lemurius, Sinequanon. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί σε σκηνοθεσίες των Θ. Αμπαζή, Ό. Λαζαρίδου, Ά. Τομπούλη, Β. Θεοδωρόπουλου, κ.α. Μαζί με την Πέρσα Σταματοπούλου χορογράφησε και χόρεψε το ντουέτο fight or flight που παρουσιάστηκε το 2013 στο Φεστιβάλ Αθηνών.

 


info: Cumana dance, Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός), τηλ 6977805517 | Τις Παρασκευές 7, 14, 21 & 28 Νοεμβρίου 2014 | ώρα 20:30 – 22:30 | Κόστος συμμετοχής και για τα 4 μαθήματα: 25 €. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη έως τις 30 Οκτωβρίου 2014.