Μάθημα hip hop με τον Ηλία Χατζηγεωργίου

hlias-xatzhgewrgioy

Το Hip Hop είναι μια ολόκληρη κουλτούρα η οποία συνδυάζει 4 βασικά στοιχεία (elements of HIP HOP). Τα 4 αυτά στοιχεία είναι: rapping (τραγούδι), djing (μουσική), graffiti (εικόνα), breaking (χορός).

Το Hip Hop ως χορός αποτελείται από διάφορες τεχνικές που αναπτύχθηκαν και συνεχίζουν να αναπτύσσονται μέσα στο χρόνο. Το μάθημά θα συνδυάζει διαφορετικές τεχνικές του  Hip Hop (popping, locking, breaking κ.α.). Κατακτώντας αυτές τις τεχνικές και μέσα από αυτές, θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μια νέα κινητική - χορευτική γλώσσα με βάση πάντα το Hip Hop.

Ο Ηλίας Χατζηγεωργίου  είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ασχολείται με το Hip Hop και τα είδη του από την ηλικία των δέκα ετών, ενώ από τα δεκαοκτώ του και μέχρι σήμερα έχει «περιοδεύσει» σε διάφορα είδη χορού (latin IDTA, street latin, tango, tango Nuevo, jazz modern dance ISTD, street - funky jazz, musical  theatre, σύγχρονο και κλασσικό χορό, κ.α.), με ενδιαφέρον πάντοτε να ανοίγει νέα κεφάλαια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αφρικάνικου χορού, irish dance, flamengo και αραβικών χορών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και μαθήματα ενόργανης γυμναστικής, Parkour και Capoeira. Συμμετείχε στον τηλεοπτικό χορευτικό διαγωνισμό «So you think you can dance 2007», τερματίζοντας στην έκτη θέση. Έχει πλούσια χορευτική και θεατρική εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ είναι ενεργό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού «Αερίτες». Τα τελευταία δέκα χρόνια συνεργάζεται με σχολές χορού στην Αθήνα και στην επαρχία, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια συμμετέχει στο «dancing to connect», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία και την αμερικανική ομάδα χορού «Βattery dance company» για το χορό στα σχολεία. Έχει διατελέσει δάσκαλος χορού στις φυλακές ανηλίκων στον Αυλώνα.

 


info: Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Άννα Πέτροβα», Προμηθέως 19-21, Κάτω Πατήσια, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα | κάθε Πέμπτη 17.00-18.30 | Κόστος μαθημάτων 40€ /μήνα, δεν απαιτείται εγγραφή. Πληροφορίες: 210-2236364, 6949067365.