Χοροθεραπεία με την Πρωτόγονη Έκφραση, με τη M. Δρακοπούλου

dointhegoddessdance1

Η τεχνική της χοροθεραπείας με την Πρωτόγονη Έκφραση συνδυάζει -όπως λέει και το όνομά της-  την τέχνη του χορού με τη θεραπευτική διαδικασία. Αυτό το πετυχαίνει παντρεύοντας την τέχνη με τη ψυχολογία - κυρίως την ψυχανάλυση- καθώς και την ανθρωπολογία, την κοινωνιολογία και τη βιολογία. Μπορεί σ'αυτό το πλαίσιο να χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες ψυχικής υγείας στην κλινική πράξη, είτε στον τομέα της θεραπείας είτε στον τομέα της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας γενικότερα.

Ως προς την καλλιτεχνική της υπόσταση, βασίζεται στο ρεύμα του πριμιτιβισμού στην τέχνη, που συνδυάζει το συμβολισμό με την απλότητα και δυναμικότητα στην κίνηση. Μπορεί επομένως να προάγει, με όχημα το χορό, την καλλιτεχνική δημιουργία.

Στην εβδομαδιαία ομάδα που θα υλοποιηθεί στα πλαίσια του "Πειράματος", θα καλέσουμε την τέχνη για να συνδιαλλαγούμε μαζί της, αλλά και για να συνδιαλλαγούμε μέσω αυτής. Θα καλέσουμε την προσωπική ιστορία του καθενός να συναντήσει τις ιστορίες των άλλων, για να γίνουμε οι ήρωες των δικών μας παραμυθιών. Θα αναζητήσουμε, με όχημα το ρυθμό και την τελετουργία στο χορό, αυτό που έρχεται από τις ρίζες του ανθρώπου για να ενώσουμε δημιουργικά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Στις διαδρομές δεν θα είμαστε μόνοι, θα έχουμε συχνά Συνταξιδιώτες: ένα Video-projector που θα μας ταξιδεύει στην τέχνη του πριμιτιβισμού αλλά και στη 'δική μας τέχνη", ένα αφρικάνικο Ταμπούρλο που θα ζωντανεύει στα χέρια του μουσικού μας, τα Παραμύθια που θα μας μιλούν μέσα από τις αφηγήσεις της παραμυθούς μας, τους Ρόλους που θα υποδυόμαστε όταν θα αφηνόμαστε στα χέρια μιας δραματοθεραπεύτριας.

Εβδομαδιαία Ομάδα με συντονίστρια τη Μαριάννα Δρακοπούλου (Ψυχολόγος, Msc Ψυχοπαθολογίας, Χοροθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Παιδαγωγικών Θεσ/νίκης της Διεθνούς Εκπαίδευσης DRLST).

 


info: Πολυχώρος Ερμού, Ερμού 11 & Δραγούμη, Θεσσαλονίκη | Κόστος: 40€/μήνα | κάθε Τρίτη, 18.30-20.00 (έναρξη Τρίτη 21 Οκτ 2014 - Ιούνιος 2015) |  Πληροφορίες- δήλωση συμμετοχής (απαραίτητη): Πολυχώρος Πείραμα, Φιλίππου 51, τηλ.2315507959, 6977125990, peirama18@gmail.com |