Μαθήματα χορού για την ώριμη ηλικία

kinitiras-wmega2

Το μάθημα αυτό είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να απευθύνεται σε ανθρώπους της ώριμης ηλικίας με σεβασμό στα σώματά τους και με στόχο να αναδείξουν μέσα από το χορό το παιδί που κουβαλάνε μέσα τους.

Μέσα από ήπια σωματική άσκηση εμπνευσμένη από το σύγχρονο χορό, τη ρυθμική, το σωματικό θέατρο αλλά και τη γιόγκα οι συμμετέχοντες θα ενεργοποιήσουν τα σώματα τους, θα τα δυναμώσουν και θα καλλιεργήσουν την δημιουργική έκφραση τους. Επιπλέον, θα μάθουν να φροντίζουν το σώμα τους με οδηγό τη σωματική άσκηση και τη ρεφλεξιολογία έτσι ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα τους.

Στο τέλος της χρονιάς, μέσω της κοινής διαδικασίας, θα φτιαχτεί μια ομάδα με κοινό στόχο και όραμα, η οποία θα συνδημιουργήσει με μοναδικό τρόπο μια παράσταση ανοιχτή στο κοινό. Οι συμμετέχοντες θα περάσουν απ’ όλη τη διαδικασία δημιουργίας, πρόβας και παραγωγής (σκηνικά, κοστούμια, φώτα, μακιγιάζ, ζωντανή μουσική κ.λ.π) και θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους επαγγελματίες συνεργάτες του Κινητήρα.

Σκοπός είναι το μάθημα και η διαδικασία της πρόβας να λειτουργεί ως βάλσαμο στην καθημερινότητά μας. Με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό όφελος των τεχνών επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα της τοπικής κοινότητας.

Η Αντιγόνη Γύρα είναι δημιουργός παραστάσεων χορού και θεάτρου, βίντεο αρτ και μαμά τριών παιδιών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ΄όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Το 1996 ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα (kinitiras.com) με την οποία έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου. Το Δεκέμβριο του 2008 δημιούργησε το πρώτο residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το Κινητήρας studio μαζί με τη Βίκυ Αδάμου και τη Φλώρα Καλομοίρη. Είναι εθελόντρια στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας όπου φοιτούν τα δύο από τα τρία παιδιά της. Εκεί εμπνεύστηκε και το νέο της όραμα, τη δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ, που φέρνει το χορό στα δημοτικά σχολεία (www.ekplixi.com).
 


info: Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ: 210 924 83 28 | Κάθε Τρίτη 12.00-14.00. Έναρξη μαθημάτων στις 20/10/2015 με δωρεάν το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα