Μάθημα σύχρονου με τον Γιάννη Νικολαϊδη

ity-to-city-cabaret

Το μάθημα απευθύνεται σε αρχάριους και μεσαία προχωρημένους μαθητές.

Εστιάζει στην ανάπτυξη μηχανισμών στο σώμα, που θα του επιτρέψουν να επιλύσει οποιαδήποτε σωματική πρόκληση και συνθήκη αυτόματα και αντανακλαστικά.

Το ζέσταμα είναι σχεδόν γυμναστικό και εξελίσσεται μέσα από τη βαθειά αναζήτηση καταστάσεων-συνθηκών σε συνδυασμούς στο πάτωμα, το χώρο και τους τοίχους.

Ο Γιάννης Νικολαϊδης αποφοίτησε απο την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, το 2002. Έχει χορέψει με τις σημαντικότερες ομάδες σύγχρονου χορού της χώρας, όπως οι: Griffon, Οκτάνα, Ομάδα Εδάφους-Δημήτρη Παπαϊωάννου, Λάθος Κίνηση, Yelp, Πέρσας Σταματοπούλου, Πρόσχημα, Ζήτα, Χορευτές, καθώς και σε παραγωγές θεάτρου και όπερας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή και σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως η Αγγελική Στελλάτου, ο ΑντώνηςΦονιαδάκης, η Λία Τσολάκη, η Αλεξάνδρα Βάιερσταλ, ο Ρίκ Νοντίν, ο Ισίδωρος Σιδέρης, η Νατάσα Ζούκα, κ.α.Τα τελευταία χρόνια επιμελείται την κίνηση στην ομάδα θεάτρου Βlitz, καθώς και σε τηλεοπτικά διαφημιστικά σποτ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διδάσκει σε σχολές και στούντιο χορού, σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες χορευτές, στη δραματική σχολή Πράξη 7, ενώ από το 2014 συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα DtC της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
 


info: Αργολίδος 48 & Λ. Ριανκούρ, Αμπελόκηποι (μετρό Πανόρμου) | Τρίτη & Πέμπτη, ώρα 20:30 - 22:00 | Κόστος μαθήματος: 5€