Το παραδοσιακό και το σύγχρονο, με την Π. Κρεμαστά

pwlina-kremasta-dancepressgr-foto-anna-tagkaloy

Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2016

1ος κύκλος της έρευνας πάνω στη σύνδεση

του παραδοσιακού με το σύγχρονο χορό


Η έρευνα μελετά τις επιρροές που θα μπορούσε να ασκήσει ο παραδοσιακός χορός στο σύγχρονο, αλλά ταυτόχρονα και τους τρόπους με τους οποίους το παραδοσιακό επαναπροσδιορίζεται μέσα από το σύγχρονο. Αυτή η νέα ματιά, που αγκαλιάζει τα κοινά και τις διαφορές τους, αποσκοπεί στην από νέου συν-γένεση και συνεύρεση τους, μέσα από τη δημιουργία ενός υβριδίου, ενός νέου χορού. Η χορογράφος Πωλίνα Κρεμαστά επέμεινε μέσα από αυτή τη διαδρομή στην αναζήτηση μιας προσωπικής κινητικής και χορευτικής ταυτότητας.

Μέσα από την μελέτη των παραδοσιακών χορών και των σύγχρονων τεχνικών, αναζητούνται κοινοί κινητικοί μηχανισμοί και τρόποι χρήσης του σώματος. Ζητούμενο είναι να αποκαλυφθεί η «εκ της γής / απόγειος» κίνηση. Η μελέτη των παραδοσιακών βημάτων, σχημάτων, φόρμας και αισθητικής πραγματοποιείται μέσα από την αποδόμηση και επαναδόμησή τους, από το πέρασμά τους μέσα από το σύγχρονο λεξιλόγιο και τις σύγχρονες τεχνικές.

Μυρωδιές από τα Νησιά, την Ήπειρο, τη Θράκη, τη Μακεδονία, χοροί και χοροί, γεύσεις από ιδρώτα και αισθήσεις ανοιχτές και γενναιόδωρες!
 


info: Συνεργατικό στούντιο Λάθος Κίνηση, Πλ. Κουμουνδούρου 25, 6ος όροφος, τηλ.: 6976 080 120 | Κάθε Δευτέρα & Τετάρτη, ώρα: 12.00-14.00