«Ο Χορός της Ισιδώρας Ντάνκαν», με τη Σάντρα Βούλγαρη

paidia-santra-voylgarh---dancepressgr

Η Σάντρα Βούλγαρη επιστρέφει στη διδασκαλία με δύο ενδιαφέροντα τμήματα χορού για παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους, διδάσκοντας το "Χορό της Ισιδώρας Ντάνκαν". Τα μαθήματα θα γίνονται σε δύο διαφορετικούς χώρους:

  • 'Βρυσάκι', Βρυσακίου 17, τηλ. 210 321 01 79, (σταθμός ηλεκτρικού Θησείο και Μοναστηράκι) | Κάθε Σάββατο 10.00-11.30 (μάθημα για ενήλικες). Κάθε Πέμπτη 17.00 -19.00 (τμήματα για παιδιά).
  • 'Πολιτεία', Μοναστηρίου 136, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210 512 06 50 |  Κάθε Σάββατο (τμήματα παιδικά). Κάθε Τρίτη απόγευμα (τμήμα για ενήλικες).

 

Η Σάντρα Βούλγαρη είναι χορεύτρια, χορογράφος, συγγραφέας παραμυθιών και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από μητέρα Αγγλίδα και πατέρα τον δημοσιογράφο Κώστα Βούλγαρη. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης με δασκάλους της τον Γιάννη Μέτση, τη Βίκυ Μαραγκοπούλου, τον Λεωνίδα Ερενίδη, τη Ντένυ Ευθυμίου, τη Ζουζού Νικολούδη, τη Σοφία Σπυράτου, κ.ά. Με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση συνέχισε τις σπουδές της στο Laban Centre του Λονδίνου.

Χόρεψε για πολλά χρόνια σε γνωστές ομάδες, όπως το Πειραματικό Μπαλέτο του Γιάννη Μέτση, το χοροθέατρο «΄Ηρος ΄Αγγελος» του Πέτρου Γάλλια, την «Αίρεση» του Γιάννη Μπαγουρδή, το «Χοροθέατρο Ναυσικά» της Σοφίας Σμαήλου. Για οκτώ χρόνια υπήρξε μέλος της ομάδας «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη. Το 1997 χόρεψε το ρόλο της Αηδόνας, όταν τα «Χορικά» συνεργάστηκαν με το Θέατρο Τέχνης για την αναβίωση της ιστορικής παράστασης των «Ορνίθων», που παρουσιάστηκε στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο και σε περιοδεία ανά την Ελλάδα.

Ως συγγραφέας έχει γράψει τη νουβέλα «Ισμαήλ» (2012), ιστορίες για παιδιά με τίτλο «Ο κήπος με τα όνειρα» (2012) και μια σπουδή πάνω στον έρωτα με τίτλο «Οι ζωές της Χλόης». Για πολλά χρόνια δούλεψε ως δημοσιογράφος στο Πολιτιστικό Τμήμα της εφημερίδας «Καθημερινή».