Κύκλος μαθημάτων Butoh με την Κατερίνα Δρακοπούλου

dsc_9500copy

Στα συγκεκριμένα μαθήματα θα δουλέψουμε μέσα από τις βασικές αρχές του Ιαπωνικού χορού Butoh και θα αντλήσουμε έμπνευση από έργα τέχνης που έχουν ως κεντρική τους ιδέα την εποχή της Άνοιξης.

Η δυναμική της ακινησίας, η βραδύτητα και η σμίκρυνση χειρονομιών και κινήσεων θα είναι οι κεντρικοί άξονες για να καλλιεργήσουμε την αυθεντική σωματική έκφραση και την ενεργή παρουσία. ‘Εργα όπως το The First Days of Spring του Νταλί και το Spring του Πικάσο, μεταξύ άλλων, θα γίνουν η αφορμή για να ενεργοποιήσουμε το εσωτερικό μας τοπίο και να δημιουργήσουμε ποιητικούς σκηνικούς κόσμους. Επιπλέον, θα πειραματιστούμε και θα διερευνήσουμε το μοτίβο του λουλουδιού (hana), ένα κυρίαρχο στοιχείο στην Ιαπωνική ποίηση, στο θέατρο Νο, αλλά και στην αισθητική και πρακτική του Kazuo Ohno, ενός από τους δημιουργούς του Butoh. Το λουλούδι ως εικόνα και ως σκηνικό αντικείμενο θα αποτελέσει το όχημα για κινησιολογική έρευνα μέσα στο πλαίσιο δομημένων και ελεύθερων αυτοσχεδιασμών (solo, duets, ensemble).

Τα μαθήματα έχουν ως στόχο μέσα από τη δουλειά στην ακρίβεια, στη λεπτομέρεια και στην καθαρότητα της σωματικής δράσης, να «κάνουμε το αόρατο ορατό» και να ανακαλύψουμε το δικό μας προσωπικό χορό που αναδύεται από μέσα μας και «ανθίζει».,

Ο κύκλος μαθημάτων Butoh απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, περφόρμερς, σπουδαστές θεατρικών σχολών, εικαστικούς, και σε όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις σωματικές και εκφραστικές τους δυνατότητες. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο χορό ή στο Butoh.
 

Η Κατερίνα Δρακοπούλου είναι ηθοποιός / performer, χορεύτρια Butoh και εκπαιδεύτρια σωματικού θεάτρου και παραστατικών τεχνών.

 


info: Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης, Βρυσακίου 17, Πλάκα | Διάρκεια κύκλου: 10 ώρες – 5 δίωρες συναντήσεις. Έναρξη: Σάββατο 18 Μαρτίου και κάθε Σάββατο έως τις 15 Απριλίου | Ώρα: 11.00-13.00 | Δήλωση Συμμετοχών: 210 321 01 79