In Progress Festival

in-progress-2011-web

Το in Progress Festival που διοργανώνεται από το Κινητήρας Στούντιο Αrtistic Residency Centre είναι ένα φεστιβάλ με έργα “μικρού μήκους”, όπου παρουσιάζεται η δουλειά που έγινε όλη τη χρονιά μέσα κι έξω από το στούντιο από τη σύμπραξη των καλλιτεχνών και της κοινότητας. Κύριος στόχος του In Progress Festival είναι η εξέλιξη της δημιουργικής διαδικασίας και πώς αυτή μπορεί να επηρεαστεί από τη γνώμη του κοινού. Ένα μίνι φεστιβάλ με θέατρο, χορό, video art, σεμινάρια και residencies.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, προέρχονται από το χώρο του θεάτρου και του χορού : Μαριέλα Νέστορα, Έλενα Πέγκα, Patrick Morris (GB), Stefanie Muller (SWTZ), Βίκυ Σπανοβαγγέλη, Αντιγόνη Γύρα, Βίκυ Αδάμου, Λοίζος Καμπούρης, Βιολέττα Γύρα, Μαίρη Κολώνια και πολλοί άλλοι.

Στο τέλος κάθε παρουσίασης, οι συντελεστές έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό μέσα από συζήτηση, ερωτηματολόγια και άλλους ευφάνταστους τρόπους ανταλλαγής ιδεών.


11 Ιουνίου :  YELP : ‘no end, then’

Τόπος: Στη φύση. Χρόνος: Εκεί που κλείνει ο κύκλος του χρόνου. Ανάμεσα στη μονοκύτταρη αμοιβάδα και στο πολύπλοκο ανθρώπινο σώμα.. Χωρίς τέλος, χωρίς όρια, χωρίς  παύση σε μια αέναη μεταμόρφωση.

Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα
Μουσική: ILIOS
Ερμηνεύει: Κατερίνα Μπέλλα

 

13-14 Ιουνίου  :  ‘Λόγος για Τεμάχια & Σπείρες Νο1’ και ORIGIN?

Εικόνες που ανακαλύπτουν τη διαδρομή μου. Μια συνεχόμενη αναζήτηση προς το σημείο προέλευσης. Αυτό το σημείο δε το γνωρίζω, με γνωρίζει αυτό…

Σύλληψη-Χορογραφία-Ερμηνεία : Βιτόρια Κότσαλου
Μουσική : Μάρκος Οικονομίδης-Μυρτώ Αποστολίδου
Χορογραφική Σύνθεση / Κατασκευή Έργου : Ιώ Αναγνωστάκη
Σώμα-Κίνηση-Φωνή / Ερμηνεία : Ana Sanchez-Colberg, Βιττόρια Κοτσάλου,  Δάφνη Στεφάνου, Βασιλική Τσαγκάρη
Ήχος -Μουσική / Ερμηνεία :Κυριάκος Σπύρου
Κινηματογραφία / Ερμηνεία : Μαρία Κατσιπατάκη


17-18-19 Ιουνίου : “Το μέρος που ζω” - Κινητήρας

Με τη μορφή συνεντεύξεων, με αποσπάσματα από την Φαλακρή τραγουδίστρια του Ιονέσκο, με προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων της γειτονιάς και με μία μουσική παλέτα από ελληνικά έως ροκ κομμάτια, “το μέρος που ζω”, είναι μία παράσταση συνύπαρξης ανθρώπων στον ίδιο χώρο.

Ιδέα-Σκηνοθεσία-Κίνηση-Σκηνικός Χώρος: Αντιγόνη Γύρα-Βίκυ Αδάμου
Φωτισμοί: Παύλος Μαυρίδης
Μουσική Επιμέλεια: Η ομάδα

 

21-25 Ιουνίου : Peeping-Weeping-Sleeping-Seeking σεμινάριο χορού με τον Marcus Cruse ( 12.00-15.00 )

Ο Αυτοσχεδιασμός είναι το βασικό μέσο με το οποίο θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο.Τα τέσσερα εργαλεία στα οποία θα δοθούν έμφαση είναι: Peeping, Weeping, Sleeping, Seeking Ο Marcus Cruse έρχεται από τη Σουηδία και είναι απόφοιτος του SEAD (Salzburg, Experimental, Academy of Dance) 2006-2009. Έχει συνεργαστεί με σημαντικές ομάδες μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Φωνιαδάκης, οι Rootless Root, το ΚΘΒΕ, κα.

 

25-26 Ιουνίου : SKIN - Βίκυ Σπανοβαγγέλη

Η Καρυάτιδα πλέει σιωπηλά μέσα σε ακινησία και κίνηση, καθώς είναι αφημένη μόνη της σ' ένα άλλο μέρος, μακριά από την πατρίδα της. Η φωνή της δεν ακούγεται, αλλά το σώμα της αντηχεί τις υφές της σάρκας και της πέτρας. Η αφηρημένη αυτή σύνθεση ψηλαφεί βαθιά μέσα σ' ένα κόσμο χαμένων θραυσμάτων της ιστορίας του παρελθόντος και του παρόντος.

Χορογραφία και concept: Βίκυ Σπανοβαγγέλη
σε συνεργασία με τους : Όλγα Σπυράκη (χορός), Ευάγγελος Παπαδάκης (κουστούμια), Κυριάκος Σπύρου (μουσική).


27-30 Ιουνίου : roadTRIP, Βιολέττα Γύρα-Μαίρη Κολώνια

Μία παράσταση που εξελίσσεται… στο δρόμο.  Δέστε τις ζώνες σας! Φύγαμε! Όλα είναι δρόμος. Τρέχω, τρέχεις, τρέχουμε. Κι ενώ ο καθένας μας ακολουθεί -φαινομενικά-τη δική του διαδρομή, όλοι καταλήγουμε  τελικά από κεκτημένη ταχύτητα στο ίδιο τριπάκι. Κι οι σχέσεις; Μπορούμε τελικά να συν-κινούμαστε;

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Δημήτρης Αγοράς, Βίκυ Αδάμου, Φλώρα Καλομοίρη, Γεράσιμος Πετικάρης.
Σύλληψη-σκηνοθεσία: Βιολέττα Γύρα
Συγγραφή κείμενων: Μαίρη Κολώνια
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
 

2-3 Ιουλίου : Γνωριμίες - Θεατρικό Εργαστήρι της ομάδας «ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ»


4-11 Ιουλίου :  Residency SUPERHEROES και Τρίτη 12 Ιουλίου παράσταση : Έλενα Πέγκα-Patrick Morris-Steffi Mueller

SUPERHEROES
Ποιοι είναι ήρωες σήμερα? Ποιες είναι ηρωικές πράξεις? Τι δυνάμεις έχουν οι σύγχρονοι υπερήρωες και πώς αυτές οι δυνάμεις ενεργοποιούνται? Είμαστε εν δυνάμει ήρωες? Και τιμωροί? Έχει η φαντασία την δύναμη να ανατρέψει καταστάσεις?

 

14-15-16 Ιουλίου :  Υπερβολική Δόση Ευτυχίας ομάδα Wooden Frog

Ιδέα-σύλληψη, σκηνοθεσία, κείμενα, εκτέλεση: Wooden Froginfo : Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre, Ερεχθείου 22, Ακρόπολη, τηλ: 2109248328  │ είσοδος: 15 € για 2 άτομα, 10€ ευρώ για 1 άτομο  │ ΩΡΑ : 21:15 

 

dancepress