New Creators Fest

mailgooglecom0099977-web

Το NEW CREATORS fest είναι ένα τριήμερο φεστιβάλ βασισμένο στους χορευτές-χορογράφους που έχουν αφοσιωθεί στην έρευνα του σύγχρονου χορού. Θα παρουσιαστούν πρωτότυπες δημιουργίες που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η ευρηματικότητα. Στόχος του είναι να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο ο ανθρώπινος πυρήνας που δουλεύει προκειμένου να γίνει ο χορός μια περισσότερο εξωστρεφής μορφή τέχνης.

Συμμετοχές

1. Άθανασία Κανελλοπούλου

Dust in our awakened dreams ’ ( Work in Progress)
Διαρκεια  - 10 λεπτά
Μουσική  - Mijaly Vig 
To ‘Dust in our awakened dreams’, είναι μία κινησιολογική έρευνα πάνω στην επόμενη χορογραφική δημιουργία της Αθανασίας Κανελλοπούλου, η οποία έχει επιδοτηθεί από το  Arts Council της Μάλτας.                                    
Το σόλο μας μεταφέρει στους σκοτεινούς λαβύρινθους του μυαλού μιας γυναίκας, καθώς προσπαθεί να συνθέσει ένα πάζλ από επιθυμίες και αναμνήσεις.  Ένα νοσταλγικό ταξίδι στους χαμένους θησαυρούς , στα χαμένα όνειρα

 

2. Αιμίλιος Αράπογλου 

  'Bad Habits '

Ερμηνεύουν: Λουτσιάνα Παπαδάκη, Αντώνης Σπορίδης , Ειρήνη Τσιμπραγού . 

Είναι ικανός ένας εμφανίσιμος, γλυκύτατος νεαρός για τα χειρότερα εγκλήματα; Κι εν πάση περιπτώσει, έχει συναίσθηση των πράξεών του, ή χαίρεται γι' αυτές; Το «ragtime χιούμορ» του Αιμίλιου Αράπογλου προτείνει τη δική του ερμηνεία επί του θέματος.

 

3. Ελένη Άνδρεουλάκη 
   ' Flawless '

Χορογραφία: Ελένη Ανδρεουλάκη
Ερμηνεία: Ελένη Ανδρεουλάκη
Μουσική: Murcof/ the versailles sessions
Το γυναικείο σώμα επιτίθεται στον εαυτό του με επαναλαμβανόμενες, άτακτες κινήσεις. Στόχος του να βρει και να ξεπεράσει τα όρια του. Εγκλωβισμένο σε φανταστικό χωροχρόνο βιώνει το φόβο, τη μοναξιά, την απομόνωση, την τρέλα με πρωταγωνιστικό στοιχείο την αντιπαλότητα.

4. Ομάδα Ανδρονίκη Μ
 
“Ομφάλια”
Concept: Ανδρονίκη Μαραθάκη
Σκηνογραφία/Δραματουργια: Μαρία Παπαχρήστου, Ανδρονίκη Μαραθάκη
Ήχος:Κυριάκος Σπύρου, Γιώργος Κελέκης
Ερμηνεύουν:Ανδρονίκη, Μαρία, Γιώργος
Υπόλοιποι Συντελεστές:Κωνσταντίνα Μαραθάκη, Δαμιανός  Κάρτας
Ο ομφάλιος λώρος κόβεται, δεν φθείρεται στην πάροδο του χρόνου. Η αποδέσμευση είναι μία διαδικασία μεταμόρφωσης, η οποία ναι μεν έχει στάδια, αλλά συμβαίνει ολοκληρωτικά μονάχα όταν θεωρηθεί αναγκαία. Ο δεσμός απλά αλλάζει μορφή, εξελίσσεται.
Με μία προσπάθεια εμφάνισης και αποσταθεροποίησης των δεσμών, το έργο “ομφάλια” αποτελεί ένα solo, που μελετά την διαδικασία μεταμόρφωσης Ενός ομφάλια συνδεδεμένου... μέσα σε ένα πλήθος άλλων.

5. Πάνος Πόρας Αθανασόπουλος

     ' Αγγιγμα '
Ο άνθρωπος ζει την πληρότητα  του μόνο μέσα στην αγάπη. Και η αγάπη μπορεί να εκδηλωθεί μόνο μέσα στην ελευθερία. ¬ ¬
Ερμηνεύουν :Πάνος Πόρας Αθανασόπουλος, Στέλιος Σόρ Σύγαλος, Αντρέα Ράμα..
Moυσική: Beethoven  'Moon light sonata' , Anteloube 'La Delaissado' .


6.  ' HAIKU '

Ο διαλεκτικός πλακούντας που συνδέει το αντικείμενο με τη λέξη που το αποτυπώνει είναι ο ίδιος που ενώνει την κίνηση με την μόλις εγκολπωμένη στο χωροχρόνο στιγμή.
Στο χαϊκού γίνεται η προσπάθεια να συλληφθεί η στιγμή και να διατηρηθεί στην αιωνιότητα. Καθώς οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν την ολότητα μιας στιγμιαίας εμπειρίας, περιγράφεται αχνά μια ιδέα που αφήνει τον αναγνώστη να την συμπληρώσει. Έχει μια συμβολική ομορφιά που έχει απελευθερωθεί από κάθε άχρηστο υλικό.
  *Για την ανάγνωση του είναι απαραίτητο να απαγκιστρωθούμε από τις δυτικότροπες ερμηνευτικές μας συνήθειες που προορίζονται να διαρρήξουν το νόημα και να εισέλθουν σε αυτό, γεγονός που πιθανόν να αστοχήσει, καθώς η ανάγνωσή του συνίσταται στην αιώρηση της γλώσσας και όχι στην πρόκλησή της.
Μουσική:Toru Takemitsu,November Steps,Part 2
Ματίνα Κοκολάκη - Αντρέα Ράμα.
  * Αναμείνατε τη χαρτογράφηση ενός χορογραφικού χαϊκού

 

info : 4 - 5 - 6 Νοεμβρίου 2011 - Perfect Massin, Θωμά Οικονόμου 11 ( Κόμβος Κατεχάκη - Κηφισίας ) Πρόσβαση με λεωφορεία στη στάση Κατεχάκη επί της Κηφισίας: 550, Α7, Β 7, και τρόλεϋ 10, 14, 18, 19. Στάση Μετρό Κατεχάκη. | Ώρα 21.00   |   Είσοδος :  6€

 

dancepress