18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - Παράλληλες Εκδηλώσεις

compagnie-retouramont---fabrice-guillot_cette-immense-intimite_1-c-jean-michel-coubart-web

Κατά τη διάρκεια του 18ου Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας θα διεξάγονται στην πόλη και παράλληλες εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο.

 


14 και 16 Ιουλίου (ώρα 22:30) - πίσω όψη Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

  • RETOURAMONT, Fabrice Guillot - Cette immense intimité

Η μετάλλαξη του δημόσιου χώρου σε ποιητικό σημείο συνάντησης κοινού και ερμηνευτών είναι το στοίχημα που βάζει η γαλλική ομάδα Retouramont με την παράστασή της Cette immense intimité, όπου μια χορεύτρια θα εκτελέσει το σόλο της αιωρούμενη μπροστά στην πρόσοψη ενός κτιρίου. Η πρόσοψη λειτουργεί σαν μια τεράστια επιφάνεια προβολής, στην οποία οι κινήσεις της χορεύτριας προβάλλονται διογκωμένες σαν η ίδια να προσπαθεί ν’ αγγίξει το άπειρο.

 

17 Ιουλίου (ώρα 20:00) - Παραλία Καλαμάτας, Τέρμα Ναυαρίνου 

  • amorphy & fingersix - DOBEDOBEDO

Bραδιά αυτοσχεδιασμού με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.Ιδέα, καλλιτεχνική επιμέλεια: Τζένη Αργυρίου & Σοφία Μαυραγάνη

Το DOBEDOBEDO είναι μια πρωτότυπη ιδέα της Τζένης Αργυρίου (ομάδα amorphy) και της Σοφίας Μαυραγάνη (ομάδα fingersix). Είναι ένα πλαίσιο συνθηκών, κάτι σαν παιχνίδι με κανόνες, στο οποίο καλλιτέχνες διαφορετικής τεχνικής, ηλικίας, αισθητικής και εμπειρίας προσκαλούνται να συνευρεθούν επί σκηνής. Χορευτές, ερμηνευτές, μουσικοί και φωτιστές σχεδιάζουν αυθόρμητα το κάθε τους βήμα σε μια τυχαία συνάντηση και συνθέτουν χωρίς πρόβα, στο εδώ και στο τώρα, μια μοναδική παράσταση. Για πρώτη φορά το DOBEDOBEDO θα γίνει σε ανοιχτό χώρο, στην Παραλία της Καλαμάτας πάνω στην άμμο.


17 Ιουλίου (ώρα 22:30) - Ζουμπούλειο Μέγαρο 

  • «Ένα δισάκι ιστορίες γεμάτο»

 

Αφήγηση παραμυθιών για μεγάλους και μικρούς, με τη Λίλλυ Τριαντάρη, στην αυλή της Δημοτικής Σχολής Χορού.


18 Ιουλίου (ώρα 20:00) - Γυμνάσιο Παραλίας 

  • Παρουσίαση Εργαστηρίου Χορογραφίας της Pat Catterson

 

Την τελευταία μέρα του Εργαστηρίου Χορογραφίας της Πατ Κάττερσον (18/07), και αφού έχουν εμβαθύνει στις φιλοσοφικές, κινησιολογικές και ιστορικές αναφορές του Trio A, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν στο κοινό τις χορογραφικές συνθέσεις τους εμπνευσμένες από το Trio A και τον τρόπο σκέψης της Υβόν Ράινερ.


13, 14 & 16 Ιουλίου (ώρα 20:00) - Λιμάνι Καλαμάτας - Προκυμαία 

  • Χορεύοντας με τους Β-TWINS  - Βραδιά χιπ-χοπ με τους Andi Kocaj και Ardi Kocaj

 

Η Παραλία της Καλαμάτας, σημείο αναφοράς της πόλης, θα ζωντανέψει με μια χορευτική βραδιά χιπ-χοπ από τους B-TWINS. Το φοβερό δίδυμο, τα αδέλφια Άντυ και Άρντυ, με τις πιο σημαντικές διακρίσεις στα πρωταθλήματα μπρέικντανς, επανέρχονται στην Καλαμάτα για τρεις συναντήσεις με το κοινό της. Καθώς θα δείχνουν φιγούρες χιπ-χοπ και μπρέικ, θα προσκαλούν θεατές και περαστικούς να μάθουν κι εκείνοι ορισμένες κινήσεις και να χορέψουν μαζί τους!


14, 16 & 17 Ιουλίου - Ζουμπούλειο Μέγαρο 

  • Προβολές

14.7, ώρα 19:30 : προβολή ταινιών της Yvonne Rainer
16.7, ώρα 19:30 : προβολή ταινιών του Philippe Decouflé
17.7, ώρα 12:00 : προβολή ταινιών του Philippe Decouflé

 


 

Προπώληση εισιτηρίων

 

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Έως τις 5 Ιουλίου πατατείνονται οι δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια και το σεμινάριο. Η είσοδος στις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Αγοράστε εισιτήρια στην Καλαμάτα : 10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής και απογεύματος Σαββάτου) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας

Αγοράστε εισιτήρια μέσω πιστωτικών καρτών (VISA & MASTERCARD) : Τηλ. Τ: 27210 84525 & 87229   Φαξ: 27210 80938 - 10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής και απογεύματος Σαββάτου)


Τιμές εισιτηρίων

  • 20,00 € & 12,00 € (φοιτητικό / μειωμένο & β΄ζώνη περιορισμένης ορατότητας στο Κάστρο), για όλες τις παραστάσεις στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας
  • 15,00 € & 12,00 € (φοιτητικό / μειωμένο), για τις παραστάσεις στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας
  • 10,00 € & 8,00 € (φοιτητικό / μειωμένο), για την παράσταση της ομάδας Yelp dance co. στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας
  • Ειδική τιμή: 10,00 €, για όλες τις παραστάσεις, για τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο & τα Εργαστήρια του Φεστιβάλ.

H έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (Φοιτητική κάρτα / Κάρτα πολιτισμού / Κάρτα ανεργίας / Κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων / Κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού).

Η είσοδος σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 

 info : www.kalamatadancefestival.gr


 

 

dancepress