MIRfestival 2012

nea-eikona-29-new--2

Το MIRfestival ετοιμάζεται να προσγειωθεί για τρίτη φορά στην πόλη της Αθήνας, γεμάτο ευρηματικές, απρόσμενες καλλιτεχνικές δημιουργίες στα όρια των τεχνών: εκεί όπου η σκηνή συναντά την εικόνα, στο χώρο αναπνοής της σύγχρονης δημιουργίας, εκεί που γεννιέται η τέχνη του αύριο.

Tο MIRfestival προσκαλεί το κοινό της Αθήνας σε ασυνήθιστους χώρους να ανακαλύψει την πιο σύγχρονη πλευρά του ζωντανού θεάματος σήμερα, να συναντήσει καλλιτέχνες με όραμα και με προτάσεις, να δει, να ακούσει, να σκεφτεί.
Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ αποτελείται από έργα που επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν το θεατή στον κίνδυνο της απώλειας της πολιτιστικής ταυτότητας της Ευρώπης, συνδυάζοντας την πολιτική σκέψη με την ποιητική ενός έργου τέχνης.

Τα έργα του προγράμματος αποκαλύπτουν τις πιο σύγχρονες τάσεις στις παραστατικές τέχνες, μισανοίγοντας τη χαραμάδα από την οποία το MIRfestival κρυφοκοιτάζει, όπως πάντα, το μέλλον της σύγχρονης τέχνης. Ταυτόχρονα όμως διαπραγματεύονται αξίες που σήμερα διακυβεύονται: τον ιδιωτικό χώρο της φαντασίας, την ιδιότητα του πολιτισμένου ανθρώπου, την ακεραιότητα του ανθρώπινου σώματος στο χώρο της εργασίας, την εκμηχάνισή μας, τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που μας οδηγούν στην πτώση, και την απώλεια κάθε έννοιας ασφάλειας, με πρωταρχική αυτή του σπιτιού μας.

 

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, πιστεύουμε πως η τέχνη είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ άλλοτε. Έτσι, αποφασίσαμε να ανοίξουμε το MIRfestival σε όλους τους θεατές χωρίς εισιτήριο. Η είσοδος σε όλα τα έργα του MIRfestival 2012 είναι ελεύθερη, αλλά είναι απαραίτητη η κράτηση τηλεφωνικά, ή μέσω e-mail.

Οι διεθνείς ομάδες του Φεστιβάλ, οι Lundahl & Seitl, η Mette Edvardsen και η Compagnie ORO-Loïc Touzé παρουσιάζουν έργα τους ζωντανά για πρώτη φορά στην Ελλάδα (η Mette Edvardsen είχε παρουσιάσει εγκατάσταση βίντεο στο VideoDance 2007- Thessaloniki International Film Festival, πρόδρομο του MIRfestival).

Στην καλλιτεχνική διεύθυνση και τον προγραμματισμό του MIRfestival βρίσκεται η Χριστιάνα Γαλανοπούλου.


Δυο λόγια για το MIRfestival

Το MIRfestival είναι ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης που εστιάζει στο σημείο συνάντησης των παραστατικών τεχνών και των οπτικοακουστικών νέων μέσων. Φιλοξενεί ευρηματικές και πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες στα όρια των τεχνών, εκεί όπου η σκηνή συναντά την εικόνα μέσω των νέων τεχνολογιών. Δανείζεται το όνομά του από τον διαστημικό σταθμό ΜΗΡ και φιλοδοξεί να είναι ένας ανοιχτός χώρος συνάντησης, ανταλλαγής και δημιουργικής σκέψης για τους καλλιτέχνες και για το κοινό, αλλά και μια πλατφόρμα ανάδειξης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Λόγω της ταυτότητας και του περιεχομένου του, αλλά και λόγω της σχέσης του με την πόλη και την ανερχόμενη καλλιτεχνική σκηνή της, το MIRfestival είναι ένα μοναδικό φεστιβάλ στο πολιτιστικό τοπίο της Αθήνας.

 
------------------------------------------

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Lundahl & Seitl (SE/ UK) -  Symphony of a missing room  ///  7-13 Δεκ.  ///  Μουσείο Ακρόπολης

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Lundahl & Seitl [Λούνταλ και Ζάιτλ] - Σουηδοί που ζουν και δημιουργούν στη Βρετανία - έχει αρχίσει εδώ και καιρό να κατακτά την ευρωπαϊκή σκηνή του ζωντανού θεάματος με τα συναρπαστικά έργα του, που είναι αδύνατον να τα κατατάξεις σε κάποιο είδος. Με ρίζες τόσο στις εικαστικές, όσο και στις παραστατικές τέχνες, οι Christer Lundahl και Martina Seitl έχουν αναπτύξει μια εντελώς δική τους καλλιτεχνική γλώσσα που ανατρέπει κάθε προηγούμενο στο χώρο της περφόρμανς.
Το Symphony of a missing room πραγματοποιείται σε μουσεία και έχει ήδη παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις από το 2009. Κάθε φορά επανασχεδιάζεται για την πόλη στην οποία παρουσιάζεται. Στην Αθήνα το έργο πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή με το British Council και θα παρουσιαστεί στο Μουσείο της Ακρόπολης που τιμά το MIRfestival με τη φιλοξενία του. Μια ξενάγηση στο μουσείο μετατρέπεται σε μια απίστευτη περιπέτεια στην «αίθουσα που δεν υπάρχει» παρά μόνο στη φαντασία του θεατή. Ένα έργο τέχνης που είναι δύσκολο να περιγραφεί, μια παράξενη «περφόρμανς», ή μια αξέχαστη εμπειρία που αφορά τη σχέση μας με την τέχνη και τα μουσεία, με το όραμα, τη μνήμη και το χρόνο. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο, ποιητικό έργο που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον θεατή, καθώς τον παρασύρει σε ένα προσωπικό ταξίδι όπου πραγματικότητα και φαντασία συγχέονται. Το έργο χρησιμοποιεί ένα προηγμένο σύστημα ασύρματων ακουστικών με 3D ήχο που καθορίζει και αναδιαμορφώνει εντυπωσιακά την αίσθηση του χώρου.
Οι πρωτότυπες και διαφορετικές οπτικές του έργου είναι πολλές: Η περφόρμανς μετατίθεται στο μυαλό του θεατή, χωρίς τη χρήση τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας. Χωρίς να το καταλαβαίνει, ο θεατής γίνεται ο ίδιος περφόρμερ για τους γύρω του. Ενώ είναι μέλος μιας ομάδας, εντούτοις το ταξίδι του είναι εντελώς προσωπικό. Μέσα σ’ ένα μουσείο, όπου η βασική αίσθηση που χρησιμοποιούμε είναι η όραση, αυτό το έργο έρχεται να δώσει προτεραιότητα στην ακοή και την αφή, και μέσα από αυτές τις αισθήσεις να μας οδηγήσει στο ιδιαίτερο σύμπαν του. Για τους καλλιτέχνες η ιστορία δεν αφορά μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον. Έτσι, καθώς ο χρόνος ενοποιείται, ένα γεγονός που συνέβη στο παρελθόν βιώνεται ως κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Στο έργο συμμετέχουν τρεις Βρετανοί και τέσσερις Έλληνες περφόρμερ. Το ακουστικό περιβάλλον θα είναι διαθέσιμο και στα αγγλικά και στα ελληνικά.

info παράστασης :  Από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου, με εξαίρεση τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου που το Μουσείο είναι κλειστό, θα πραγματοποιούνται 5 παραστάσεις την ημέρα. | Οι παραστάσεις είναι μόνο για 7 θεατές κάθε φορά και διαρκούν 1 ώρα. Η κράτηση είναι απαραίτητη. | ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: οι θεατές πρέπει να είναι ακριβείς στην ώρα προσέλευσης, δέκα λεπτά πριν από την παράσταση για την οποία έχουν κάνει κράτηση, γιατί υπάρχει μια διαδικασία προετοιμασίας. Η είσοδος δεν είναι δυνατή όταν ξεκινήσει η παράσταση. | Υπεύθυνη κρατήσεων: Λεώνη Γαβρία τηλ. 6932 055101 / leonie@mirfestival.gr


 

Mette Edvardsen (NO / BE)  -  Time has fallen asleep in the afternoon sunshine  /// 10-13 Δεκ.  ///  Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

 

Η Mette Edvardsen προέρχεται από το χώρο των παραστατικών τεχνών, όμως οι δραστηριότητές της απλώνονται και σε άλλους τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως το βίντεο, η συγγραφή και τα βιβλία καλλιτεχνών. Το έργο της με τον τίτλο Time has fallen asleep in the afternoon sunshine, ένα ποιητικό, παράξενα διαδραστικό με το κοινό έργο, πραγματοποιείται σε βιβλιοθήκες, ειδικά σχεδιασμένο για κάθε ευρωπαϊκή πόλη όπου παρουσιάζεται. Το έργο έχει ήδη παρουσιαστεί σε σημαντικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ευρώπη.

Η ιδέα στην οποία βασίζεται το έργο προέρχεται από το τελευταίο μέρος του βιβλίου επιστημονικής φαντασίας του Ray Bradbury Fahrenheit 451. Σ’ αυτό, σε μια κοινωνία του μέλλοντος, η εξουσία θεωρεί την ανάγνωση των βιβλίων απειλή και εφαρμόζει ένα σύστημα φανατικής καύσης τους όπου αυτά εντοπίζονται. Μια κοινότητα ανθρώπων που ζουν απομακρυσμένοι κοντά στη φύση αποφασίζουν να απομνημονεύσουν ο καθένας από ένα βιβλίο για να περισώσουν την λογοτεχνική μνήμη και την πολιτιστική κληρονομιά. Ο καθένας τους γίνεται έτσι ο ίδιος το βιβλίο. H Mette Edvardsen φτιάχνει μια μικρή τέτοια κοινότητα, μια ομάδα Ελλήνων και ξένων περφόρμερ, που θα περάσουν τέσσερις μέρες μέσα στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου το κοινό θα μπορεί να τους συναντήσει. Οι θεατές, μόνο ένας για κάθε ηθοποιό κάθε φορά, θα έρθουν στη βιβλιοθήκη όχι για να διαβάσουν όπως συνήθως ένα βιβλίο, αλλά για να το συναντήσουν, να το ακούσουν να τους αφηγείται το περιεχόμενό του και να επικοινωνήσουν μαζί του. Ο κάθε θεατής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποιο από τα 8 βιβλία θα ήθελε να συναντήσει. Είναι πιθανό οι καλλιτέχνες να προσκαλέσουν επίσης τον θεατή να αποστηθίσει κι εκείνος μια παράγραφο ενός βιβλίου ή ένα ποίημα, για να συμβάλει στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, υπό τη νέα της διοίκηση, φιλοξενεί αυτό το πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο στο πλαίσιο του ανοίγματός της στον πολιτισμό και την κοινωνία και της προσπάθειάς της για εξωστρέφεια με γνώμονα τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την επαφή με την τέχνη και τον πολιτισμό.

Τέσσερα βιβλία είναι στα ελληνικά και πέντε στα αγγλικά. Τα βιβλία που θα μπορεί κανείς να συναντήσει είναι:

-  Λι, του Νίκου Καββαδία
-  Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού, του Άντον Τσέχωφ
-  Μπλε βαθύ, σχεδόν μαύρο, του Θανάση Βαλτινού
-  Τρυποκάρυδος, του Τομ Ρόμπινς
-  Complete Works, του Hans Faverey (στα αγγλικά)
-  I am a Cat, του Soseki Natsume (στα αγγλικά)
-  Bartleby, the scrivener, του Herman Melville (στα αγγλικά) [έχει μεταφραστεί στα ελληνικά ως Μπάρτλεμπυ, ο γραφέας]
-  Answered Prayers, του Truman Capote (στα αγγλικά). [Στα ελληνικά έχει μεταφραστεί ως Όταν οι προσευχές εισακούονται]
-- Fear and Loathing in Las Vegas, του Hunter S Thompson (στα αγγλικά). [Έχει μεταφραστεί στα ελληνικά ως Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας]

info παράστασης : 10 - 13 Δεκεμβρίου, από τις 13:30 μέχρι τις 20:00, με ραντεβού, ή με προσέλευση στην Εθνική Βιβλιοθήκη |  ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συνάντηση είναι μόνο για έναν θεατή κάθε φορά. Είναι καλύτερα να έχετε κάνει κράτηση, για να μην περιμένετε. |  Υπεύθυνη κρατήσεων: Έλενα Νοβάκοβιτς, τηλ. 6946 896024 ή mir@mirfestival.gr


 

ORO - Loïc Touzé (FR) -  Autour de la Table  ///  13 Δεκ. 2012  /// CAMP _ Contemporary Art Meeting Point  |   Εργαστήρια : 10-13 Δεκεμβρίου /// Art.Act.Area

Ο Loïc Touzé είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Γάλλους χορογράφους της γενιάς του. Όμως αυτή τη φορά το MIRfestival τον προσκαλεί με ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ που διευρύνει την έννοια της χορογραφίας. To Autour de la Table είναι ένα πρότζεκτ που επίσης ταξιδεύει από πόλη σε πόλη αναζητώντας τη γνώση και τις πρακτικές που καθορίζουν τη χρήση του σώματος σε διαφορετικά πολιτιστικά πλαίσια. Σε κάθε πόλη δημιουργείται μια διεθνής ομάδα φιλοσόφων, κοινωνιολόγων, αρχιτεκτόνων, χορογράφων και καλλιτεχνών που έχουν ως κοινό σημείο το ενδιαφέρον τους για το ανθρώπινο σώμα. Αφού ανταλλάξουν τον πλούτο της εμπειρίας τους σε επαναλαμβανόμενα εργαστήρια για αρκετό διάστημα (στην Αθήνα το έργο προετοιμάζεται από τον περασμένο Σεπτέμβρη), εντοπίζουν μέσα στην πόλη καθημερινούς ανθρώπους που έχουν να αφηγηθούν μια ενδιαφέρουσα ιστορία, η οποία αφορά μια μετατόπιση που συνέβη στο σώμα τους στο χώρο της εργασίας τους. Η ομάδα δράσης τους προετοιμάζει ώστε την τελευταία μέρα του πρότζεκτ να μπορούν να αφηγηθούν την ιστορία τους μέσα σε λίγο χρόνο σε ένα τραπέζι με μερικούς θεατές, που μετά από μια μικρή συζήτηση θα καθίσουν σε ένα άλλο τραπέζι για ν’ ακούσουν μια άλλη ιστορία. Ο στόχος είναι όλοι οι συμμετέχοντες να γίνουν μια μεγάλη ομήγυρη που θα μοιραστεί εμπειρίες και ιστορίες με κέντρο το σώμα, τα πάθη και την ομορφιά του, στους χώρους της δουλειάς και μέσα στην πόλη. Οι καθημερινοί άνθρωποι-αφηγητές και οι ιδιότητές τους συνθέτουν έναν ιδιόμορφο χάρτη της πόλης και οι ιστορίες τους διαγράφουν τη μοναδικότητα της ζωής σ’ αυτήν.

To πρότζεκτ Autour de la Table ξεκίνησαν οι Anne Kerzerho και Loïc Touzé

info παράστασης :  Η συνάντηση των αφηγήσεων «Γύρω από το Τραπέζι» θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου στις 21:30 στο CAMP. Στη συνάντηση μπορούν να συμμετάσχουν μόνο 50 θεατές, γι’ αυτό η κράτηση θέσης είναι απαραάιτητη. Είσοδος ελεύθερη


Vasistas (GR) _ play back  ///  7 & 8 Δεκ. ///  Rabbithole Art and Performance Space

Το MIRfestival 2012 ανοίγει με την πρεμιέρα της περφόρμανς Play back από τους Vasistas, μιας από τις πιο σημαντικές νέες φωνές στο χώρο του ερευνητικού θεάτρου, σε σκηνοθεσία της Αργυρώς Χιώτη. Οι Vasistas είναι μια πολυεθνική ομάδα που δημιουργήθηκε στο Μονπελιέ, στη Γαλλία, από την Αργυρώ Χιώτη και τις Ariane Labed και Νaima Carbajal μετά τις σπουδές τους εκεί. Το 2006 η ομάδα επέλεξε ως βάση εργασίας την Αθήνα, και από τότε μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει μια σειρά παραστάσεων που αποκάλυψαν μια ιδιαίτερη σκηνοθετική και ερμηνευτική γραφή με έντονη ταυτότητα. Οι παραστάσεις Silence και Spectacle τάραξαν τα νερά στο θεατρικό τοπίο της Αθήνας, και σήμερα οι Vasistas είναι πάλι εδώ, για να στήσουν για άλλη μια φορά τον αδυσώπητο καθρέφτη τους μπροστά μας...
Ακροβατώντας ανάμεσα στο μετέωρο παρόν και την ανάμνηση, ανάμεσα στο όνειρο και την ισοπέδωση, οι Vasistas θέτουν σε εφαρμογή μια σειρά αλυσιδωτές αντιδράσεις κατάρρευσης, τραγουδώντας την εποχή μας σε playback. Η περφόρμανς, μια σχεδόν χορογραφημένη διαδοχή εικόνων και καταστάσεων,  αποτελεί μέρος του υλικού ενός μεγαλύτερου πρότζεκτ για την απώλεια, την πτώση και τη μνήμη, και κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο MIRfestival.
O πυρήνας των Vasistas αποτελείται σήμερα από τους Αργυρώ Χιώτη, Ευθύμη Θέου, Ariane Labed, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη και Νaima Carbajal. Για πρώτη φορά ο πυρήνας των Vasistas διευρύνεται με δεκαπέντε Αθηναίους κάθε ηλικίας.

info παράστασης : Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 21:30 και Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 23:00  |  Είσοδος ελεύθερη - Κρατήσεις θέσεων απαραίτητες


Ευθύμης Θέου / Ηλέκτρα Αγγελοπούλου / Ανθή Ευστριατιάδου (GR) _ Γαύδος: Το σπίτι  ///// 8,  9 & 10 Δεκ. //// Οικία οδού Χαβρίου 7

 

Πού κατοικούμε; H εντελώς ασυνήθιστη παράσταση Γαύδος: Το σπίτι των Ηλέκτρας Αγγελοπούλου, Ανθής Ευστρατιάδου και Ευθύμη Θέου, αντλεί στοιχεία από την αρχαιολογική ανασκαφή ενός προϊστορικού σπιτιού στη Γαύδο για να πραγματευτεί το σπίτι και το αίσθημα ασφάλειας που μας χαρίζει ως διακύβευμα, ως είδος υπό εξαφάνιση. Μία αφήγηση που κατασκευάστηκε για μία νησίδα στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης μεταφέρεται στην καρδιά μιας πόλης που βιώνει την απώλεια της κατοικίας καθημερινά με τον πιο έντονο τρόπο. Το σπίτι ως ζώνη ασφάλειας, ως τόπος για την παραγωγή φαντασιώσεων, ως μέρος για να ζεις και να πεθαίνεις. Μια περφόρμανς σαν ανασκαφή της έννοιας του της «κατοικίας», που θα δοθεί μέσα σ’ ένα αθηναϊκό διαμέρισμα του Κέντρου. Μία συνάντηση της αρχαιολογίας με το σύγχρονο θέατρο που διεκδικεί μια νέα, μη γραμμική εξιστόρηση του αρχαιολογικού υλικού, ενσώματη, προσωπική και επικίνδυνη.

Παραγωγή: Ευθύμης Θέου, Ηλέκτρα Αγγελοπούλου, Ανθή Ευστριατιάδου

info παράστασης : Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 20:00, Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 21:30 |  Είσοδος ελεύθερη - Κρατήσεις θέσεων απαραίτητες (μόνο για 30 θεατές κάθε φορά)


 

Άρτεμις Λαμπίρη (GR) -  Ανάμεσα   /// 9 Δεκ. ///  Rabbithole Art and Performance Space

Μετά από σπουδές και πενταετή επαγγελματική θητεία στην Ολλανδία, η Άρτεμις Λαμπίρη κατέφτασε στην Αθήνα έτοιμη να αρθρώσει τον δικό της λόγο για να μιλήσει για όλα αυτά που μας συμβαίνουν. Το χορογραφικό έργο Ανάμεσα θέτει με παιγνιώδη και ταυτόχρονα εφιαλτικό τρόπο το θέμα της πλήρους αποξένωσης και της εκμηχάνισης της ζωής βάζοντας παντού ερωτηματικά για το αν πρέπει πραγματικά να είναι έτσι... Είναι μια αναζήτηση όχι του πριν μα ούτε του μετά, αλλά του τώρα• μια παράσταση που αναπαριστά την κίνηση των εσωτερικών οργάνων μας σε περιόδους μεγάλων μεταβάσεων και συναισθηματικής ανισορροπίας. Ένας χορογραφημένος παιγνιώδης εφιάλτης για τον εκμηχανισμένο άνθρωπο. Με λίγη ελπίδα στο τέλος... που καθόλου δεν σημαίνει ότι είναι ένα τέλος!

Παραγωγή: Άρτεμις Λαμπίρη

info παράστασης : Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 21:30  |  Είσοδος ελεύθερη - Κρατήσεις θέσεων απαραίτητες


  • Αφιέρωμα στον Ray Bradbury και το Fahrenheit 451 

Στο πλαίσιο του MIRfestival 2012 θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα στον συγγραφέα Ray Bradbury και το έργο του Fahrenheit 451 με αφορμή το έργο της Mette Evardsen στην Εθνική Βιβλιοθήκη και την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου σε νέα μετάφραση από τις εκδόσεις Άγρα.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει : 
• Παρουσίαση του βιβλίου (Παρουσίαση της νέας μετάφρασης του Φάρεναιτ 451 από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ /////// 11 Δεκ. /// Free thinking zone)
• Προβολή της ταινίας του Φρανσουά Τρυφώ Fahrenheit 451

 

  • Προβολή της ταινίας του Φρανσουά Τρυφώ Fahrenheit 451  /// 12 Δεκ. /// αν[ά]μεσα - πειραματικός χώρος

François Truffaut, Fahrenheit 451, 1966, 112’.
Julie Christie, Oskar Werner, Cyril Cusack

Είναι σίγουρα μια από τις πιο παράξενες ταινίες του Τρυφώ. Η μοναδική που γύρισε στα αγγλικά, με λόγο αμήχανο που βελτίωσε αργότερα στη γαλλική ντουμπλαρισμένη κόπια. Είναι ένα παράξενο βλέμμα στο βιβλίο και στον κόσμο, παραδόξως πιο ανθρώπινο και λιγότερο οργουελικό απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς. Ένας διπλός αναχρονισμός φέρνει την κοινωνία του μέλλοντος στη σύγχρονη τότε Γαλλία της δεκαετίας του 1960. Στην πυρά ρίχνεται μεταξύ άλλων το ίδιο το βιβλίο του Bradbury καθώς και τα Cahiers du cinema και το σενάριο του Με κομμένη την ανάσα του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, που είχε συνυπογράψει ο Τρυφώ. Οι τίτλοι τέλους δεν είναι γραμμένοι, αλλά ακούγονται, στο πνεύμα του περιεχομένου του βιβλίου.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει με τον τρόπο του MIRfestival: συνοδευόμενη από ένα σετ ηλεκτρονικής μουσικής εμπνευσμένο από την ταινία, το οποίο θα συνθέσουν ειδικά για το MIRfestival και θα ερμηνεύσουν μετά την προβολή οι Γιώργος Πούλιος και Ευθύμης Θεοδόσης.

 

 


info : Κρατήσεις θέσεων για όλες τις παραστάσεις (εκτός Μουσείου Ακρόπολης και Εθνικής Βιβλιοθήκης) : τηλ. 210 7706068 & 6945 75 60 57,  ή mir@mirfestival.gr - Υπεύθυνη: Λουκία Χριστοδούλου  |   www.mirfestival.gr

To MIRfestival 2012 υποστηρίζουν και φιλοξενούν στους χώρους τους : 

  • Μουσείο Ακρόπολης   /// Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος  /// Πανεπιστημίου 32
  • Rabbithole Art and Performance Space   /// Γερμανικού 20, Μεταξουργείο
  • CAMP_Contemporary Art Meeting Point   /// Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά
  • Art.Act.Area   /// Αθηνάς 12, Μοναστηράκι
  • Free thinking Zone  /// Σκουφά 64
  • αν[ά]μεσα – πειραματικός χώρος /// Σερβίων 8, Μεταξουργείο
  • Οικία οδού Χαβρίου 7 /// Χαβρίου 7, Πλ. Καρύτση

 

dancepress