Athens Fringe Live 2013

265890_10150218607128138_3430300_o

Η Αθήνα μας ανήκει!

 ΛΗΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 8 Μαϊου 2013


Το Athens Fringe Live πιστό στο ραντεβού του για 5η συνεχή χρονιά ανοίγει τις πόρτες του 1 - 30 Ιουνίου και γίνεται το σημείο συνάντησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας με την ακτιβιστική δράση και το κοινό της Αθήνας.

Ως κυρίαρχη έκφραση του Athens Fringe Network, το Live αποτελεί ένα ανοιχτό βήμα για τους συμμετέχοντες να προβάλουν το έργο τους, να συνυπάρξουν με άλλες καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές κοινότητες, να δικτυωθούν με φορείς, να συνομιλήσουν με την πόλη.

  • Συμμετοχικό
  • Διακαλλιτεχνικό
  • Παρεμβατικό
  • Διεθνές

Το πρόγραμμα του Live περιλαμβάνει παραστάσεις, μουσικά lives, εκθέσεις, παρουσιάσεις, installations, προβολές, παρεμβάσεις, δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις, σεμινάρια, παιδικά θεάματα και event στο Fringe Bus. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στους δημιουργούς να συναντηθούν με τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς φορείς στο Fringe Agency Fair, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο εξωτερικό και να προσφέρουν τις ιδέες τους στο Fringe Round Table με θέμα «Παλιά Πόλη- Νέα Πόλη».

Για μια ακόμα χρονιά το Athens Fringe συγκεντρώνει τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης στο ιστορικό κέντρο για να κάνουν πράξη για 30 ολόκληρες μέρες το όραμα μια Αθήνας που ανήκει στους πολίτες της.


Σημαντικές Ημερομηνίες του Athens Fringe Live 2013

18 Μαρτίου: Έναρξη συμμετοχών
21 Μαρτίου: 1o Open Day
1 Μαΐου: Λήξη συμμετοχών
15 Μαΐου: Ανακοίνωση Προγράμματος
1 Ιουνίου: Έναρξη Live ‘13
1 Ιουνίου: Fringe Agency Fair
1-30 Ιουνίου: ATHENS FRINGE LIVE ‘13


Fringe Agency Fair
Ένα μικρό ανοιχτό και χαρούμενο πολιτιστικό πανηγύρι στο πιο ζωντανό σπίτι της Πλάκας. Φέρνουμε σε επαφή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εκπροσώπους από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας με τους νέους δημιουργούς και μεταξύ τους.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1  Ιουνίου, 18.00-21.00 στο Χώρο Τέχνης και Δράσης, Βρυσάκι.
O κάθε εκπρόσωπος θα δεχτεί καλλιτέχνες για να τους συμβουλεύσει και να τους κατευθύνει προσωπικά ως προς την καλλιτεχνική ποιότητα, αλλά και την πρακτική πραγματοποίηση του έργου, το οποίο προετοιμάζουν.

Fringe Round Table
Ειδικοί, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες σε σχέση με το θέμα «Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη» συζητούν και προτείνουν δημιουργικές ιδέες, ώστε η Αθήνα να μάς Ανήκει!
Το στρογγυλό τραπέζι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2  Ιουνίου, 18.00-21.00 στο Χώρο Τέχνης και Δράσης, Βρυσάκι.
Στο τέλος της συνάντησης, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε τη δημιουργία και πραγματοποίηση μιας κοινής δράσης/ έργου στα πλαίσια του θέματος «Παλιά Πόλη – Νέα Πόλη» στην Πλάκα.

Συμμετοχή στο Athens Fringe Live 2013

Τρόπος συμμετοχής
Οι δημιουργοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Athens Fringe Live 2013 θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

  • ΒΗΜΑ 1: Συμπληρώνετε την online φόρμα εγγραφής στο Athens Fringe Network (www.fringenet.gr)
  • ΒΗΜΑ 2:  Καταβάλετε το κόστος συμμετοχής που ανάγεται στα 50€.

                              α. Στο Βρυσάκι
                              β. Μέσω τραπέζης Citibank
                              γ. Paypal

  • ΒΗΜΑ 3: Λαμβάνετε τον κωδικό συμμετοχής σας για το Live’13
  • ΒΗΜΑ 4: Ολοκληρώνετε την αίτηση συμμετοχής σας για το Live’13, εισάγοντας τον κωδικό συμμετοχής όπου σας ζητηθεί και συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα πεδία

Οικονομικά οφέλη

Εκτός από την παρουσίαση της δουλειάς τους στα πλαίσια του Live, δίνεται η δυνατότητα στους δημιουργούς να αποκομίσουν και οικονομικά οφέλη:

Α. Τα Ζωντανά Θεάματα έχουν εισιτήριο 10€, εκ των οποίων το 50% αποδίδεται στο δημιουργό (με νόμιμο παραστατικό)και το 50% για τα έξοδα της διοργάνωσης.
Β. Οι Εκθέσεις έχουν ελεύθερη είσοδο, με δυνατότητα εκ μέρους των καλλιτεχνών να πουλήσουν τα έργα τους, αποδίδοντας το 10% για τα έξοδα της διοργάνωσης.
Γ. Για τα Έργα σε δημόσιους χώρους η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τα εικαστικά, και οι προβολές θα εκτίθενται για μια εβδομάδα, ενώ τα ζωντανά θεάματα, οι δράσεις, οι παρουσιάσεις, τα δημόσια έργα θα πραγματοποιούνται για μια μοναδική φορά. Οι διαδρομές τους Fringe Bus θα διαρκούν 3-4 ώρες και περιλαμβάνουν 4-5 στάσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Προβολή έργων στο εξωτερικό
Σε κάποιους από τους δημιουργούς θα δοθεί η δυνατότητα παρουσίασης του έργου τους στο εξωτερικό στα πλαίσια του Fine Young Greeks project από την sinthesis.co.uk.

Χώροι Διεξαγωγής - Athens Fringe Live 2013
Πολιτιστικοί χώροι:
- Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (Βρυσακίου 17, Πλάκα)
- Και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους που θα ανακοινωθούν σύντομα
Δημόσιοι Χώροι:
- Στην αρχαία Αγορά, στην Πλακα, σε δρόμους, πάρκα και πλατείες του κέντρου της Αθήνας
- Σε ΜΜΜ και σε διαδρομές σε όλη την Αθήνα με το Fringe bus με μουσική και χορό


 


info :  www.fringenet.gr | Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση, τηλ.: 210 3390447,  www.sinthesis.gr  |  Βρυσάκι, τηλ.: 210 3210179 www.vryssaki.gr


 

dancepress