Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ένα μικρό βήμα

nea-eikona-19--2

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού ένα μικρό βήμα σε αστικό τοπίο επιστρέφει φέτος για τέταρτη χρονιά στην Κέρκυρα και για πρώτη χρονιά πραγματοποιείται και στην Κρήτη.

Από τις 15 εώς τις 27 Ιουλίου 2013 θα δοθούν ποικίλες δωρεάν παραστάσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σεμινάρια τεχνικής σύγχρονου χορού, hip-hop, breakdance και θα δοθεί η ευκαιρία σε επιλεγμένους χορευτές να δουλέψουν με καταξιωμένους χορογράφους και να εμφανιστούν επί σκηνής στα πλαίσιο του performance project, ενώ το ATHENS VIDEO DANCE PROJECT θα χαρίσει μια βραδιά προβολής videodance στα πλαίσια της περιοδείας του AVDP on TouR 2013, υπό την επιμέλεια της Χρυσάνθης Μπαδέκα.

Το φεστιβάλ αξιοποιεί δρόμους, πλατείες, κτήρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον θέτοντας ως στόχο να εξαπλωθεί η εμβέλεια προσέγγισης του σύγχρονου χορού, αποκαλύπτοντας το δημόσιο χώρο ως τον ιδανικό τόπο έκφρασης της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα συνεισφέρει στο να ξεδιπλωθούν οι ιδέες και οι εικόνες του σύγχρονου χορού, να ανταλλάξουν οι δημιουργοί εμπνεύσεις, εμπειρίες και οράματα, να δώσουν οι καλλιτέχνες έμφαση και χρώμα στη ζωή της πόλης.

Η μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων και η ανταπόκριση του κοινού μάς γεμίζει με αισιοδοξία και μάς ωθεί σε ένα μεγάλο βήμα: τη διοργάνωση του φεστιβάλ σε δύο διαφορετικές πόλεις, Κέρκυρα και Ηράκλειο.


Kατα τη διάρκεια του φεστιβάλ καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως οι: Johannes Wieland, Anton Lachky, Carmen Werner, Igor Podsiady, ICE, Victoria P. Miranda, Στέλλα Ζάννου, Χριστίνα Μερτζάνη, Ευάγγελος Πουλίνας, θα παρουσιάσουν παραστάσεις και θα διδάξουν σεμινάρια.

 


info: Ηράκλειο Κρήτη, τηλ. 6974717078, Κέρκυρα τηλ. 6944019755  | www.enamikrovima.eu


 

dancepress