3ο Φεστιβάλ Χορού Μονής Λαζαριστών

130827-kinais8hsh_oso_mporeis_melmerk_colour_21042013_-181-web

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών διοργανώνεται και εφέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το τριήμερο Φεστιβάλ Χορού. Η παρουσίαση στο κοινό διαφορετικών χορευτικών ρευμάτων και τάσεων του σύγχρονου χορευτικού τοπίου είναι το βασικό μέλημα αυτής της μίνι ενδιαφέρουσας διοργάνωσης.

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

  • Τρίτη 27/08 

 medDeT*  -  ομάδα "Κι όμως κινείται"

αφού ο κόσμος παίρνει παραληρηματικό δρόμο, εμείς πρέπει να υιοθετήσουμε μια παραληρηματική οπτική. Χορός, ακροβασία και ζωντανή μουσική από την ομάδα "Κι όμως κινείται"
*η λέξη στην κυριολεξία της μεταφράζεται ως βοήθεια, χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται στους θρησκευτικούς και λαϊκούς αμανέδες.


Χορός-ακροβασία: Bentancor Camilo, Δημάς Βασίλης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα
Μουσική σύνθεση και ερμηνεία: Αντωνίου Κλέων, Αποστολάκης Δημήτρης, Κανέλος Τάκης, Ρέλλος Θοδωρής

 

  • Τετάρτη 28/08 

 The three Musketeers - ομάδες "Λυδία Λίθος" & "Torus Knot" Dance Company

Το πολυδιαβασμένο, λογοτεχνικό αριστούργημα του Alexandre Dumas μεταφέρεται στη σκηνή στη χορευτική του εκδοχή, από τις ομάδες "Λυδία Λίθος" και "Torus Knot". Με αφορμή το μυθιστορηματικό οικοδόμημα, η παράσταση  συνυφαίνει επί σκηνής τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών της, οι οποίοι  βρίσκονται σε μία αέναη όσο και συγκινητική μάχη με την νίκη, την ήττα, την αποδοχή, τη συσπείρωση, τη διάσπαση, τη συγχώρεση και το πιο σημαντικό από όλα, την μάχη όπου ο άνθρωπος δεν αφήνεται ποτέ στην τελειωτική παραίτηση.


Concept -Σκηνοθεσία- Χορογραφία: Φένια Αποστόλου
Acrobatic Choreography: Κωνσταντίνος Κασιάρης
Μουσική :  H.Purcell, A.M. Bononcini, J.B. Lully,  Queen, Rolling Stones, T-Rex
Χορεύουν: Βάσια Καραβοκύρη ,  Νίκος Καλύβας,  Κωνσταντίνος Κασιάρης, Ηλίας Μπαγεώργος,  Ηλίας Τσάκωνας
 

  • Πέμπτη 29/08

Women - ομάδα "Β+6"

   Η ομάδα χορού Β+6 θα παρουσιάσει το έργο Women ένα work in progress, που αποτελεί το δεύτερο μέρος ενός project με θέμα τη γυναίκα. Στο μέρος αυτό η γυναίκα, ο ψυχικός κόσμος και τα συναισθήματά της παρουσιάζονται μέσα από την ποίηση της Κικής Δημουλά και της Sarah Kane. Είναι μια εξομολόγηση επιθυμιών, φόβων, συναισθημάτων που πολλές φορές δυσκολεύεται να εκφράσει, γιατί δεν της το επιτρέπουν οι κοινωνικές δομές και συνθήκες.


Χορογραφία: Βερονίκη Τσουγκράνη
Μουσική:The Veils, Cinematic Orchestra, Dimosthenis Grivas, Armand Amar, Αλέξης Καλοφωλιάς
Χορεύουν: Ιωάννα Δεμερτζίδου, Στέλλα Εμίνογλου, Σταυρούλα Καπίδου, Γιώργος Μπόλματης, Αλεξία Σαμαρά, Κέλλυ Χρηστίδου

 

Όσο μπορείς - ομάδα "Κιναίσθηση"

Κι αν δεν μπορείς να την κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις… έγραψε ο Κ. Π. Καβάφης το 1913, εκφράζοντας με λιτό, αλλά εύστοχο λόγο την προσπάθεια του ανθρώπου ενάντια στην κρίση αξιών. Η ομάδα χορού Κιναίσθηση δανείζεται τον τίτλο «Όσο μπορείς …» στο νέο έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου. Επτά χορευτές και τέσσερις μουσικοί επικοινωνούν ζωντανά τη δίψα του σύγχρονου ανθρώπου για συνύπαρξη και ελευθερία, σε μια παράσταση που αφορά όλους.


Σύλληψη – Χορογραφία: Κατερίνα Αντωνιάδου
Μουσική Σύνθεση: Χρίστος Ντόβας
Σκηνοθετική Επιμέλεια Κειμένων: Ελένη Μακίσογλου
Χορεύουν – Ερμηνεύουν: Μαργαρίτα Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Καφαντάρης, Μάριος Ζαρδαβάς, Άννα Μανούδη, Στέφανος Πίττας, Αλέξανδρος Τσιούκας, Φανή Σιώτη, Ζαρδαβάς
Πιάνο: Χρίστος Ντόβας
Βιολί: Γιάννης Μαστρογιάννης
Κιθάρα: Λευτέρης Μαρκαντωνάτος
Κρουστά: Βασίλης Αντωνιάδης

 


info: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη – Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 589.200 │ Ώρα έναρξης 21:00  │ Τιμή Εισιτηρίου: 10 € γενική είσοδος, 7 € (Μειωμένο: ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό, κλπ.) - Σημεία προπώλησης: Μονή Λαζαριστών, Εκδοτήρια ΚΟΘ (Αριστοτέλους)www.monilazariston.gr


 

dancepress