4ο Aerowaves Spring Forward Festival

4o-spring-forward-festival

Ένα πολύ σημαντικό φεστιβάλ χορού ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει τέσσερεις μέρες (24 – 27 Απριλίου 2014) στην Ουμέα (Σουηδία), την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014.

Πρόκειται για το 4ο Aerowaves Spring Forward Festival.

Γιατί τόσο σημαντικό; Επειδή θα μπορέσουμε να δούμε τις παραστάσεις του με live streaming από τους υπολογιστές μας! Θα συμμετέχουν 24 νέες ομάδες χορού από όλη την Ευρώπη που δεν έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε τη δουλειά τους στη χώρα μας.

Το Aerowaves είναι ένα δίκτυο χορού που ιδρύθηκε το 1996. Το δίκτυο φέρνει σε επαφή ειδικούς του χορού από 34 χώρες με στόχο να βλέπουν τη δουλειά νέων χορογράφων που για οικονομικούς ή άλλους λόγους δεν ταξιδεύουν συχνά εκτός της χώρας τους. Το Aerowaves αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύεται από 40 εταίρους (partners) και 34 συνεργαζόμενους παρουσιαστές (associate presenters) προερχόμενους από Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι επιλέγουν κάθε χρόνο (μέσω vimeo ή dvd) τις aerowaves dance companies της επόμενης σεζόν.

Το Spring Forward Festival είναι διοργάνωση του Aerowaves και δίνει την ευκαιρία στις Αerowaves dance companies να παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε διαφορετικό κοινό, να έρχονται σε επαφή με άλλους πολιτισμούς και να ανταλλάσουν ιδέες γύρω από το έργο τους. Ένας από τους σημαντικούς εταίρους του Aerowaves είναι και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας. Εφέτος, την ελληνική συμμετοχή στο 4ο Spring Forward Festival εκπροσωπεί ο Χάρης Κούσος με το έργο του Man II.

Για να δείτε το πρόγραμμα του 4ου Aerowaves Spring Forward Festival κάντε κλικ εδώ

Για να παρακολουθήσετε με live streaming τις παραστάσεις του Σαββάτου 26.04.2014 κάντε κλικ εδώ

 


info: www.aerowaves.org www.aerowaves-springforward.org/index.html 

dancepress.gr