SoLuS, το 1ο Φεστιβάλ σόλο ερμηνείας

970205_437111363091875_694872784265906988_n

Το PLAYGROUND διοργανώνει το 1ο φεστιβάλ - αφιέρωμα στη δυναμική του ερμηνευτή. Σε μια εποχή όπου η δημιουργία ενός υγειούς συνόλου μοιάζει να είναι επιτακτική ανάγκη, το SoLus εξετάζει τη δημιουργική ύπαρξη της μονάδας ως απαραίτητη προυπόθεση για τη σύσταση του συνόλου.

Στο 2/ημερο φεστιβάλ σπουδαίοι καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής, του χορού και του θεάτρου θα παρουσιάσουν 11 σόλο, διαφορετικά όσο και οι δημιουργοί τους. Υπεύθυνο για την οργάνωση και την παραγωγή είναι το PLAYGROUND for the arts.

 

  • Παρασκευή 9 Μαΐου

AROUND LOSTRE - Έργο για mezzo soprano, τσουκάλι & μουσικό φόρεμα. Η Εσθήρ Λέμη γράφει και αφιερώνει αυτό το έργο στην ερμηνεύτρια του, Άννα Παγκάλου.

A ROOM TO GROW - Χορογραφία, ερμηνεία: Φώτης Νικολάου. Θα διηγηθώ την ιστορία μου σε χρόνο παρελθόντα, σα να ήταν μύθος ή κάποιο παλιό παραμύθι, καθώς απόψε χρειάζομαι μια άλλη ηλικία, να γίνει άλλη εκείνη η ηλικία, εκείνη στην οποία έγινα ό,τι υπήρξα.. - Samuel Becket

STRIPSODY - Η Cathy Berberian συνθέτει ήχους από κόμικς και δημιουργεί ένα εμβληματικό έργο για την σύγχρονη avant garde μουσική σκηνή. Ερμηνεύει η  Άννα Παγκάλου.

SOUL- Η Κίκα Γεωργίου διασκευάζει αγαπημένα της τραγούδια με μια φωνή, ένα γιουκαλίλι και μια λουπιέρα.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ - Ένας αφηγηματικός μονόλογος του Γιώργου Γκικαπέππα.

 

  • Σάββατο 10 Μαΐου

LOREM IPSUM - Χρησιμοποιώντας μια σειρά απο τυχαία μουσικά θέματα, η Γιώτα Πεκλάρη εμβαθύνει με αυτό το σόλο στην αυθόρμητη κίνηση που γεννιέται από το σώμα του χορευτή καθώς συνδιαλέγεται με κάθε ένα από αυτά.

ANICCA - Mε μια τρομπέτα, τα εφφέ του και το κοινό συνοδοιπόρο, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος αναζητά την παροδικότητα.

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ; - Χορογραφία - Ερμηνεία: Έντυ Λάμε. Στον πνευματικό κόσμο, ο χρόνος δεν έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον -έχει όλος συμπυκνωθεί σε μια μόνο στιγμή του παρόντος, εκεί όπου τρεμοπαίζει το αληθινό νόημα της ζωής. - Daisetz Teitaro Suzuki

ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ - Μια χειροποίητη και «κατ’ οίκον» συναυλία.Η Χριστίνα Μαξούρη ερμηνεύει a cappella, δημοτικά σε ρυθμούς ραπ, ρεμπέτικα του ’30 με μεταλλόφωνο και μοιρολόγια, παίζοντας με το χτές και το σήμερα.
 

  • Κυριακή 11 Μαΐου

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ - Του καταλανού συγγραφέα Ιγνάσι Γκαρσία σε σκηνοθεσία Μιχάλη Παλίλη, με τη Ζωή Ξανθοπούλου.

ΛΕΜΟΝΙΑ - Παράσταση με μία κούκλα φυσικού μεγέθους, από την Εύα Νικηφόρου.

ΚΟΝΣΕΡΤΟ ΓΙΑ ΣΟΛΟ HANG & HANDPAN - Ένα μουσικό ταξίδι στον ηχόκοσμο του Hang, εκεί όπου ο χρόνος σταματά. Ο Σπύρος Παν εξερευνά τα όρια των δυνατοτήτων του σύγχρονου αυτού μουσικού οργάνου μέσα από μινιμαλιστικά μοτίβα, σύγχρονη αρμονία και δακτυλικό χορό.
 

  • Παράλληλη δράση του φεστιβάλ:

SOLOS - Σόλο χορογραφίες σπουδαστών της επαγγελματικής σχολής χορού ΑΚΤΙΝΑ, αποτέλεσμα του εργαστηρίου χορογραφίας που εισηγήθηκε η Σοφία Μαυραγάνη.

 


info: PLAYGROUND for the arts, Βουτσαρά 4-6, Βοτανικός | Έναρξη παραστάσεων: Παρ. Σαβ.:21.00 και Κυρ.: 20.00 | Είσοδος: 12€/ ημέρα. Ενιαίο εισιτήριο: 24€/ και για τις τρεις μέρες του φεστιβάλ


 

dancepress.gr