SCALE # 1:100, με κέντρο το σώμα

indirect-speech---agnh-papadelh-photo--stamaths-sxizakhs

Το Scale #1:100 ένα project της Kunst-Stoff productions & του Γιάννη Αντωνίου είναι ένα σημείο συνάντησης όπου οι τέχνες συγκλίνουν με κέντρο το σώμα. Μια σκέψη πάνω στο χορό και στην κοινωνική του οργάνωση. Μια συζήτηση που γίνεται εδώ, όπως εκφραζόταν τα τελευταία 15 χρόνια  στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια.  

SCALE | ΚΛΙΜΑΚΑ…κατά προσέγγιση του μεγέθους, της έκτασης, του βάρους, της απόστασης… πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, οικολογικά ή τεχνο-λογικά megatrend που περιλαμβάνουν ολόκληρο τον πλανήτη. Χρόνoς, κοινή περίοδος πρακτικής, το μέρος ή το σύνολο ενός έργου συμπεριλαμβανομένων: κίνησης, ήχων, ρυθμού και χρώματος.

Πρόγραμμα

 

  • Πέμπτη 16/4

Εκτός κλίμακας | Opening Event με την υποστήριξη του AthensSyn. Μία μοναδική συνάντηση δημιουργών σε μία περφόρμανς ειδικά σχεδιασμένη για το Scale #1:100. Ένας μικρόκοσμος που έχει μια δική του αναρχία αλλά δεν καταρρέει, γιατί οι άνθρωποι που τον αποτελούν έχουν μια αυτογνωσία που τους κρατάει πάντα στον άξονα. 

Συμμετέχουν οι: Τζένη Αρσένη (σκηνοθέτης), Σταύρος Αποστολάτος (performer), Γεράσιμος Αβλάμης (εικαστικός), Βάλια Παπαχρήστου (performer), Μπέττυ Δραμισιώτη (performer), Γιάννης Αντωνίου (performer), Νώντας Δαμόπουλος (performer), Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου (performer), Αναστασία  Μπρουζιώτη (performer), Μαρίζα Βινιεράτου (χορογράφος), Διονύσης Χριστοφιλογιάννης (εικαστικός), Νίκος Καλύβας (performer), Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου (μουσικός), Σάντυ Σιέμπου (εικαστικός), Γιάννης Τσιγκρής (performer), Ίρις Κατράκη (performer), Άγγελος Παπαδόπουλος (performer), Άγγελος Αντωνάκος (performer), Βάσια Ζορμπαλή (performer)

Opening party @ Fabrica (22:30). Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε την έναρξη του Scale #1:100 στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, Μ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός
 

  • Παρασκευή 17/4

Patterns | Πέντε νέοι χορογράφοι παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο SCALE #1:100 υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Αντωνίου και της KUNST-STOFF productions.

  1. u_for_ia (20΄) - Καθημερινές πράξεις και συνήθειες που αποσκοπούν στην ευχαρίστηση, την απόλαυση και την ξεγνοιασιά συνθέτουν το u_for_ia. Μια σόλο διαδρομή προσωπικών βιωμάτων και καταστάσεων που εκτυλίσσεται στο χώρο αποτελεί τη δική μας εκδοχή σε αυτή την αναζήτηση.

Χορογραφία: Γιάννης Τσιγκρής
Χορεύει: Αγγελική Γούβη

  1. Trip-trap (6΄) - Μια μουσική σύγχυση σωματοποιείται σε αδιέξοδες διαδρομές. Ένα παγιδευμένο σώμα ερευνά δύσκολες θέσεις και προσπαθεί να αποδράσει από μια κινητική πορεία καταλήγοντας πάντα εκεί που ξεκίνησε.

Χορογραφία, ερμηνεία: Νίκος Καλύβας
Μουσική: Krzysztof Penderecki

        3. A true Story (15΄) - Η ανθρωπότητα εδώ και αιώνες μάχεται για την ελευθερία. Το έργο διερευνά  τα όρια των δύο αυτών εννοιών και πώς επηρεάζουν τον καθένα μας. Οι άνθρωποι συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αντιδρούν, πολεμούν, υποφέρουν, ονειρεύονται, σκέφτονται.

Συντελεστές: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Αναστασία  Μπρουζιώτη

       4. Μεταξύ μου / Between me (20΄) - Η πάλη ανάμεσα στο «θέλω» και το «πρέπει» καθορίζεται από τη συγκυρία της τυχαιότητας και βιώνεται ως ψυχική ακροβασία επάνω στα όρια της ατομικής μας ασφάλειας.

Ιδέα-σύλληψη: Σοφία Κονδυλιά
Χορογραφία: Σοφία Κονδυλιά, Ζαφειρία Τσιρακάκη και οι χορευτές
Χορεύουν: Σοφία Κονδυλιά, Ζαφειρία Τσιρακάκη, Καρολίνα Θελερίτη, Νικολέτα Κουτίτσα, Ιουλία Κουκουζέλη, Φωτεινή Αγγέλη

      5. Brea(r)th (20΄) - Από τη μία η πάλη του ατόμου να ξεφύγει από την ατομικότητα και να αποτελέσει μέρος της συλλογικότητας, να διαλύσει τα σύνορα (χώμα), που το ίδιο χτίζει. Από την άλλη, ο αγώνας του ατόμου και του συνόλου να προσεγγίσει το φως που συμβολίζει την πηγή ζωής και ελπίδας / εξέλιξης.

Χορογραφία, σκηνογραφία: Ίρις Κατράκη
Συντελεστές: Ίρις Κατράκη - Παύλου, Άγγελος Αντωνάκος, Βάσια Ζορμπαλή, Άγγελος Παπαδόπουλος, Γκόλια Λαμπρινή 

 

  • Σάββατο 18 & Κυριακή 19/4

-- Scale made/«τώρα» (30΄) -  Ένα σώμα μεταμορφώνεται πάνω στη σκηνή μέσα από το Λόγο. Μια αφαιρετική πράξη, σαν μονοκοντυλιά που ταυτίζει τον ήρωα με τον αριθμό

Σύλληψη: Γιάννης Αντωνίου & Τζένη Αρσένη
Χορογραφία / Χορός: Γιάννης Αντωνίου

-- Auto - da - fé (13΄)- «Είμαστε ένα. Από το τυφλό σκουλήκι στο βυθό του ωκεανού ως την απέραντη παλαίστρα του Γαλαξία, ένας μονάχα αγωνίζεται  και κινδυνεύει, ο εαυτός μας.»

Χορεύει: Νώντας Δαμόπουλος
Χορογραφία: Μαρίζα Βινιεράτου

 

  • Πέμπτη 23/4

-- Duration  - Χορογραφικό εργαστήριο. Ο Σύνδεσμος Χορού και οι χορογράφοι Μαρία Κολιοπούλου, Μαριέλα Νέστορα, Κατερίνα Σκιαδά προτείνουν ένα εργαστήριο χορογραφίας τον Απρίλιο στο Σύγχρονο θέατρο στα πλαίσια του SCALE #1:100. Διαβάστε περισσότερα για το εργαστήριο εδώ
 

-- W=FxS (20΄) - Τρέχω= κίνηση, ενέργεια. Μία ενέργεια που κινείται με κύριο χαρακτηριστικό τη μετατόπιση του σώματος και κατ΄ επέκταση του νού. Τρέχουμε για να μην μας πιάσουν, τρέχουμε για να πιάσουμε, για να φύγουμε, για να προλάβουμε, για να γυμναστούμε, για να ξεχαστούμε, για να ιδρώσουμε, για να πονέσουμε, για να δοκιμαστούμε, τρέχουμε για αυτά που ξέρουμε και για αυτά που δεν ξέρουμε… αλλά, πού πάνε όλα αυτά τα χιλιόμετρα που διανύουμε για να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες;

Συντελεστές:  Επαμεινώνδας Δαμόπουλος, Γιάννης Γζουντέλης,   
Κατερίνα Ασημακοπούλου, Αθανάσιος Κλεισιάρης, Φίλιππος Βασιλείου, Μανούσος Γακιλάζος

Η περφόρμανς W=FxS θα επαναληφθεί την Παρασκευή 24/4.


  • Παρασκευή 24/4

-- W=FxS (20΄)

-- Indirect Speech (15΄) - Ομάδα Carnation. Το Indirect speech αποτελεί συνέχεια ερευνητικής αναζήτησης της ομάδας γύρω από τη σχέση ήχου και κίνησης.

Χορογραφία: Ηρώ Αποστολέλλη & Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου
Ερμηνεία: Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου
Κοστούμια: Ηρώ Βαγιώτη & Ελίνα Πούλου

-- Scale/play (40΄) - Ο Σταύρος Αποστολάτος και ο Γιάννης Αντωνίου παρουσιάζουν το ντουέτο scale/play, που αφορά στην κατάκτηση του «μέτρον άριστον». Μια περφόρμανς στα όρια της μετάβασης από την καθημερινότητα στην ποιητικότητα της επιλογής.

Χορογραφία / Χορός: Γιάννης Αντωνίου & Σταύρος Αποστολάτος
Σκηνογραφία: Γεράσιμος Αβλάμης

Η περφόρμανς Scale/play θα επαναληφθεί στις 25 και 26/4.

 

  • Σάββατο 25 & Κυριακή 26/4

-- Scale/play (40΄)

-- Sebastian (40΄) - Ομάδα χορού Ακροποδητί. Ο αόρατος ήρωας από το θεατρικό έργο «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του Τ. Ουίλιαμς, είναι το ίδιο πρόσωπο που περνά από την απουσία στην παρουσία, μέσα στον Sebastian. Η παράσταση επικεντρώνεται σε «εκείνο που δεν βλέπουμε, εκείνο που έχει ήδη συμβεί και τελειώσει, εκείνο που δεν έγινε ποτέ εικόνα».

Σύλληψη - Χορογραφία: Αγγελική Σιγούρου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιάννης Ρούσσος
Φωνητικός αυτοσχεδιασμός: Σαβίνα Γιαννάτου
Ερμηνεύουν οι: Ιωάννα Αντώναρου, Φίλιππος Ευαγγέλου, Ναμπίλ ελ Μπαράζ, Αριάδνη Ψυχογιοπούλου

 


info: 16-19 & 23-26 Απριλίου 2015 | Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι, τηλ. κρατήσεων: 210 346 43 80 | Ώρα έναρξης: 21.15 | Εισιτήρια: 10€, μειωμένο: Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65 ετών 7€. Προπώληση εισιτηρίων: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου). Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr - Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567


 

dancepress.gr