16ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αλικαρνασσού

nea-eikona-3--4

Το διεθνές φεστιβάλ χορού της Αλικαρνασσού είναι το πρώτο φεστιβάλ που διοργανώνεται από 23 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης μέσω της εθελοντικής δραστηριότητας νέων από όλη την Ευρώπη, που συνεργάζονται για την πραγματοποίησή του. Στόχος του φεστιβάλ -το οποίο εντάσσεται στη λίστα των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων της UNESCO- είναι η δημιουργία μιας διεθνούς πολιτισμικής επικοινωνίας με τη «γλώσσα» του χορού.

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αλικαρνασσού θα φιλοξενήσει φημισμένους χορογράφους που θα διαγωνιστούν σε διαφορετικά είδη χορού.

Η Ένωση Νεολαίας & Χορού της Αλικαρνασσού (Bodrum Dance Club Association and Youth Centre) αποτελείται από επαγγελματίες εκπαιδευτές, παθιασμένους χορευτές, έμπειρους νέους εργαζόμενους και αφοσιωμένους εθελοντές οι οποίοι εργάζονται με μεράκι για να προσφέρουν μαθήματα χορού διαφόρων ειδών, να δώσουν την ευκαιρία στους νεώτερους να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγής νέων και για να οργανώσουν projects που στοχεύουν στην προώθηση της κοινωνικής ευθύνης. Η Ένωση Νεολαίας και Χορού προσφέρει σε καθημερινή βάση μαθήματα latin, zeybek, sirtaki, tango και oriental.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αλικαρνασσού αποτελεί και το μεγαλύτερο επίτευγμα της Ένωσης Νεολαίας και Χορού, καθώς δημιουργεί ένα σημείο συνάντησης χορευτών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μοιράζονται τη γνώση, το ταλέντο και τον πολιτισμό τους.


Χιλιάδες χορευτές, εκατοντάδες χορογράφοι

Ομάδες χορευτών από τις συμμετέχουσες χώρες, τοπικές ομάδες χορού, ομάδες παραδοσιακών χορών, καθώς και ενώσεις εθνικών σχολών χορού συγκεντρώνονται στην Αλικαρνασσό για να παρουσιάσουν τις χορογραφίες τους. Η έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη χαρακτηριστική παρέλαση 2 χιλιομέτρων με χορογράφους από όλο των κόσμο που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Το φεστιβάλ χορού της Αλικαρνασσού είναι μια μη-κερδοσκοπική εκδήλωση που διοργανώνεται αποκλειστικά σε εθελοντική βάση. Η ομάδα διοργάνωσης περιλαμβάνει επαγγελματίες (και ερασιτέχνες) χορευτές, χορογράφους, νέους εθελοντές εργαζόμενους και ειδικούς από τον κόσμο των media, αφοσιωμένους σε ένα κοινό στόχο: τη δημιουργία ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ πολιτισμών μέσω του χορού σε μια χώρα που η δυτική με την ανατολίτικη κουλτούρα συνυπάρχουν.

 


info: www.bodrumdancefest.org | Για δηλώσεις συμμετοχής ως τις 15 Μαίου 2015, κάντε κλικ εδώ


 

 

dancepress.gr