Χορεύοντας στη Σαντορίνη

afisa-web

Η πολιτιστική αποκέντρωση είναι ήδη γεγονός στα νησιά των Κυκλάδων και ο Χορός ευτυχώς ενταγμένος στα κατά τόπους Φεστιβάλ.

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF), που άνοιξε τις πόρτες του πιλοτικά το καλοκαίρι του 2014, φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν από τους βασικότερους πυρήνες πολιτιστικής δράσης στο νησί της Σαντορίνης και στην ευρύτερη περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, διοργανώνει φέτος το 1ο του Φεστιβάλ. Θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις & εγκαταστάσεις, χορός, μουσικά σύνολα, συναυλίες, κλασική και νέα δραματουργία, εκπαιδευτικά προγράμματα, θέατρο για παιδιά και εφήβους, μετακλήσεις από το εξωτερικό, συμπράξεις με διεθνή ινστιτούτα πολιτισμού, συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα Φεστιβάλ των Κυκλαδίτικων Νησιών και άλλους φορείς παγκοσμίου κύρους, θα αποτελέσουν το υλικό για τη φετινή πρώτη διοργάνωση.

Με βασική προτεραιότητα το ίδιο το νησί και τους κατοίκους του, το SAF έχει οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει ποιοτικά καλλιτεχνικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ παράλληλα να ενισχύει και την προβολή του νησιού. Ταυτόχρονα με την πρώτη σεζόν του Φεστιβάλ τέθηκε σε λειτουργία, εντός του ίδιου χώρου, και το νέο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», το οποίο παρουσιάζει στους επισκέπτες μία ιστορική αναδρομή στον τόπο της Σαντορίνης και τις παραδόσεις της.

Παραστάσεις χορού

  • 27 Ιουλίου 2015 |  ώρα 21:30 |  είσοδος: 15€, 12€

APERSONA, Γιάννης Μανταφούνης, Elena Giannotti

Ιδέα: Ιωάννης Μανταφούνης
Χορογραφία: Γιάννης Μανταφούνης, Elena Giannotti, Νίνα Βαλλόν
Χορεύουν: Γιάννης Μανταφούνης, Elena Giannotti

Το ApersonA κινείται σε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ θεατρικών, μουσικών, δραματικών όψεων. Δύο άτομα, δύο χορευτές, δύο σώματα υφαίνουν πολλαπλές σχέσεις, οικειοποιούνται όλα όσα δεν επιτρέπονται και διασκεδάζουν πέρα από το καλό γούστο.. Ένα ντουέτο ιδιαίτερης εκφραστικότητας που αποπνέει μια ευδαιμονική αίσθηση ελευθερίας.

 

  • 16 Αυγούστου 2015 | είσοδος: 12€, 10€

► ώρα 21:30

2POINTS, Στέλλα Ζάννου

Χορογραφία: Στέλλα Ζάννου
Χορεύουν: Στέλλα Ζάννου, Aλεξάντερ Καμίλο
Μουσική: Pneumonoqaastric – Ζεϊμπέκικο Σαββόπουλος-Μπέλλου

Ένα ταξίδι μεταξύ δύο κόσμων, του συνειδητού και του υποσυνείδητου, του παρελθόντος και του παρόντος, όσων θέλουμε και όσων θα θέλαμε. Αναμνήσεις, θέλω και ελπίδα γίνονται ένα. Το ντουέτο πρωτοπαίχτηκε το 2013 στο Dock11, στο Βερολίνο.

► ώρα 22:15

ADDIO ADDIO AMORE - Ένα Κομμάτι για την Pina, Δάφνις Κόκκινος

Χορευτής, Χορογράφος: Δάφνις Κόκκινος (Pina Bausch Tanztheater)

Ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή προς ένα εκφραστικό ταξίδι που αντανακλά την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Ινδία, τη Γαλλία, τη Νότια Αμερική και το σημαντικότερο, την ίδια τη ζωή. Οι χειρονομίες του Δάφνι Κόκκινου αποκαλύπτουν ιστορίες, εμπειρίες, ανέκδοτα, όνειρα που μοιράστηκε ως το τέλος με την Pina Bausch, σε μια παθιασμένη και συγκινητική παράσταση χοροθεάτρου.

 

  • 25 Αυγούστου 2015  |  ώρα 21:30 | είσοδος: 15€, 12€

ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Κι όμΩς Κινείται, Χαΐνης Δ.Αποστολάκης, Κλέων Αντωνίου, Τάκης Κανέλλου, Θοδωρής Ρέλλου (mode plagal)

Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Κι όμΩς κινείται με αφορμή την ιδέα των Χαΐνη Δ. Αποστολάκη & Σουγιουλτζή Χριστίνα
Ερμηνεία, συνδημιουργία: Αποστολάκης Δημήτρης, Bentancor Camilo, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Χαμηλοθώρη Λία

Η ομάδα χορού και ακροβασίας «Kι όμΩς κινείται» μαζί με τον Χαΐνη Δ. Αποστολάκη παρουσιάζουν την παράσταση το Σωματίδιο του Θεού. Πρόκειται για ενα ταξίδι στο σύμπαν της σύγχρονης φυσικής με χορό, ακροβασία, μουσική και λόγο που μπλέκονται με χιούμορ και ευαισθησία. Ο Χαΐνης Δ. Αποστολάκης, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, ήταν ερευνητής στο CERN.

 


info: Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF), Παραλία Βλυχάδας, Σαντορίνη, τηλ.:22860 85141, 210 68 58 820. Προπώληση: Εμπορικό Κέντρο ‘Φάμπρικα’ Φηρά Σαντορίνης | Για το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ ενημερωθείτε εδώ


 

dancepress.gr