6ο Athens Videodance Project

poster-avdp-2016

Το 6ο Athens Videodance Project σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, κινείται εφέτος σε δύο βασικούς άξονες, το AVDP official και το AVDP.edu.

Το AVDP official 2016 αποτελεί το διεθνές ετήσιο φεστιβάλ του AVDP 2016 και διεξάγεται στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στον εκθεσιακό χώρο Ν. Κεσανλής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (22, 23 και 24 Ιανουαρίου).

Στο AVDP official 2016, θα παρουσιαστούν σύντομα έργα videodance κάθε είδους, ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού, παραστάσεις και εγκαταστάσεις από καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως οι: Daniel Lepkoff, Jevan Chowdhury, Αγγελική Στελλάτου, Πατρίσια Απέργη και πολλοί άλλοι από 40 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Επίσης, στο πλαίσιο των διακρατικών συνεργασιών με άλλα διεθνή φεστιβάλ videodance μέσα από το πρόγραμμα AVDP on TouR, θα παρουσιαστούν exchange screenings από το LOIKKA (Finland), το Διεθνές Φεστιβάλ Videodance Βουργουνδίας (Burgundy), το Pool International Dance Film Festival (Berlin) και το Tanzrauschen-Dance on Screen Festival (Wuppertal).

Παράλληλα, το AVDP official 2016 πλαισιώνει για 3η συνεχή χρονιά τη δράση Promenade και παραστάσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη ενός καλλιτεχνικού διαλόγου μεταξύ του χορού και άλλων μορφών τέχνης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα AVDP.edu 2016 αποτελεί πλατφόρμα παρουσίασης σύντομων έργων από νέους καλλιτέχνες, σπουδαστές και απόφοιτους Ανώτερων Σχολών Χορού, ενώ περιλαμβάνει  και ιδιωτικές προβολές & videodance activities για τους σπουδαστές Ανώτερων Σχολών Χορού, καθώς και τους μαθητές των Καλλιτεχνικών Σχολείων. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια: Choreography.lab, Promenade.lab και 1 min Videodance.

Στο πλαίσιο του 6ου Athens Videodance Project, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του videodance έργου Moving Cities | Athens από τον καταξιωμένο Βρετανό Καλλιτεχνικό Διευθυντή του project Moving Cities, Jevan Chowdhury. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν 20 - 26 Ιανουαρίου 2015 σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τη συμμετοχή μερικών από τους πιο ταλαντούχους performers της ελληνικής χορευτικής κοινότητας και ήταν ανοιχτά προς παρατήρηση για κάθε ενδιαφερόμενο.

 

  • 22, 23, 24 January 2016 | AVDP official (Festival)
  • 16 - 24 January 2016 | AVDP.edu (Educational Program)
     

Tο πρόγραμμα του 6ου Athens Videodance Project μπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας, οι φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Όλοι οι καλλιτέχνες (δημιουργοί) που συμμετέχουν στο φεστιβάλ έχουν είσοδο ελεύθερη.

 

 
 


info: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Ταύρος  | Είσοδος: screenings 5€, performances 5€


 

dancepress.gr